- 23 Jan 2012, 18:15
Ko sem prebiral tvoj post "Patakefore", mi je prvo in najočitneje padla v oči količina zaužite hrane tekom tvoje trase. Ko prideš na vrh, se tvoje telo lepo segreje in ga takoj zamoriš s precej težko kombinacijo mleka in beljakovinskega dodatka, ki zares ni primerna med aktivnostjo, dodatno so napaka rozine ali kakršnokoli suho sadje ( Ko boš pa podaljševal intenzivnost, čas teka, takrat bo pa telo zahtevalo dodaten vnos energije in takrat pridejo prav rozine, seveda poplaknjene s svežo vodo) na takšen obrok ali pred njim in vse skupaj se še dodatno premeša z izotonikom, ki zavira prebavljanje vsega skupaj. Najbolje ti bodo šle noge, če najmanj uro, še bolje dve, pred aktivnostjo ne zaužiješ nobene hrane, ki bi obtežila prebavila, suho sadje je energetska bomba v obliki ogljikovih hidratov, primernejša je npr. banana (oz. katerikoli sveže sadje), ki daje energijo v obliki OH, ne odvzema pa telesu vode za samo prebavljanje, kot suho sadje. Pomembno je, da se tudi dovolj hidriraš z vodo, tam do ene ure teka se običajno ne potrebuje vmesnega vnosa tekočine, razen poleti v vročini ali v primeru hitrega tempa.. Če pa, pa samo izotonik, nič mešanja s hrano B, OH.. Beljakovine si pa pripravi, ko prideš domov, pa spet ne bi priporočal mešanje z mlekom, ker samo zavira hitro absorbcijo beljakovin iz "whey-a".. Jaz ga zmešam z vodo in banano 
Kar se pa prehrane tiče je pa edina modrost pestrost in uživanje hrane za katero že od daleč lahko rečeš iz česa je, čimmanj predelana in v količini, ki je primerna telesni dejavnosti. Pa veliko uspehov v premagovanju višine in dolžine

Kar se pa prehrane tiče je pa edina modrost pestrost in uživanje hrane za katero že od daleč lahko rečeš iz česa je, čimmanj predelana in v količini, ki je primerna telesni dejavnosti. Pa veliko uspehov v premagovanju višine in dolžine