prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 garni
Glede na to, da so moje stare najkice rekle, da se ne grejo več bo treba v trgovino po nove. Glede na vso robo, pa je izbira težka. Imam 85 kg in bi potreboval superge za asfalt in urejen makedam (PST). V mislih imam Nike air structure triax11, glede na to da sem manjši pronator. Vaše mnenje?
Uporabniški avatar
 DAVID 08
Probi Gel Kayano 14, al pa Adistar Control 5, al pa.....
Uporabniški avatar
 natasa
Prej sem tekla na mizunkah pa sem presedlala na NIKE STRUCTURE TRIAX 11+ pa moram rečt, da po 180 ih km še nismo našle skupnega jezika. Že razmišljam o novi nabavi., seveda mizuno.

:wink:
 zappa
garni napisal/-a:Glede na to, da so moje stare najkice rekle, da se ne grejo več bo treba v trgovino po nove. Glede na vso robo, pa je izbira težka. Imam 85 kg in bi potreboval superge za asfalt in urejen makedam (PST). V mislih imam Nike air structure triax11, glede na to da sem manjši pronator. Vaše mnenje?

Žal ti izkušnje drugih tekačev pri izbiri konkretnega modela ne morejo kaj prida pomagati. Moraš probat, ni druge. Jaz osebno sicer tečem točno s temi supergami - structure triax - že več kot dve leti in so mi super. Zelo stabilne in ne pretirano blažene in nogo zelo dobro zagrabijo. Nikoli problemov. Tudi izgleda, da so trpežne. Prejšnji par je zdržal čez 1000 km. Govorim o blaženju in podpori, na zunaj so bile še vedno popolnoma cele, ko so romale v koš. Trenutna dva para sta na 700 in 300 km. Samo to ne pomeni, da bo zate isto. So pa za terene, ki jih omenjaš, taprave. Imam pa 88 kg in sem zmerni overpronator.

Zadnjič sem poskusil Nike Equalon, ki so ravno tako superge za overpronacijo, kao za "težje" tekače z več stabilnosti. Popolnoma drug občutek, zame veliko preveč blažene (kot bi imele "fedre"), po občutku manj stabilne, noge pa ne oprimejo tako dobro kot structure triax. To ti govorim v ilustracijo tega, da enostavno moraš sam preizkusiti.
 pana
Jst jih mam in sm z njim pretekla že okol 1800 km al pa še mal več. Zdej so mi začele delat žulje, kr je podplat dokaj uničen :D So ble pa kar vzdržljive.
Uporabniški avatar
 izzardly
bostjankljun napisal/-a:Gel Kayano 14

A se jih res splača vzet? Polna cena je kar visoka...
Uporabniški avatar
 garni
cena je res "svinska". sicer so na superge.si ene cca. 100 eur, a le številka 46. za plavat jih pa res ne mislim imet
Uporabniški avatar
 izzardly
Sicer imam eno možnost, da jih dobim malo ceneje, ampak nisem ziher, da so vredne (pa še grde so, po pravici povedano). Če ima pa kdo kakšne konkretne dobre izkušnje z njimi, na dan z besedo. Vem samo toliko, kolikor sem prebrala v Poletovem testu. A so res tolk boljše od starejših modelov Asics gel? V čem je keč?
Uporabniški avatar
 pajo
Pravkar strgal 2120 preko Superge naročil enak model in ga dobil naslednji dan. Asics 2120 - ko ne bom več dobil tega modela superg bom dolgo iskal kaj mi res dobro sede na nogo. Če ti od prve res dobro sede so vredne denarja res pa je , da do neke razumne meje.
Uporabniški avatar
 RoKo
pajo napisal/-a:Pravkar strgal 2120 preko Superge naročil enak model in ga dobil naslednji dan. Asics 2120 - ko ne bom več dobil tega modela superg bom dolgo iskal kaj mi res dobro sede na nogo. Če ti od prve res dobro sede so vredne denarja res pa je , da do neke razumne meje.

2130
Uporabniški avatar
 Mandatar
zdravo

odkar tečem sem na mizuno
vmes sem probal tud NB, adidas pa nisem bil zadovoljen

zadnje od mizuno so elixir3, za katere pa lahko rečem, da so za dirke
zato sem se za trenirat odločil za saucony omni6 moderate ( moderate= blagi pronatorji) in morem rečt da so me navdušile
feeling po nogi je podoben kot mizuno, samo da so bolj blažene

probat ni greh
 bostjankljun
sorry za malo kasnejši odgovor...

...moja zgodba s kayano modelom je priblino taka.

prvi model so bile 13ica in že ko sem jih prvič obul, sem bil nad njimi totalno navdušen. imam bolj "švoh" kolena in sodim med težje tekače, zato je bil copat kot nalašč zame. nekatere bolečine (zlasti v kolenih) so izginile ali pa so se pojavljale redkeje, noga se mi je zdela zlita s copatom, niso se trgale, podplat je ostal podplat dolgo časa.

sočasno s prihodom novega modela (14) je prišel tudi čas za nove copate, brez oklevanja sem začel zbirat une eure - čeprav, ja - cena, ta je res ubijalska in sem zaradi tega pomislil, da bi poizkusil mizuno nirvano, lanski model, zadnji par itd ... s 50% popusta ampak sem že v trgovini opazil razliko, še zlasti v petnem delu, saj jo je nekoliko bolj "metalo z mesta", kot sem navajen pri asics-u.

aja, pa še to: v TS so mi sicer razložili, da je to sicer super copat, samo za tekme naj raje kupim kaj drugega manj blaženega, recimo asics 2130, če prav pri tej znamki vzrtajam. ne vem, morda spremenim mnenje po 42 km prihajajoči konec tedna.

...in ja, videz je tak, kot da bi se oblikovalcem zamerili tekači in se jim sedaj tako maščujejo!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA