lpA
areh napisal/-a:klopotec napisal/-a:Tole okoli žrebička je pa precej morbidno. Nožiček, pa vilice, pa nabadanje. No ja. Me zanima če boš čez pet let še podpisal tale svoj post. Malo se ozri naokoli. Boš videl kam se obrača svet. Jurek na primer je precej značilen primer tega obračanja.
Torej to ni predavanje?![]()
mojcej77 napisal/-a:Danes sem "odkrila" muškatno buèo.
Že na videz je zelo seksi, diši tudi noro - že surova (po meloni:D), skupaj s krompirjem (pripravite si ga, kot vam najbolj paše), je pa že pregrešno dobra.
Za prilogo damo èisto malo vode in buèo dušimo, èe pa želimo juhico, pa dodamo veè tekoèine.
Torej:
- izberemo lepo buèo muškatnico, jo potežkamo v rokah, jo obèudujemo in ji povemo, kako je lepa...Olupimo jo, prerežemo, zavzdihnemo od ugodja ob prelepi živooranžni barvi in uživamo v vonju po meloni...Odstranimo peške.
Buèo narežemo na kocke.
- na malo olivnega olja popeèemo majhno èebulo, ko èebula postekleni dodamo dva narezana stroka èesna in takoj, ko èesen zadiši, tudi narezano buèo.
- solimo, popramo, dodamo pehtran,
- zalijemo s èisto malo vode ali zelenjavne juhe - toliko, da je dno posode prekrito približno 0,5/1 cm visoko.
- dušimo do mehkega,
- dodamo malo sojine smetane in peteršilj.
Dober tek!
m
pies: v nedeljo jo bom preizkusila v sladki varianti. To bo še zanimivo!
VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA