prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 cepin
Uro t6 imam slabi dve leti do sedaj sem bil izredno zadovolen z vsemi funkcijami, ki jih ponuja, vključno z F.podom in B. podom. Pred dvema mesecema sem prvič zamenjal baterijo v uri, po tem ''dogodku'' ni bilo zaznati še nobene spremembe. Po pribljižno štirinajstih dneh uporabe pa sem prvič opazil, da moj t6 nekam čudno meri utrip v mirovanju (ga ne zazna). Uro sem uporabljal kot ponavadi in se spomnil, kaj pa če je problem v bateriji v HRpasu? Odnesem še HRpas k urarju in mi pove, da je baterija na 10% in bi morala še zdržat. Vseeno se odločim za menjavo baterije v HRpasu. In stvar po prvem treningu deluje, po drugem pa že ne več in tako tudi ne po tretjem, itd. (FSU se pokaže in spet izgine). Uro s HRpasom sem odnesel v Planet Sport, kjer mi je zastopnik omenil, da če je problem v HRpasu garancija ni dve leti. Odidem domov in še enkrat pozorno preberem garancijski list in v njem ne zasledim, nikjer omenjene garancije izključno samo za HRpas - VELJA SAMO ENO LETO. Vprašam se: Saj sem kupil uro skupaj s HRpasom v isti škatli in ne ločeno kot F.in B. pod. :?

Zanima me ali ima še kdo takšno težavo in morda kdo ve kako je z garancijo?

lpc
 luzr
To je pač Planet sport...
Nekaterim so pasove menjavali brezplačno, četudi so imeli uro starejšo. Ne spomnim se koliko.
Bosta škorc in loni povedala. ;)

Ne vem kdaj si kupil uro. Nekateri Suuntoji so imeli garancijo eno leto. Več kot tri leta nazaj sem bil zelo resno zainteresiran za peklensko dragega T6. Pa se mi je zdelo leto dni jamstva premalo.
če si kupil komplet (fp in pc pod) sta včasih naprodaj tudi posebej, potem bi morala biti garancija enotna. Ne vem pa kako dolga.
Stari modeli T6 imajo očitno enak problem kot nižji modeli.
Uporabniški avatar
 sinisini
No bom pa še jaz nekaj povedal...
Včeraj sem sem bil v Trzinu in isto dvignil uro t6.....
Imel sem popolnoma iste probleme....pas po menjavi batarije enostavno ni deloval pravilno...14 dni še mogoče...potem pa ne več.....meni je baterijo zamenjal kar tast ki ima urarstvo in je glede tega vse štimalo....Ker imam uro že dve leti mi je prvič odpovedala že pri prvi menjavi ampak sem pas dobil še v garanciji.....včeraj pa sem pas moral plačati...45 eurov...dobil sem novega.....pravijo da boljšega......bomo videli...
 cepin
Danes sem klical na zavod za varstvo potrošnikov, kjer so mi dejali, če v garanciji ni izrecno napisano, da velja za HRpas enoletna garancija mi morajo zamenjati tudi HRpas, ker sem ga kupil v kompletu z uro. Dejali so še, če bi prišlo do kakršnihkoli težav glede menjave naj jih takoj obvestim in bodo naprej posredovala tržna inšpekcija.
Upam, da to ne bo potrebno! Če pa, žal slabo ime za zastopnika in posredno tudi za SUUNTO.

lpc
 cepin
Dobil sem prijazn klic zastopnika, ki mi je povedal, da je bil problem res v HRpasu in bodo vpoštevali garancijo tudi zanj. ZAENKTAT VSE DOBRO O PLANET SPORT!
P.S.:Očitno berejo frum! :wink:
Ups, kakšen HRpas bom dobil? :?
SINISINI mi lahko opišeš tvoj novi pas, je na pogled kaj drugačen od starega?
 skorc
Ja Planetsport je O.K. kar se reklamacij tiče. Meni niso nikoli komplicirali in vedno korektno uredili. Garancija na tekaške računalnike je 2 leti, pas je vključen v garancijo. Trenutno reklamirane stare pasove menjajo za nove "comfort belt-e".

Napaka, ki je opisana v prvem postu pa je tipična napaka na starih pasovih. Spoj elektrod in oddajnika "gagne", na približno 1500-1800km teka. Tako, da tisti, ki je to uro uporabljal dve leti na kolesu in teku jo je očitno imel bolj za šminko kot pa za res. :D
 luzr
Forum berejo in jim je očitno potegnilo.
Vztrajanje pri izmišljotinah o enoletni garanciji samo za pas bi bila preslaba reklama...

@cepin: Očitno z zastopnikom le ni bilo vse tako dobro, če so prvič zadevo hoteli zaračunati. In če je bilo potrebno konzultirati Zvezo za varstvo potrošnikov in potem še enkrat zastopnika. :?
 cepin
Prezplačno dobil HRpas :laola , ki pa je res popolnoma drugačen, kot pravi sinisini. Imam malo pomislekov glede zdrževanja (menjava baterije in spiranje pod tekočo vodo), če kdo kaj ve NOVEM DUAL HRpasu naj napiše prosim. Hvala!

lpc
 luzr
@cepin: Tak pas mora biti vodoodporen. Torej z njim lahko plavaš, se potiš ;>, in podobno.
Med menjavo baterije pa ga nikar ne spiraj s tekočo vodo. :wink:

@sinsini: Nenavadno, da si za pas moral plačati, ker drugi niso!? :? :oops: :--( :twisted:
Ne glede na starost nad dve leti. Ker gre, očitno(!!!) za serijsko napako pri teh pasovih...
 skorc
Jaz sem svoj čas plaval z njim. Res pa je, da v vodi ne sprejema signala. Tudi celega sem namakal v milnici (po nasvetu Planetsporta), pa mu ni bilo nič. Pokrov baterije ima po obodu O-Ring tako, da ni panike. ;)

Aja, govorim za star pas, ko je bilo vse skupaj zalito v dveh kosih. Z novim Comfort beltom, pa se jaz raje ne bi igral. Tisti klipsni, ki držijo pas na oddajnik se mi zdijo tak, tak...
Uporabniški avatar
 bidi
hja podobne težave mam tudi jaz z suunto t3... baterije sem že nekajkrat menjal tako v uri kot v pasu. takoj po menjavi par dni dela " skoraj " normalno nato pa se težave samo stopnjujejo.torej zelo podobni simptomi.
sprva sem misli da imam premalo navlažen pas, in glede na to koliko ga zmakam, ni, nato sem ugotovil da signal zgine med razgibavanjem, med vajami in obvezno če dam roko nazaj na hrbet za par sekund...
in ker nimam več v garanciji, sedaj ene 4x pogosteje gledam na uro, da pa mi zopet zazna signal, pa grem samo v uro in nazaj v trening. :)
 Gorg
Ker vidim, da imate z menjavo baterij pri teh urah že veliko izkušenj jaz pa nimam pojma kam bi ga napotil, da mu bodo čim hitreje zrihtali. In sicer sodelavec, ki trenutno živi v LJ me je vprašal, kje bi lahko zamenjal baterije v HR monitorju (po možnosti kje v BTC ali v centru LJ)?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA