Miran napisal/-a:Čestitke tudi Tae-tu in Obivankenobi-ju za dosežena rezultata.
Miran
Miran, najprej hvala za čestitke. Vesel sem, da si se skorajžil in nekaj spesnil tuki gor. Sem te le nagovoril
Bojan Ambrožič
Čas je bil vseeno le 2 sekundi slabši od osebnega rekorda 22.39. Bil pa sem absolutno 29.. Očitno sem te za las prehitel, saj sem bil jaz 28. s časom 22:37, a o tem malo kasneje. Je pa res, da danes nisem bil v dresu tekaškega foruma, se opravičujem
Moj nastop in gledanje vsega skupaj:
- Vstal že 6:00
- Ob 7:00 štartal iz Kamnika (računal sem, da bo že na cesti gužva, pa pri prijavah, pa povsod, zato sem si vzel malo več časa, čeprav dejansko ni bilo nič od tega)
- Že pred Bledom se ustavim in odtočim in kdo se pripelje mimo; obivankenobi, moj glavni konkurent. Nič se nisva zmenila in sva se takoj najdla.
- Parkirava avto tik pred ali pa za (odvisno iz katere strani gledaš) glavnim prizoriščem dogajanja.
- Organizacija odlična: organizirana parkirišča, usmerjevalci redarji, pri prevzemu štartnih številk nobenih vrst, hitro rezultati.
- pred tekom še skočimo na kavo Miran, obivankenobi in jaz
- kasneje se srečam še s fotrom (hvala za varstvo ključev

), Olsonom, javamanom in v cilju z LojzetomP
Tekma:
imel sem 2 glavna cilja;
- 1. progo preteči vsaj v 24-ih minutah (kar je povprečni tempo 4 min./km)
- 2. premagati (prehiteti) obivankenobija
Kar naenkrat nepričakovan štart s strelom pištole in gremo. Začetek proge malo dol, kar ti da seveda zaleta. Ura mi sicer meri razdaljo, vendar sem se orientiral po kilometrskih oznakah ob progi (tudi to je pohvalno za organizatorje). 1. km čas 3:35 min./km. Hudo si rečem, to ne bom zdržal do konca. 2 kilometra 7 in nekaj (ne spomnim se točno). 3 km 11:07, 4 ne vem,
5 km 19:12 (trenutno moj osebni rekord na 5 km). V cilju čas 22:37. ZELO ZADOVOLJEN. S tem sem ubil 3 muhe na en mah; tekel hitreje, kot sem planiral, premagal obivankenobija (vendar moram tu povdariti, da je njegov napredek izjemen, saj je za mano zaostal le nekaj sekund, včasih pa so bile v igri minute. Tako, da mislim, da me bo na naslednji tekmi ujel) In prvič mi je uspelo prehiteti Olsona (to si štejem v čast, glede na to, da je on izjemni gorski in tudi cestni tekač). Mimogrede čestitke Olsonu za osvojeno 2. mesto v svoji kategoriji

Jaz sem bil v svoji kategoriji 7.
Za konec le še to, da sem imel štartno številko 13, ki mi je prinesla srečo.
Meni je ura namerila razdalo 5,7 km, kar bi bil povprečni tempo 3:58 min./km, če pa je bila res 6, potem govorimo o 3:46, kar je pa že moj osebni rekord.
FUL VESEL, FUL ZADOVOLJEN, ČEPRAV V IGRI NI MEDALJE.