prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
adlibitur napisal/-a:Mi lahko kdo svetuje, kam v Ljubljano naj nesem montirati okovje za skate tekaške smuči? Moram biti na kaj posebej pozoren?

Hvala.

Jest si jim montiram kr sam. Če maš en primež, bor mašino s primernim premerom svedra, svinčnik in ravnilo jih lahko montiraš bol točno kot v servisu.jest sem bil pozoren na to, da je težišče dilce z vezjo vred, točno pod mestom vpetja čevla na dilco.Paziti moraš da se ti bo zadnji del vezi lepo prilegal utorom v čevlju(govorim za rotafelo).Ker ti utori na čevlu niso kako vem točni, bo tudi zadni del vezi lahko pritrjen kakšen mm iz sredine smuči.Pa kakšna kaplca belga lepila (mekol)se mi je tud zlila v izvrtino za vijake.
 laufar
kovit napisal/-a:
adlibitur napisal/-a:Mi lahko kdo svetuje, kam v Ljubljano naj nesem montirati okovje za skate tekaške smuči? Moram biti na kaj posebej pozoren?

Hvala.

Jest si jim montiram kr sam. Če maš en primež, bor mašino s primernim premerom svedra, svinčnik in ravnilo jih lahko montiraš bol točno kot v servisu.jest sem bil pozoren na to, da je težišče dilce z vezjo vred, točno pod mestom vpetja čevla na dilco.

0,5 do 1cm za težiščem naj bo vpetje, da se krivina lepo prevesi naprej!
 adlibitur
No, pa smo tam... Sicer imam orodje, ampak bom vseeno prepustil montažo nekomu, ki ima s tem izkušnje. Ali je pač samoumevno, da to naredi vsak sam?

Glede položaja okovja. Naj bo vpetje čevlja v težišču, pred težiščem ali tako, kot predlaga laufar? Kaj je sedaj "prav"? Na enem izmed servisov so mi rekli, da za mora biti vpetje pred težiščem... Eni pravijo tako, eni drugače, eni pa tretje...

Hvala.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Hm, predlagam, da greš kar na servis, po današnjih cenah te bo montaža stala manj kot tri pire :)
 kovit
adlibitur napisal/-a:No, pa smo tam... Sicer imam orodje, ampak bom vseeno prepustil montažo nekomu, ki ima s tem izkušnje. Ali je pač samoumevno, da to naredi vsak sam?

Glede položaja okovja. Naj bo vpetje čevlja v težišču, pred težiščem ali tako, kot predlaga laufar? Kaj je sedaj "prav"? Na enem izmed servisov so mi rekli, da za mora biti vpetje pred težiščem... Eni pravijo tako, eni drugače, eni pa tretje...

Hvala.

Ja tole da sem jest montiru točno v težišče ni čist prav in bom tudi jest stvar prestavu tko kot je svetoval laufar in so ti to rekli v servisu.tudi laufar je mislu da mora biti vpetje pred težiščem.Odvisno s katere strani gledaš dilco.Dilca se more povesit mal naprej proti špici (a si tko mislu, laufar?) in to dosežeš tako da daš vpetje pred težišče (če gledaš od repa proti vrhu dile).Težišče sem jest zmeru na vsaki dili posebej, ker zna bit kar neki odstopanja.
Da montiraš sam ni samoumevno, se pa pri tem srečaš s podobnimi vprašanji in ko poiščeš prave odgovore si bogatejši za neki znanja in si sam nabereš potrebne izkušnje.Vsaka šola pa neki stane, v tem primeru lahko tudi kakšna zvrtana luknja preveč.

Tomaž
Uporabniški avatar
 stari
V škatli za vezi je šablona,najprej poiščeš težišče potem pa šablono nalepiš na smučko vse luknje imaš označene. Za skejt po težišče ki je označeno na šabloni prestaviš za 1 cm nazaj od špice

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA