- 23 Jan 2012, 18:15
Ko sem prebiral tvoj post "Patakefore", mi je prvo in najočitneje padla v oči količina zaužite hrane tekom tvoje trase. Ko prideš na vrh, se tvoje telo lepo segreje in ga takoj zamoriš s precej težko kombinacijo mleka in beljakovinskega dodatka, ki zares ni primerna med aktivnostjo, dodatno so napaka rozine ali kakršnokoli suho sadje ( Ko boš pa podaljševal intenzivnost, čas teka, takrat bo pa telo zahtevalo dodaten vnos energije in takrat pridejo prav rozine, seveda poplaknjene s svežo vodo) na takšen obrok ali pred njim in vse skupaj se še dodatno premeša z izotonikom, ki zavira prebavljanje vsega skupaj. Najbolje ti bodo šle noge, če najmanj uro, še bolje dve, pred aktivnostjo ne zaužiješ nobene hrane, ki bi obtežila prebavila, suho sadje je energetska bomba v obliki ogljikovih hidratov, primernejša je npr. banana (oz. katerikoli sveže sadje), ki daje energijo v obliki OH, ne odvzema pa telesu vode za samo prebavljanje, kot suho sadje. Pomembno je, da se tudi dovolj hidriraš z vodo, tam do ene ure teka se običajno ne potrebuje vmesnega vnosa tekočine, razen poleti v vročini ali v primeru hitrega tempa.. Če pa, pa samo izotonik, nič mešanja s hrano B, OH.. Beljakovine si pa pripravi, ko prideš domov, pa spet ne bi priporočal mešanje z mlekom, ker samo zavira hitro absorbcijo beljakovin iz "whey-a".. Jaz ga zmešam z vodo in banano 
Kar se pa prehrane tiče je pa edina modrost pestrost in uživanje hrane za katero že od daleč lahko rečeš iz česa je, čimmanj predelana in v količini, ki je primerna telesni dejavnosti. Pa veliko uspehov v premagovanju višine in dolžine
Kar se pa prehrane tiče je pa edina modrost pestrost in uživanje hrane za katero že od daleč lahko rečeš iz česa je, čimmanj predelana in v količini, ki je primerna telesni dejavnosti. Pa veliko uspehov v premagovanju višine in dolžine

. Sam sem veliki ljubitelj tako ajdovih, kot koruznih žgancev in sem malo rešerširal o tej zadevici. No, to sem že večkrat, a očitno na napačnih koncih. Sem ugotovil, da koruzni žganci premorejo 70GI, kar se meni zdi super, če si lepo zjutraj zakuham eno malo skledico in imam takoj za po treningu, ko pridem iz stene. Namreč hiter obrok med vožnjo proti domu. Doma pa pol lepo en fiiiiiini obrok in že sem ko malo dete. Happy and free
in oprosti, če te morijo moji posti in zato zanemarjaš družinsko/službene zadeve, ko odgovarjaš in brskaš za podatki, ker ti ne da miru, da ne bi odgovoril