prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 StaraKost
Sva že skoraj skup :D . Ko govorim o GPS, govorim o GSP uri, ki se uporablja pri teku in ne o GPS napravah nasplošno. In prav večina teh ur, kaže tekoči tempo, samo pogojno uporabno v naprotju s večino footpodov, ki na ne prestrmi trasi, kaže tempo v glavnem zadovoljivo uporabno :D .
Uporabniški avatar
 oven
Jst poda nikoli nisem uporabljal, niti nimam volje si neki nastavljat za hiter, počasen in kaj vem kakšen tek še.
Sem pa enako testiral GPS uro ter števec na kolesu, med vožnjo seveda :D
GPS je imel interval snemanja nastavljen na 1s in dejanski pospešek je bil res zelo podoben števcu..
Samo to je pri kolesu!
Kljub temu da ima ura nekaj da zgladi to miganje z roko da kaže bolj točen trenutni tempo, si ne upam trditi kako je natančno to...
Fora lufa je pač migajoča roka, pri kolesu je pa vse mirno in konstantno...Tudi v avtomobilu, ko imam prižgano navigacijo in prekoračim hitrost, mi v roku 2s začne težit, da sem prikoračil hitrost...in to uporabljam telefon...
Drgač pa glede tega nisem zahteven uporabnik, ko letim pogledam na uro in to je to, če me extremno zanima povprečen tempo gledam uro cca 3 sekunde,in stvar se zelo hitro normalizira oz. se mi hitrost ne spreminja več...saj nekaj "avgenmosa" imam kaj je konstanten tempo, tak da mi tistih -+par sekund ne dela preglavic...
To je pač tempo....Tudi povprečen tempo na KM je bolj tako, +-....enako razdalja....Vsaka firma ima svoje algoritme računanja razdalje in posledično tudi hitrost ne pride vsepovsod enaka...Sem enak gpx track importal v 4 različne strani, in je blo vedno zamika za do 10s oz. do100-200m....ali več....kaj je prav in kaj ne, je na koncu vseeno, dokler uporabljaš vedno enako stran za analize delat....
100% povprečen tempo na krog ti da pa samo stadion, štoparca ter malo matematike....
samo to je potem pa že za v drugo temo...

lp
Uporabniški avatar
 StaraKost
... ker mi je zaštekal "rdeči" gumb na Polarju in nimam časa ga odnesti v Ljubljano na popravilo, zadnjih nekaj tekov tečem z Garminom. In še enkrat sem se prepričal, da je GPS kar pogosto totalno nezanesljiv za tekoči tempo v primerjavi s foot podom.
Včasih malo "zaspi" in kaže počasnejši tempo, potem ugotovi, da se zmotil, pa mora popraviti in zato, kaže dosti hitrejši tempo od dejanskega. Bolj natančen je moj občutek, kot tempo, ki ga kaže GPS :D . To je še bolj izrazito, ko tečeš intervale. V začetku, kar spi, čeprav si hitrost že resno dvignil, zatem popravlja za nazaj in ti pokvari tudi tempo/hitrost ne samo na uri, tudi pozneje na grafu tempa in hitrosti intervala :mrgreen: .
Edino za kar je uporaben, je za merjenje razdalje in snemanje poti :mrgreen: .
 sitrader
StaraKost napisal/-a:... ker mi je zaštekal "rdeči" gumb na Polarju in nimam časa ga odnesti v Ljubljano na popravilo, zadnjih nekaj tekov tečem z Garminom.

Meni je pomagala menjava baterije. Ura ga je vedno bolj "sračkala" s temi gumbi (tudi drugi), baterija pa še kar v "zelenem". Na kar sem pomislil na to, da verjetno po 2,5 letih mogoče res problem v bateriji. In je pomagalo. Mogoče samo slučaj, pa vendar...
Uporabniški avatar
 StaraKost
Hvala, bom probal menjati baterijo.
Uporabniški avatar
 StaraKost
Baterija ni pomagala. Dal na servis. Sedaj dela kot nov :D .
 sitrader
Škoda.

Zgleda da je šlo res za mehansko težavo na stiku in ne za "šibek električni tok".

Čisto informativno... Koliko časa pa potrebujejo na servisu da tole zrihtajo?

LP
Uporabniški avatar
 StaraKost
Če nimajo gužvo takoj, oziroma isti dan. Vsaj pri meni je bilo tako :D .
 siks
prosim za pomoč,
uporabljam že šest sezon fr60 s footpodom, ki mi je večinoma delal dobro oz. natančno. nekaj časa pa se mi dogaja, da prehiteva. na trasi deset km včasih pokaže 15km včasih 11 itn. včeraj pa ura footpoda sploh ni več zaznala, kljub utripanju ikone oz. iskanju. iz tega sklepam, da je napaka v footpodu. zamenjal sem baterijo a ne pomaga. kakšna ideja kaj bi lahko bilo oz. ali je footpod že iztrošen oz. ali se to sploh popravlja?
hvala vnaprej za odgovore...
Uporabniški avatar
 StaraKost
... ni druge, kot servis. Mogoče bo pomagalo. Šest sezon je za "današnje" naprave, veliko :D
 siks
...danes sem najprej izbrisal prejšnje treninge, potem sem hotel kalibrirati footpod, pa ga ura ni našla.potem sem na uri možnost footpoda izklopil in spet omogočil ter šel tečt. presenetljivo je ura footpod takoj našla, a je bil prikzan tempo hoje superpočasen, a se je v petdesetih metrih hoje normaliziral. nato mi je na moji ustaljeni trasi kazal po dolgem času prave podatke. bom videl v prihodnje. sicer se nagibam k nakupu nove naprave, a sem glede, na to, da najbolj uporabljam podatke o trenutnem in povprečnem tempu, malo v dvomih glede gps ure. nagibam pa se k fr220. kolikor sem bral po raznih testih ima ta ura dokaj stabilen prikaz trenutnega tempa, čeprav tudi vem, da imajo gps ure določne pomanjkljivosti. še eno vprašanje, ko že ravno pišem, kako dolgo oz. koliko polnilnih ciklov zdržijo polnilne baterije v športnih urah?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA