- 06 Avg 2007, 09:45
3 leta tečem (bolj ali manj pridno) v Mizuno Cadence (hervisov copat leta 2004). Zaradi začetka treninga za poletovih 10 km na Lj. maratonu in tudi večje motivacije
sem se odločila za nove copate. Kot nova članica sem poslušala in ubogala nasvete o testiranju na Čopovi. Ugotovili so da sem pronator in priporočali Nike Air Structure Triax, saj imajo tudi odlično blaženje (imam težave s koleni).
Nike-ice sem želela takoj preiskusiti vendar sem zaradi nasvetov (beri teženja) prijatelja to storila v stanovanju (preiskusi jih doma da ne bojo umazani...če ti ne bojo pasali...
). Po tekanju in hoji doma, po stopnicah sem ugotovila da mi copati res ne ležijo na nogi - kot bi hodila v visokih petah - bolele so me meča, koleni, pokostnice... desna superga pa me je tiščala (ne glede na to kako sem jo zavezala) pri jeziku in spodaj. Prijatelj mi je težil zakaj nisem kupila Mizuno Wavew Rider, ki so boljši oz. mi Mizuno že preizkušeno ustreza.
Kaj sedaj? Verjetno lahko v Tomasu copate zamenjem, saj so nenošeni (razen km ali 2 po parketu)? Ali zamenjati za Wave Rider, ki mislim da so za supinatorje...
Sedaj tečem v starih v katerih nimam občutka da sem v pancarjih.
Prosim za nasvet!

Nike-ice sem želela takoj preiskusiti vendar sem zaradi nasvetov (beri teženja) prijatelja to storila v stanovanju (preiskusi jih doma da ne bojo umazani...če ti ne bojo pasali...

Kaj sedaj? Verjetno lahko v Tomasu copate zamenjem, saj so nenošeni (razen km ali 2 po parketu)? Ali zamenjati za Wave Rider, ki mislim da so za supinatorje...

Sedaj tečem v starih v katerih nimam občutka da sem v pancarjih.
Prosim za nasvet!