Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Miran
To je bil moj prvi tek okoli Blejskega jezera. Vreme ugoden za tek.
Vsa pohvala organizatorjem - klubu Polet za tako lepo in dobro organizirano prireditev.
Čestitke tudi Tae-tu in Obivankenobi-ju za dosežena rezultata.
Se vidimo!
Miran
Uporabniški avatar
 andreya
Zame je bila to sploh prva tekma (če ne štejem Županovega teka na Brdu - 2 km). Sem imela kar tremo in sem si želela samo ta, da ne bi bila glih ta zadnja. Sem zadovoljna z doseženim rezultatom. Za cilj sem si postavila 6 min / km (ker sem še čisti tekaški začetnik in še v to nismem verjela), tekla sem pa boljš, tako da sem prav srečna. Sem pa vidla Obivankenobi-ja precej zraven mene na startu z majico TF :P . Jaz je še nimam. :wink:
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
To je bil moj 3. uradni tek okrog Blejskega jezera. Organizacija je bila zelo dobra. Lahko smo se najedli sladoleda, se napili "dopinga" in poskusili golaž slovenske vojske. Sam sem imel probleme, ker so se mi odvezale vezalke, tako da sem jih moral zavezati, za kar sem izgubil ogromno časa .Še več, takoj so se mi spet odvezale. Potem sem imel vsega dovolj in jih nisem več zavezal tako da sem vseh naslednjih 5 km tekel z odvezanimi šniranci v bojazni, da bo čip odletel dol. A na srečo ni, vendar je bilo kljub temu slab občutek, ki mi je prav gotovo kaznoval z nekaj izgubljenimi sekundami. Čas je bil vseeno le 2 sekundi slabši od osebnega rekorda 22.39. Bil pa sem absolutno 29.. Ker je bilo tekačev čez 600 se mi to zdi kar zadovoljiv rezultat. Rezultat prvega pa je (18.33) res izjemen.

Ker je moja mami zahtevala naj počakamo Jana Plestenjaka, meni pa se ni ljubilo čakati sem odlaufal še en krog okoli jezera tokrat v rezerviranem 2 x počasnejšem tempu. No za en krog okrog Bohinjskega jezera pa je bilo vsega skupaj vseeno.

Ko sem pritekel nazaj, sem opazil da je Plestenjak kar dobro zažgal. :)

TF-jevca sem videl samo enega, pa še to ne vem katerega.

Slike s Poletovega teka okoli Blejskega jezera
Uporabniški avatar
 tae
Miran napisal/-a:Čestitke tudi Tae-tu in Obivankenobi-ju za dosežena rezultata.
Miran

Miran, najprej hvala za čestitke. Vesel sem, da si se skorajžil in nekaj spesnil tuki gor. Sem te le nagovoril :lol: :lol:

Bojan Ambrožič
Čas je bil vseeno le 2 sekundi slabši od osebnega rekorda 22.39. Bil pa sem absolutno 29.. Očitno sem te za las prehitel, saj sem bil jaz 28. s časom 22:37, a o tem malo kasneje. Je pa res, da danes nisem bil v dresu tekaškega foruma, se opravičujem :)

Moj nastop in gledanje vsega skupaj:
- Vstal že 6:00
- Ob 7:00 štartal iz Kamnika (računal sem, da bo že na cesti gužva, pa pri prijavah, pa povsod, zato sem si vzel malo več časa, čeprav dejansko ni bilo nič od tega)
- Že pred Bledom se ustavim in odtočim in kdo se pripelje mimo; obivankenobi, moj glavni konkurent. Nič se nisva zmenila in sva se takoj najdla.
- Parkirava avto tik pred ali pa za (odvisno iz katere strani gledaš) glavnim prizoriščem dogajanja.
- Organizacija odlična: organizirana parkirišča, usmerjevalci redarji, pri prevzemu štartnih številk nobenih vrst, hitro rezultati.
- pred tekom še skočimo na kavo Miran, obivankenobi in jaz
- kasneje se srečam še s fotrom (hvala za varstvo ključev :D ), Olsonom, javamanom in v cilju z LojzetomP

Tekma:
imel sem 2 glavna cilja;
- 1. progo preteči vsaj v 24-ih minutah (kar je povprečni tempo 4 min./km)
- 2. premagati (prehiteti) obivankenobija

Kar naenkrat nepričakovan štart s strelom pištole in gremo. Začetek proge malo dol, kar ti da seveda zaleta. Ura mi sicer meri razdaljo, vendar sem se orientiral po kilometrskih oznakah ob progi (tudi to je pohvalno za organizatorje). 1. km čas 3:35 min./km. Hudo si rečem, to ne bom zdržal do konca. 2 kilometra 7 in nekaj (ne spomnim se točno). 3 km 11:07, 4 ne vem, 5 km 19:12 (trenutno moj osebni rekord na 5 km). V cilju čas 22:37. ZELO ZADOVOLJEN. S tem sem ubil 3 muhe na en mah; tekel hitreje, kot sem planiral, premagal obivankenobija (vendar moram tu povdariti, da je njegov napredek izjemen, saj je za mano zaostal le nekaj sekund, včasih pa so bile v igri minute. Tako, da mislim, da me bo na naslednji tekmi ujel) In prvič mi je uspelo prehiteti Olsona (to si štejem v čast, glede na to, da je on izjemni gorski in tudi cestni tekač). Mimogrede čestitke Olsonu za osvojeno 2. mesto v svoji kategoriji :clap: Jaz sem bil v svoji kategoriji 7.

Za konec le še to, da sem imel štartno številko 13, ki mi je prinesla srečo.

Meni je ura namerila razdalo 5,7 km, kar bi bil povprečni tempo 3:58 min./km, če pa je bila res 6, potem govorimo o 3:46, kar je pa že moj osebni rekord.

FUL VESEL, FUL ZADOVOLJEN, ČEPRAV V IGRI NI MEDALJE. :lol: :D
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Tae pol si verjetno tisti, ki mi je dohitel in sem ga za trenutek prehitel na edinem klančku na progi (ob Grajskem kopališču). Večji del dirke sem ti potem gledal v hrbet.
Uporabniški avatar
 pajo
Glede , da sem čisti začetnik z vsemi napakami vred sem zadovoljen. Bo pa drugič boljše.
Uporabniški avatar
 olson
Tae hvala za čestitke :lol:
Drugače pa tudi jaz sem izjemno zadovoljen z rezultatom(22,54)čeprav ne treniram ravnine saj sem seveda gorski tekač.
Uvrstitev na skupno 32 in v kategoriji 2 mesto je zame ker sem že v zrelih rosnih letih lep dosežek.Je pa še ena zanimivost,da je skupni zmagovalec prav iz moje kategorije(bilo mi je v čast stati z njim v bok na stopničkah saj je legenda SLO in YUG teka). :clap:

lp OLSON :toast:
Uporabniški avatar
 pajo
Kje se da videti skupne rezultate današnjega teka? Vem koliko sem tekel me pa zanimajo od ostalih - firbec pač.
Hvala.
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Za menoj še ena zanimiva tekaška preizkušnja :lol:, tudi jaz odrinil od doma bolj zgodaj :D, na bledu srečal Tae-ta, kar je bilo še dobro, saj nisem imel pojma, kje je štart teka :shock: :oops: po prevzemu štartne vrečke (tukaj moram pohvaliti polet, saj take vsebine res nisem pričakoval: kapa, tekaške nogavice, podloga za miško... :cast: :cast: :clap:) ter pijači s Taetom in Miranom nestrpno pričakoval štart. Po ogrevanju se dokaj hitro postavil na štart, saj so se začeli zbirati tekači in je bila gužva kar velika. Po poku pištole, ki me je kar malo presenetila, saj sem preganjal čas s pogovorom z javamanom... :lol: Prvi kilometer je bil res hiter: tam okoli 3.30 min/km, Tae mi je pobegnil malo naprej, po začetnem prehitevanju sem se umiril za Olsonom...Čez nekaj časa sem prehitel tudi Olsona, saj mi je Tae pobegnil preveč naprej, no dirka se je po 3. kilometru nadaljevala s konstantnim tempom okoli 4 min/km, prehitel me ni noben več, vendar tudi jaz nisem uspel nobenega prehiteti :bum: :wc:, tako, da sem ves čas sledil trojki pred mano. Na 5. kilometru pogledal na uro, čas:19,24 min, čeprav se je pot zadnji kilometer kar strmo spuščala sem imel občutek, da mi to ne pomaga kaj dosti. V cilj pritekel s časom 22.45:lol: s katerim sem ZELO ZADOVOLJEN, čeprav mi še vedno ni uspelo prehiteti Tae-ta. Dosegel absolutno 31. mesto :clap:V ciljni ravnini srečal LojzetaP, Fotra ter Snežinko...Po razteku zaužil kar okusen golaž, hvala Tae, da si odstopil svojo porcijo :cast: ter kmalu zapustil prizorišče...
Miran, Tae ter LojzeP, hvala za čestitke, jaz bi tudi čestital vsem za osvojene rezultate na zanimivi progi okoli jezera.
Organizacija tekme je bila res na zavidljivi ravnini (brezhibna organizacija, hitra objava rezultatov...), kar pogrešam na marsikateri prireditvi predvsem na dolenjskem...
Tae, hvala za DVD-ja ter ostalim za prijetno družbo...se vidimo na naslednji prireditvi!

Lp!

ps.: Tae, skoraj 99% možnosti je, da se bom udeležil teka na 7km v Ptuju, tako, da dobro treniraj... :lol:
 nana
Rezultati so že objavljeni na Timing Ljubljana:

http://www.timingljubljana.si/

Pa še nekaj kritike organizaciji: res lepo, ker ste bili tako hitri, a ste nam, malo bolj počasnim, popili vso vodo :roll: Se mi zdi, da se to res ne bi smelo zgoditi. Še dobro, da me je nekaj vode počakalo v avtu. Brez bi pa kar težko... Ostalo pa b.p. :D Še nogavice sem dobila tokrat večje (tiste iz tivolskega teka so se namreč tako skrčile, da bi jih sedaj lahko dala kakšnemu otroku). :wink:
Uporabniški avatar
 javaman
Bojan:
A si bil to ti v modri majici, kateremu je en težil, da naj si vezalke zaveže?

Za ostale:
Zelo sem zadovoljen, ker sem tekel okoli 5 min/km (pričakoval slabše).
Sem pa zgrešil parking in zato plačal 6€. :evil:
Uporabniški avatar
 andreya
javaman napisal/-a:
Sem pa zgrešil parking in zato plačal 6€. :evil:

U, saj res javaman, tebe sem pa tudi opazila v majici TF :P

Tudi midva z možem sva bila čisto netipična Gorenjca in najprej plačala 6 eur, pol pa najdla ta pravi parking :wink:
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
javaman napisal/-a:Bojan:
A si bil to ti v modri majici, kateremu je en težil, da naj si vezalke zaveže?

Jaz sem bil v modri majici, ja. Samo ne spomnim se, da bi mi kdo kaj težil glede vezalk.
Nazadnje spremenil Bojan Ambrožič, dne 12 Avg 2007, 22:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Mi smo pa parkirali pred Železniško postajo. Tam skorajda nikoli niso pobirali parkirnine - tudi danes je bilo tako.

Neposredno pred Regatnim centrom pa je bilo vedno za plačat. Lepo od organizatorjev, da so poskrbeli, da je bilo tokrat izjemoma drugače - torej brezplačno.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA