prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
#367071
Ze od vsega zacetka uporabljam uro polar trenutno imam v800, ki se vedno odlično funkcionira. Mika me nakup nove. Bolj ko gledam lastnosti manj mi je jasno za kateto uro se odlocit. Kaksne so vase izkusnje z omenjenima urama.
#367072
Polar Grit X je čisto svež model, Vantage V je star leto in pol in v tem času programsko pošteno nadgrajen model.

Glavna razlika med urama je zunanjost. Grit X je bolj robusten model (hoče oponašat Garmin Fenix serijo), medtem ko je Vantage V bolj elegantna ura, za večino ljudi bolj primerna za vsakodnevno nošnjo.

Grit X je tipična "outdoor" ura za trail tekače, pohodnike in MTB kolesarje, medtem ko je Vantage V bolj tekaško - triatlonsko usmerjen model.

Vmesnik na uri je skoraj identičen, ima pa Grit X nekaj dodatnih programskih funkcij, ki jih Vantage V (še) nima. Kot so prikaz vremena in vremenske napovedi, pomočnik za hidracijo, bolj napreden prikaz višinskih metrov... in še nekaj malenkosti. Te zadeve lahko Polar doda z nadgradnjami tudi v Vantage V, če se tako odločijo.

Osebno bi na tvojem mestu sprobal na roki obe uri v trgovini in se potem ustrezno odločil.

Je pa še ena stvar - oba modela uporabljata novi Sonyev GPS čip, kot večina vseh ur na trgu dandanes, ki prinaša daljšo avtonomijo baterije v GPS načinu uporabe. Slabost je, da je GPS sled slabša kot na starejših ura. Sploh v primerjavi z V800, ki je ena najbolj natančnih GPS ur kar so jih kadarkoli naredili, zna priti do razočaranja. Sama sled, ki jo pogledaš v aplikaciji je sicer solidna (odvisno tudi kje tečeš, na odprtem ali v gozdu/med stavbami), prikaz trenutnega tempa je pa pri teh urah precej neuporaben, ker zelo niha. To se da delno zaobiti z nekaj triki pri prikazu na uri ali še bolje z nakupom senzorja (footpod) za čevelj, ki prikaže točno trenutno hitrost. Prav tako oba modela še vedno nimata nekaj zelo uporabnih tekaških podatkov na zaslonu, ki jih je imel V800.

Če te še kaj specifično zanima pa le vprašaj.
#367075
Če ti dobro služi bo tako najbolje. Jaz sem sicer lansko letu kupil Vantage V zato, ker sem si pač želel nove Polar ure in ker sem jo dobil zelo ugodno na Amazon razprodaji. Res pa je, da sedaj uro nosim cel dan, ker stari Polarji so mi bili "pregrdi"in preokorni za nošnjo v službi in ponoči med spanjem. :roll:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA