Živjo,
sem se prav spozabil na to temo. Skratka ura je že več kot 1 leto doma. Zgodba je naslednja.
Odločil sem se za Suunto 9 Baro. Sprva navdušen nad njo, vmesnik dokaj hiter, aplikacija in sinhronizacija s telefonom super. In potem se je začelo... Po parih hojah/tekih, ni hotelo izračunat VO2 max, reset rešil težavo... Potem pa ker sem se kar nekaj prejezil nad neodzivnim "tačem", sem ugotovil, da sem dobil defektno uro... Sreča pa taka.
No, uro nesem nazaj in sprovam Grit X. Lepše mi je sedla na roko, manjša, cena pa ista... In od takrat sem na Grit X. Pa še par besed o njem.
Dobre strani (če primerjam s Suunto):
+ manjša, lepše mi sede na roko
+ lažja (subjektivno)
+ manjši, neinvazivni gumbi, ki dajejo veliko boljši občutek kot pri Suunto
+ s pasom H10 je zadeva še boljši paket
+ z novo posodobitvijo je pridobila še nekaj bonbončkov.
Slabe strani:
- počasen/neodziven touch, ampak na srečo so tukaj gumbi. Sploh ne vem kdaj sem zadnji uporabil touch
- pašček

Slabe kvalitete (po 1 letu konkretno obrabljen) in roka se mi nenormalno švica. Suunto ima perforiran in je zakon. Sedaj sem nabavil kitajskega perforiranega in je ura super.
- višinomer... par minut rabi preden se postavi na pravo vrednost, če imaš to srečo. Pa ko zamenjaš vmes profil (npr. tek, hoja...), se ponovno po neki logiki začne umerjat... in ni rečeno, da bo določilo spet isto višino (lahko bo tudi za 100 m zgrešilo). Seveda lahko ročno umeriš, ampak zakaj in a moram zato vedno telefon s sabo nosit? Tukaj so ga fino kiksnili
- SW bi lahko izboljšali....
Overall, dokaj vredu

Ja no, za tehnološke izdelke sem zahteven uporabnik. Sedaj me mika Suunto 9 Peak (samo mika, ne bom pa menjal), Garmina pa se nekako izogibam ker imam preveč slabih izkušenj z navigacijami in njihovo politiko popravil.