Jst poda nikoli nisem uporabljal, niti nimam volje si neki nastavljat za hiter, počasen in kaj vem kakšen tek še.
Sem pa enako testiral GPS uro ter števec na kolesu, med vožnjo seveda
GPS je imel interval snemanja nastavljen na 1s in dejanski pospešek je bil res zelo podoben števcu..
Samo to je pri kolesu!
Kljub temu da ima ura nekaj da zgladi to miganje z roko da kaže bolj točen trenutni tempo, si ne upam trditi kako je natančno to...
Fora lufa je pač migajoča roka, pri kolesu je pa vse mirno in konstantno...Tudi v avtomobilu, ko imam prižgano navigacijo in prekoračim hitrost, mi v roku 2s začne težit, da sem prikoračil hitrost...in to uporabljam telefon...
Drgač pa glede tega nisem zahteven uporabnik, ko letim pogledam na uro in to je to, če me extremno zanima povprečen tempo gledam uro cca 3 sekunde,in stvar se zelo hitro normalizira oz. se mi hitrost ne spreminja več...saj nekaj "avgenmosa" imam kaj je konstanten tempo, tak da mi tistih -+par sekund ne dela preglavic...
To je pač tempo....Tudi povprečen tempo na KM je bolj tako, +-....enako razdalja....Vsaka firma ima svoje algoritme računanja razdalje in posledično tudi hitrost ne pride vsepovsod enaka...Sem enak gpx track importal v 4 različne strani, in je blo vedno zamika za do 10s oz. do100-200m....ali več....kaj je prav in kaj ne, je na koncu vseeno, dokler uporabljaš vedno enako stran za analize delat....
100% povprečen tempo na krog ti da pa samo stadion, štoparca ter malo matematike....
samo to je potem pa že za v drugo temo...
lp