Tole je bil moj drugi tek na Grossglockner, natančneje, iz Heiligenbluta (1247 m) do Kaiser Franz Josefs Hohe (2370 m). Pred leti sem tekel cestno varianto, mi je pa ta, gorska veliko bolj všeč, je pa tudi precej bolj zahtevna oz. težja.
V Heiligenblut smo prišli dan prej in se namestili v lepo urejenem campu. Prevzeli smo štartne številke, nato pa smo se z gondolo povzpeli na 2604 m visoki Schareck, od koder smo imeli prelep razgled na okoliške hribe. Zvečer je sledila še obvezna testeninka.
Forumovci smo imeli kar številčno zastopstvo
Organizacija teka je bila zelo dobra. Za tekmovalce je bilo ob progi pa tudi na cilju odlično poskrbljeno. Štartali smo v dveh skupinah po 400 tekmovalcev, z 10 minutnim zamikom. Do cilja je prišlo preko 700 tekmovalcev. Vzdušje na progi odlično, še posebej zadnjih 300 m, ko nas je bodrilo na stotine gledalcev.
Štart je bil v Heiligenblutu in začeli smo zelo hitro. Po slabih dveh kilometrih smo s ceste zavili na zelo sttttrrrrmmmooo makadamsko pot. Ta del se mi je zdel še najtežji in se je vlekel vse do četrtega kilometra, ko smo prisopihali do prve okrepčevalnice. Tu , kot tudi na preostalih dveh okrepčevalnicah, so nam postregli z vodo, izo napitki in sadjem. Proga se je nadaljevala deloma po gozdnem in deloma po golih pobočjih. Najlepši del je po mojem zadnja tretjina proge, v okolici jezera in pa seveda zadnji kilometer, kjer se teče po stopnicah. Največji naklon je prav na koncu, zadnjih 300 m. Na cilju in v zadnjem, najstrmejšem delu, je bilo ogromno gledalcev, ki so bučno navijali.
V primerjavi z Grintavcem je ta tekma lažja, predvsem zato, ker je kar nekaj spusta pa tudi 2-3 pretežno ravninski odseki.
Tekma je res nekaj posebnega in se je bom verjetno še udeležil.
Za skomine pa prilagam
FOTKE.
Pa lepo tekajte.
MatjazV