O tej temi bi pa jaz znala kar nekaj povedati
Vegetarjanka (če lahko temu tako rečem, ker sem jedla ribe) sem bila 12 let, potem pa sem lani z novim letom načrtno začela v svojo prehrano uvajati purana (se mi je zdelo še najbolj lahko meso). Tako sem npr. 1x na teden jedla cca 150g na žaru pečenega purana. Ok, začela sem tako, da sem kakšen mesec pojedla kakšen grižljaj mesa pri komu, ki je jedel to meso.
Moram reči, da sem pričakovala težave, pa jih ni bilo. Je pa res, da je bilo moje uvajanje podobno tistemu, ki ga skrbne matere uporabljajo pri uvajanju nove hrane pri svojih dojenčkih

.
Skratka, tokom lanskega leta sem tako uvedla purana in vsake toliko (beri ene 3-4 v celem letu) poskusila (grižljaj) še kakšno drugo meso.
V letošnjem letu širim repertoar

, ampak vse skupaj ni omembe vredno, še vedno večino moje prehrane predstavlja nemesna prehrana, ker jo imam pač rada in tudi navada ima pri tem svoj vpliv.
To je moja izkušnja...nobenih težav
Mojcej77, verjetno so te bedrce bolele

zaradi zaužite kombinacije (sploh, če so bile pohane in si zraven jedla še kakšno drugo hrano), kot pa zaradi tega, da bi se ti encimi potuhnili (šli na počitnice, ker že par mesecev niso imeli dela

).
So mi pa tvoje težave znane iz obdobja, ko sem bila še študentka (nevegetarjanka) in sem čez teden jedla izključno nemesno hrano, čez vikend pa je mami v mene basala "pohane piške". Ja, seveda me je bolel želodec in po parih mesecih takšnega prehranjevanja sem zaključila, da mi meso ne odgovarja in sem postala vegetarjanka (na veliko žalost moje mame

).
lp
Snežinka