teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 mojcej77
Vprašanje za vse, ki ste kdaj po dolgem času (recimo po dveh mesecih ali že prej) mesne abstinence spet jedli meso: Kako ste se počutili?
Sama imam namreč "na sumu" nekaj piščančjih bedrc, da so bolele moj želodec :shock: .

lp,

m
 lona
Živjo, kar si opisala, je meni znano. Enkrat sem kar dolgo razmišljala, kaj me tako zvija in nekaj stiska v želodcu.... :? Pa sem ugotovila, da bo to reakcija na zaužito meso, ki ga prej nisem jedla nekaj mesecev. Poznam tudi nekaj prijateljev, ki se jim je to zgodilo. Verjamem, da se želodec odvadi presnavljat meso, za katerega rabi pač več "dela". Lahko pa je le morda bila malo "sumljiva" bederca..... :wink: V poletnem času je to hitro možno.
Zdaj sem že nekaj let brez rdečega mesa oz. jem občasno le ribe in teh težav s prebavo nimam več. Sem jih pa imela, ko sem še jedla meso. Do teh ugotovitev pa sem prišla čisto spontano. :idea: 8) Sama sem ugotovila, da je najbolje, če poskušamo, kaj nam paše in kaj ne. Vsak rabi svoj "komplet" hrane, ki ga tudi nahrani.

Upam, da ti bo kmalu dobro! :clap:
Lona
Uporabniški avatar
 Snezinka
O tej temi bi pa jaz znala kar nekaj povedati :wink:

Vegetarjanka (če lahko temu tako rečem, ker sem jedla ribe) sem bila 12 let, potem pa sem lani z novim letom načrtno začela v svojo prehrano uvajati purana (se mi je zdelo še najbolj lahko meso). Tako sem npr. 1x na teden jedla cca 150g na žaru pečenega purana. Ok, začela sem tako, da sem kakšen mesec pojedla kakšen grižljaj mesa pri komu, ki je jedel to meso.
Moram reči, da sem pričakovala težave, pa jih ni bilo. Je pa res, da je bilo moje uvajanje podobno tistemu, ki ga skrbne matere uporabljajo pri uvajanju nove hrane pri svojih dojenčkih :D .

Skratka, tokom lanskega leta sem tako uvedla purana in vsake toliko (beri ene 3-4 v celem letu) poskusila (grižljaj) še kakšno drugo meso.
V letošnjem letu širim repertoar :roll: , ampak vse skupaj ni omembe vredno, še vedno večino moje prehrane predstavlja nemesna prehrana, ker jo imam pač rada in tudi navada ima pri tem svoj vpliv.

To je moja izkušnja...nobenih težav 8)

Mojcej77, verjetno so te bedrce bolele :D zaradi zaužite kombinacije (sploh, če so bile pohane in si zraven jedla še kakšno drugo hrano), kot pa zaradi tega, da bi se ti encimi potuhnili (šli na počitnice, ker že par mesecev niso imeli dela :D ).

So mi pa tvoje težave znane iz obdobja, ko sem bila še študentka (nevegetarjanka) in sem čez teden jedla izključno nemesno hrano, čez vikend pa je mami v mene basala "pohane piške". Ja, seveda me je bolel želodec in po parih mesecih takšnega prehranjevanja sem zaključila, da mi meso ne odgovarja in sem postala vegetarjanka (na veliko žalost moje mame :twisted: ).

lp
Snežinka
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
mojcej77 napisal/-a:Vprašanje za vse, ki ste kdaj po dolgem èasu (recimo po dveh mesecih ali že prej) mesne abstinence spet jedli meso: Kako ste se poèutili?
Sama imam namreè "na sumu" nekaj pišèanèjih bedrc, da so bolele moj želodec :shock: .

lp,

m

Levkociti so preplavili kri mislec da se je zacela nova vojna neprijaznih tujov v telesu...kri je zaciklirala, telesna temperatura se je dvignila in imunski sistem se je razburil kaj mi posiljate lazne alarme heheheh
Uporabniški avatar
 mojcej77
Hvala za mnenja...
nikoli v mojem odraslem življenju me namreč ni bolel želodec na tak način.
Bolel me je že, ker sem pojedla preveč ali napačno kombinacijo, ampak tole je bilo res kr neki. Še spat nisem mogla.
Pojedla sem pa dve bedrci, pečeni na žaru in zeleno solato s paradižnikom.
Lahko da je bilo res kaj narobe, a razmišljala sem tudi v to smer, kaj neki sem pojedla, da je moje telo tako odreagiralo.
Druga hrana je bila zame običajna, a ker pojem zelo malo mesa, pa še takrat sem kar izbirčna, se hitro zgodi, da sem "dolgo brez".
A je itak vse možno. Pravega razloga verjetno ne bom našla.
Zanimalo me je tudi, ko sem večkrat slišala vegetarijance, pa tudi tiste, ki to niso, da jim je v nekem trenutku "telo začelo odklanjati meso" in me je firbcalo, kako to izgleda.

...Vegi al pa ne vegi, jesti je treba:D

lp vsem, ki jedo,

m
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
mojcej77 napisal/-a:Hvala za mnenja...

lp vsem, ki jedo,

m

A torej so tudi taksni ki ne jedo?
Uporabniški avatar
 mojcej77
Hjah, mensezdi, da so to kar vsa živa bitja...za kamne še nisem čisto ziher.
Sem pa brala en članek o "pranojedcih". Ki naj bi živeli le od svetlobe in energije Zemlje...ali nekaj takega. Gospa, s katero so delali intervju je visoko izobražena, že dve leti pa naj ne bi pojedla prav ničesar (meni se zdi to nemogoče, pa kaj potem...).

Tako da...ja! pozdrav je bil namenjen vsem;)

lp,

m
Uporabniški avatar
 pegaz
mojcej77 napisal/-a: Lahko da je bilo res kaj narobe, a razmišljala sem tudi v to smer, kaj neki sem pojedla, da je moje telo tako odreagiralo.

Hm, a si mogoče preverila, kaj si zraven PILA?

:toast: :piti: :beer:
;)

Ampak zares, hrana brez zadostne količine tekočine se ne prebavlja dovolj hitro, oz. ti jo črpa telo od drugod.

Lahko pa, da gre za piščančje maščevanje.
(Why did the chicken cross the road? PRESS)

LL Pegaz :)
 lona
pegaz napisal/-a:
mojcej77 napisal/-a: Lahko da je bilo res kaj narobe, a razmišljala sem tudi v to smer, kaj neki sem pojedla, da je moje telo tako odreagiralo.

Hm, a si mogoče preverila, kaj si zraven PILA?

:toast: :piti: :beer:
;)

Ampak zares, hrana brez zadostne količine tekočine se ne prebavlja dovolj hitro, oz. ti jo črpa telo od drugod.

Lahko pa, da gre za piščančje maščevanje.
(Why did the chicken cross the road? PRESS)

LL Pegaz :)

Joj, Pegaz, nad tem postom sem se pa tako hudo narežala, da že dolgo ne.... :cast1: :rol: :rol:
Piščančje maščevanje...... :rol:

Lp lona
Uporabniški avatar
 mojcej77
Zraven sem pila vodo.
Mogoče je bilo z vodo kaj narobe.
Piščančje maščevanje pa...hmm...mogoče res..loooooooool!!!

Če z teden sem se malo spravila k sebi, rabila sem kar tri, štiri dni.
Včeraj pa sem pojedla tri polnjene lignje (je bla šunka pa pršut pa sir :shock: ) pa solato. Pa pila sem tudi. Vodo.
In me je spet zvijalo, ampak manj kot prejšnjo nedeljo.
Ker je to res dokaj težko prebavljiva hrana, sklepam, da je moj želodček pač od nečesa (če je to mesna abstinenca al pa kaj v vodi ali pa kaj tretjega, ne vem) bil razdražen in je ob težji nalogi "štrajknu".

Bomo vidli.

lp,

m

pies:pegaz, wb!!!:D
Uporabniški avatar
 Snezinka
mojcej77 napisal/-a:Včeraj pa sem pojedla tri polnjene lignje (je bla šunka pa pršut pa sir :shock: ) ....In me je spet zvijalo...

Mojcej77, tole z lignji je pa full zanimivo. Meni se dogaja isto. Ampak samo, če jih jem pečene na žaru...me v roku 15min začne boleti želodec, kot da bi mu dala premlevati kamne. Moj zaključek je bil, da so lignji na žaru za moj želodec tako težko prebavljiva hrana, da jih pač ne bom jedla...preveč boli :evil: ...pa jih imam rada :? ... (vsake toliko se spozabim, trpim in spet zakluček...nikoli več!).

lp
Senžinka
Uporabniški avatar
 mojcej77
Evo!
Pa ravno ene 15minut je trajalo...in res so bili na žaru...
Eh ja, mogoče so pa leta...želodec se stara, pa hoče povedat, naj bom malo bolj nežna z njim...verjetno...

lp,

m
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!
mojcej77 napisal/-a:Evo!
Pa ravno ene 15minut je trajalo...in res so bili na žaru...
Eh ja, mogoče so pa leta...želodec se stara, pa hoče povedat, naj bom malo bolj nežna z njim...verjetno...

8) Ajme, ajme, Mojca, pa ne mores rib v vodi namakat. ;) No, pa ponovimo :!: Riba plava trikrat. Prvic v vodi, drugic v olju in tretjic v vinu :!: Predvidevam, da se nisi vzela kako se iz vode vino dela in si tako storila silo ribam in te so potem storile silo tebi oziroma tvojemu zelodcu. :) Ne, to ni piscanjcje mascevanje ampak ribje. Dejstvo je da k mastni hrani pase pit vince rujno in ne vodo, ker gre potem tudi zelodcu delo lazje od rok, pa se glava nima casa sprejemat kaksnih cudnih signalov iz zelodca. :twisted: Torej, ce ti vincek ne pase ne jej mastne hrane. :) :D
Srecno!

lp, oranzni slon

p.s.: Ne ti meni o letih bajat. :)
Uporabniški avatar
 mojcej77
Joj, orange :lol:

Mene sam fascinira, da prej je blo vse kul, zdej pa ne več.
In če pravim, da se staram, še ne pomeni, da se počutim staro, kapiš?
...zdej je res mal drgač vse...še kava mi ne paše, pa sem prej brez jutranje kave mislila, da me bo konc...zdaj pa ne morem - kr tišči me neki, pa spahuje se mi (to bi blo neki za Stašo, a ne, Staška;))... :shock:

...pa pijem zeleni čaj...ne vem...sej v bistvu je kr kul.
Ni panike. Samo zgleda, da bo treba pri nekaterih stvareh bolj pazit. (mogoče tudi na vino, a ne)

lp,

m :D
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
oranzni_slon napisal/-a: Torej, ce ti vincek ne pase ne jej mastne hrane.

Pomagal bi pa tudi en štamperle brinjevca 8)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA