teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 klopotec
#151103
Areh, če ti to jemlješ kot predavanje, potem je predavanje. In jaz sem predavatelj, he,he.
Uporabniški avatar
 areh
#151220
Jaz tak vem. :wink: Nč hudga! :D
lpA
 wind
#151243
areh napisal/-a:
klopotec napisal/-a:Tole okoli žrebička je pa precej morbidno. Nožiček, pa vilice, pa nabadanje. No ja. Me zanima če boš čez pet let še podpisal tale svoj post. Malo se ozri naokoli. Boš videl kam se obrača svet. Jurek na primer je precej značilen primer tega obračanja.

Torej to ni predavanje? :roll:


Moram protestirat. :D Tole, kar je pridelal Klopotec, <b>ni predavanje</b>, ampak navadna <b>pridiga</b>. :twisted:
Uporabniški avatar
 mojcej77
#151248
Danes sem "odkrila" muškatno bučo.
Že na videz je zelo seksi, diši tudi noro - že surova (po meloni:D), skupaj s krompirjem (pripravite si ga, kot vam najbolj paše), je pa že pregrešno dobra.

Za prilogo damo čisto malo vode in bučo dušimo, če pa želimo juhico, pa dodamo več tekočine.

Torej:
- izberemo lepo bučo muškatnico, jo potežkamo v rokah, jo občudujemo in ji povemo, kako je lepa...Olupimo jo, prerežemo, zavzdihnemo od ugodja ob prelepi živooranžni barvi in uživamo v vonju po meloni...Odstranimo peške.
Bučo narežemo na kocke.
- na malo olivnega olja popečemo majhno čebulo, ko čebula postekleni dodamo dva narezana stroka česna in takoj, ko česen zadiši, tudi narezano bučo.
- solimo, popramo, dodamo pehtran,
- zalijemo s čisto malo vode ali zelenjavne juhe - toliko, da je dno posode prekrito približno 0,5/1 cm visoko.
- dušimo do mehkega,
- dodamo malo sojine smetane in peteršilj.

Dober tek!

m

pies: v nedeljo jo bom preizkusila v sladki varianti. To bo še zanimivo! :D
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
#151270
mojcej77 napisal/-a:Danes sem "odkrila" muškatno buèo.
Že na videz je zelo seksi, diši tudi noro - že surova (po meloni:D), skupaj s krompirjem (pripravite si ga, kot vam najbolj paše), je pa že pregrešno dobra.

Za prilogo damo èisto malo vode in buèo dušimo, èe pa želimo juhico, pa dodamo veè tekoèine.

Torej:
- izberemo lepo buèo muškatnico, jo potežkamo v rokah, jo obèudujemo in ji povemo, kako je lepa...Olupimo jo, prerežemo, zavzdihnemo od ugodja ob prelepi živooranžni barvi in uživamo v vonju po meloni...Odstranimo peške.
Buèo narežemo na kocke.
- na malo olivnega olja popeèemo majhno èebulo, ko èebula postekleni dodamo dva narezana stroka èesna in takoj, ko èesen zadiši, tudi narezano buèo.
- solimo, popramo, dodamo pehtran,
- zalijemo s èisto malo vode ali zelenjavne juhe - toliko, da je dno posode prekrito približno 0,5/1 cm visoko.
- dušimo do mehkega,
- dodamo malo sojine smetane in peteršilj.

Dober tek!

m

pies: v nedeljo jo bom preizkusila v sladki varianti. To bo še zanimivo! :D


Še moj dodatek:

1. ) Nakališ kvinojo - cca. 1 do 2 dni ( redna menjava vode da ni plesni ).
2. ) Kaljeno kvinojo daš v vroèo vodo na robu vrenja za cca. 10 do 15 minut
3) V drugi posodi podušiš kose mesa buènega ploda na mešanici olja in vode

POZOR! Predhodno oèistiš buènice, kot ste tudi vi Mojcej poudarila.
Sveže neposušene se lahko se uporabijo za izdelavo mleka naslednje jutro ali pa èez dan. To je koristna informacija ali namig za moške, ki se morda ukvarjajo s problemom prostate. Je bioaktivneje kot buèno olje.

Mleko omenjam pa zato, ker je sojino mleko lahko za koga sporno :

- problemi s šèitnico
- nihanje estrogena v menopavzi

in z zgornjima simptomoma povezana slabša absorbcija Ca.



4)Dodaš posušen ingver in posušeno zeleno ( gomolj zmlet v prah in posušen ) lahko pa tudi ostanke od soèenja ter sol .

Kar se tièe soli: industrijsko rafinirana ter jodirana ali nerafinirana ter nejodirana ...po želji. Lahko pa namesto soli malo veè zelene. Morda potem ko se jed ohladi na zgornjo mejo telesne temperature dodamo sok gomolja zelene namesto soli.

5) Serviraš tako, da na širok krožnik
najprej postaviš/razmestiš tiste špagetke- kalèki kvinoje, Preko njih pa preliješ omako s kosi buè.

6) Vse skupaj potreseš pa še s kalèki brokolija in daikon redkve.

Okusna tekaška jed ( Inki so bili dobri tekaèi ) in brez zakislitvenega MACHO dopinga mrhovine ubitega mladièa konja. Èe pa je potrebna substitucija za kakšen MACHO doping pa se lahko doda malo hude paprike v prahu ali posušenih feferonov od poletja ali eni bi bolj moderno rekli "kajenski" poper.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA