Bernardosi napisal/-a:Hvala.
Ja prav si razumel moje podatke. S1 imam vedno na isti strani, vedno enako pripet. Tako kot ti, sem tekel oziroma obicajno tecem vedno isto traso s sprinterskimi vloski in vcasih z vloskom hitre hoje, vendar zelo malo. Odvisno je od dneva. Obicajno nisem bil pozoren na to, rekel sem si priblizno je to to. Ko pa sem slisal, da mora biti 97% natancnost, sem pa postal pozoren. In v dveh dneh sem izmeril razlicno razdaljo po isti trasi s priblizno enakim tempom, brez sprinterskih in pohodnih vloskov. Ko sem govoril s clovekom v Intact-u mi skoraj ni dal do besede, zdi se mi, kot, da je postal ogrozen, ko sem omenil drugo znamko ure. V svoji vnemi razlage, 700m razlike verjetno sploh ni slisal. No skratka, se nekaj casa bom potrpel, morda izmeril se s kolesom, potem bo pa potrebno ????????
He, he, si mu z Garminom grozil kaj?
Ja potem je po moje nekaj s senzorjem narobe. Jaz si ne predstavljam, kaj bi moral početi, da bi dobil 10% napako z mojim footpodom. Če bi ga montiral na peto ali prste mogoče al pa če bi tekel rikverc.
Kaj pa če greš za test na stadion, da ne bo dileme o pravi razdalji? Izberi si recimo dve hitrosti in potem teci izmenično po recimo dva ali tri kroge (800 oz. 1200 m) pri eni in drugi hitrosti, pri vsaki hitrosti teci vsaj dvakrat. A se izmerjene razdalje razlikujejo pri različni hitrosti ali tudi pri isti hitrosti?
Jaz sem enkrat za test tekel na stadionu (tartanu) s fotpodom in to s spremenljivo hitrostjo od res počasnega ogrevanja do tempo hitrosti. Po 10 krogih so bile izmerjene razdalje dveh krogov:
0.83, 0.83, 083, 084 in 0.83 km (prava razdalja 0.80 km)
Izmerjene razdalje so bile vse znotraj 0.01 km (torej zelo natančno), kar je resolucija Polarja, hkrati pa netočno (vse za ca. 0.03 km preveč), kar pomeni, da bi za tartan rabil drugačno kalibracijo.
A imaš še v garanciji zadevo? Mogoče bi ti na Intactu posodili kak senzor za testno vožnjo, da se prepričaš, če je problem v footpodu?
Samo še komentar: Tistih 97% se ne nanaša na natančnost ampak na točnost. Ta dva pojma pomenita dve čisto različni stvari, oba prispevata k merilni napaki. Natančnost lahko oceniš, ko primerjaš med seboj več neodvisnih meritev na isti razdalji (kako močno varirajo), točnost pa, ko povprečje teh neodvisnih meritev primerjaš s pravo razdaljo (kako močno se razlikujeta). Točnost footpoda s kalibracijo lahko izboljšaš, natančnosti pa ne. In kot vse kaže je tvoj problem v nenatančnosti.