Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 dannae
Bravo fantje! :cast:
Uporabniški avatar
 Damijan
Fino, čestitke. Je moralo res biti kar vroče...

A lahko kdo od udeležencev primerja ta tek z Grintovcem ali morda SAM-om?
Saj gola dejstva poznam (višinske razlike, dolžina ipd). Zanimajo med predvsem primerjava težavnosti, mogoče čas GG vs. Grintovec, štimunga, sama krajina oz. lepota teka, organizacija ...karkoli.
Uporabniški avatar
 MatjazV
Tole je bil moj drugi tek na Grossglockner, natančneje, iz Heiligenbluta (1247 m) do Kaiser Franz Josefs Hohe (2370 m). Pred leti sem tekel cestno varianto, mi je pa ta, gorska veliko bolj všeč, je pa tudi precej bolj zahtevna oz. težja.

V Heiligenblut smo prišli dan prej in se namestili v lepo urejenem campu. Prevzeli smo štartne številke, nato pa smo se z gondolo povzpeli na 2604 m visoki Schareck, od koder smo imeli prelep razgled na okoliške hribe. Zvečer je sledila še obvezna testeninka.

Forumovci smo imeli kar številčno zastopstvo
Slika

Organizacija teka je bila zelo dobra. Za tekmovalce je bilo ob progi pa tudi na cilju odlično poskrbljeno. Štartali smo v dveh skupinah po 400 tekmovalcev, z 10 minutnim zamikom. Do cilja je prišlo preko 700 tekmovalcev. Vzdušje na progi odlično, še posebej zadnjih 300 m, ko nas je bodrilo na stotine gledalcev.

Štart je bil v Heiligenblutu in začeli smo zelo hitro. Po slabih dveh kilometrih smo s ceste zavili na zelo sttttrrrrmmmooo makadamsko pot. Ta del se mi je zdel še najtežji in se je vlekel vse do četrtega kilometra, ko smo prisopihali do prve okrepčevalnice. Tu , kot tudi na preostalih dveh okrepčevalnicah, so nam postregli z vodo, izo napitki in sadjem. Proga se je nadaljevala deloma po gozdnem in deloma po golih pobočjih. Najlepši del je po mojem zadnja tretjina proge, v okolici jezera in pa seveda zadnji kilometer, kjer se teče po stopnicah. Največji naklon je prav na koncu, zadnjih 300 m. Na cilju in v zadnjem, najstrmejšem delu, je bilo ogromno gledalcev, ki so bučno navijali.
V primerjavi z Grintavcem je ta tekma lažja, predvsem zato, ker je kar nekaj spusta pa tudi 2-3 pretežno ravninski odseki.

Tekma je res nekaj posebnega in se je bom verjetno še udeležil.

Za skomine pa prilagam FOTKE.

Pa lepo tekajte.

MatjazV
Uporabniški avatar
 olson
Bravo Matjaz V,to si pa ti hitr rezultate objavil,vidim,da nas je bilo kar nekaj slovencev. :P Bilo je res fino,lepo vreme,pokrajina,proga,organizacija samo štartnina je mlo draga.Ampak res se splača pridet,že zaradi pokrajine same,vidiš res nekaj lepega,(seveda pod pogojem,da je vreme lepo)mi smo ga tokrat imeli in upam,da bo tako tudi drugo leto.
lp. OLSON :clap: :Fslo :Fslo
Uporabniški avatar
 klaudi
Uauu, kolk hude fotke!
Tini se nič ne oglaša, a je še živ?
Uporabniški avatar
 tini
Da ne bom prevec pogresan - :wink: se jaz dodajam stavek ali dva..

Namen tokratnega izleta na vznozje GG je bil zame, kot tezkega ravninca po profesiji predvsem v tem, da se malo sprobam klance pred septembrskim podvigom.
Heiligenbluta se se zelo dobro spominjam iz otrostva - kot mulo sem tam precej presmucal, v spominu mi je pa ostal predvsem po zelo ostrih zimah. Drugace je prakticno se vse isto - (zadnjic sem bil tam pred dobrimi 20-mi leti), tisti majhen centrcek pa velika RKC (Avstrija pac).. No, vsaj kulturno kabinsko jim je Doppelmayer uspel postavit - takrat je bila se dvoseda.
Temparature tokrat seveda povsem drugacne - iz LJ pridem z resnimi zdravstvenimi tezavami (iz petka/soboto me je mocno zvilo, driska, dehidracija..) tako da sploh nisem vedel al naj tecem ali ne. Z zgodnjo uro odhoda iz pasta partya del tezav nekako resim, pa odspim malo vec.
Nedeljska dirka pa poezija - res, da kmalu ugotovis, da je to eno samo hribolazenje, ki nima veze z ravninskim tekom, sam ko je tko lepo. Se posebej tam okrog tistega jezera pod vrhom.Pa tist zaceten makadam s katerim so me strasil na predvecer dirke je pa res strasen :) .
Cilj pa fenomenalen - 5 nadstropna garazna hisa z restavracijami na 2.4k -se dan prej sem imel v glavi, da bo to kaksna majcena koca. In tisti zadnji km je tud hud.
Rezerve v rezultatu imam se ogromno, tako, da drugo leto verjetno spet :)
Uporabniški avatar
 shash
Kot bi rekel naš Katanec: fantom kapa dol.

:laola

lp
Uporabniški avatar
 5rca
čestitam!

:clap:
Uporabniški avatar
 še1PR
:clap: :clap: :cast1:
 kofols
Še en kratek komentar ker je bila super tekma in še družba ta prava.

Meni je edino na zadnjem vzponu začelo zelo zmanjkovati moči in zato se je kar vleklo do cilja in ni zneslo pod 2h. So pač bile obvezne manjše pavze in ob tem deležen par trepljanj po križu od starih gamsov, ki so res vztrajni in urni in ni de ne bi že zato malo potegnil za njimi pa čeprav se noge niso več odzivale v ta pravem ritmu.

Razgledi, ko pritečeš nad gozdno mejo so pa še bolj enkratni kot pa na že tako odličnih fotkah.

Matjaž, se priključim še kdaj na kakšni odpravi, če se nam prekrižajo poti.
Uporabniški avatar
 tadejk
Lep, sicer malo pozen pozdrav!

Komaj pred kratkim sva se z Majo vrnila z dopusta in tako lahko napišem še jaz kaj o GG berglaufu.

Bil je moj tretji. In vsakič je v bistvu slabše po reultatu, kar pa ni bistveno.

Letos je vročina naredila svoje, že v prvem klancu mi je pulz zabilo v rdeče in tako je se je nadaljevalo do vrha. Kasneje v Dolomitih sem prebral, da je bila tudi kritična koncentracija ozona, kar še otežuje dihanje,...

Skratka organizacija brezhibna, proga lepa kot vedno. Sem jo pretekel v petek (z Majo) in v nedeljo, tako zelo mi je všeč. 8)

Čestitke ostalim udeležencem in želim vam dober trening do "višjega cilja", ki nas čaka septembra.

Tadej
Uporabniški avatar
 olson
Zdej je navrsti še Telfes v nedeljo 5.8.07,to je nekje na tirolskem.Dva sva že prijavljena-ali gre še kdo.Pravijo,da je tudi tukaj zelo lepo.
lp.OLSON :nono:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA