- 19 Okt 2008, 21:55
sorry za malo kasnejši odgovor...
...moja zgodba s kayano modelom je priblino taka.
prvi model so bile 13ica in že ko sem jih prvič obul, sem bil nad njimi totalno navdušen. imam bolj "švoh" kolena in sodim med težje tekače, zato je bil copat kot nalašč zame. nekatere bolečine (zlasti v kolenih) so izginile ali pa so se pojavljale redkeje, noga se mi je zdela zlita s copatom, niso se trgale, podplat je ostal podplat dolgo časa.
sočasno s prihodom novega modela (14) je prišel tudi čas za nove copate, brez oklevanja sem začel zbirat une eure - čeprav, ja - cena, ta je res ubijalska in sem zaradi tega pomislil, da bi poizkusil mizuno nirvano, lanski model, zadnji par itd ... s 50% popusta ampak sem že v trgovini opazil razliko, še zlasti v petnem delu, saj jo je nekoliko bolj "metalo z mesta", kot sem navajen pri asics-u.
aja, pa še to: v TS so mi sicer razložili, da je to sicer super copat, samo za tekme naj raje kupim kaj drugega manj blaženega, recimo asics 2130, če prav pri tej znamki vzrtajam. ne vem, morda spremenim mnenje po 42 km prihajajoči konec tedna.
...in ja, videz je tak, kot da bi se oblikovalcem zamerili tekači in se jim sedaj tako maščujejo!