vencelj napisal/-a:mojA napisal/-a:+0,10 kg ta teden
Me pa vendarle nekaj zanima: pri meni se pojavljajo dnevna nihanja kilo ali dve gor/dol, lahko rečem, da sploh ne vem, koliko v resnici tehtam...v tem tednu sem bil nekje med 79,4 in 81,8...zelo odvisno od prehranjevanja, pitja tekočine in aktivnosti. Pri sebi opažam samo trende: sedaj sem bil v prej omenjenem območju, pred kakšnim mesecem nekje med 81 in 83 in morda bom žez kakšen mesec spet tam (možnost za to je veliko večja kot pa za nihaj navzdol med npr. 78 in 80). Kako lahko nekdo točno določi, da je imel prejšni teden točno toliko in toliko kil + dag, danes pa kar 10 dek več.
Povsem resno, brez zafrkavanja, kot bi mi morda hotel kdo na hitro pripisati...
LP, vencelj
Hojla,
praktično ne moreš točno določiti koliko si dejansko pridobil ali izgubil kg, lahkopa približno oceniš. Ob vsakodnevnem tehtanju opažam nihanje do maximalno 0,5 kg gor ali dol, tehtam se vsako jutro, tehtnica je vedno ista in na istem mestu v kopalnici.
Ker sem opazila, da postajam že rahlo obsedena s tehtanjem se letos tehtam enkrat tedensko, ob torkih zjutraj. Zakaj? Ker je to normalno jutro brez kakšnih hudih aktivnosti prejšnji dan. Ponedeljek je moj dan za počitek (ne tečem) po nedelji, ko imam dolgi tek.
Osebno mi + ali - 0,10 kg pove dovolj - zadeva praktično stagnira. Plus pol kg je pa že alarm oz. -0,5 kg zadovoljstvo in pokazatelj, da sem na pravi poti

.
Če bi morala shujšati več, oz. bi bila moja teža veliko previsoka bi bile te številke drugačne
Pa še to bi napisala okoli vsakodnevnega tehtanja: je neke vrste motivacija in pomoč pri hujšanju, še posebno če se težje odpoveš hrani. Zvečer gotovo ne ješ, če veš, da bo jutri na tehtnici 0,10 kg več. Garantirano. Dolgoročno sigurno to tudi predstavlja učinkovitejše in hitrejše hujšanje