Zakaj je tek Povežimo soline drugačen?Najverjetneje ste že velikokrat slišali, da je to najlepši in najkrajši tek na 10km. Najkrajši je zato, ker meri le 9350m. Pa še s tem se ne strinjate vsi. Da je najlepši ste povedali vi tekači! Mi, ki živimo tu, smo navajeni na morje, soline, tunel, na vonj morja, na kričanje galebov... ampak če ga toliko ljudi hvali mora že biti res!
Posebnega in drugačnega pa ga delamo načrtno. Tak je zaradi Vas! Vi morate doživeti nekaj drugačnega in malo spoznati spoznati okolje in običaje kraja v katerem ste se imeli prijetno.
Nekaj drugačnosti, ki jih ima le Povežimo soline:
Solinada – je solinarski ritual za srečo, obvezen pred štartom
Solinarska HAKA – maorski bojni ples, za nas pa le skupno ogrevanje
Prisega Povezovalcev – malo za šalo, veliko fair playa in skrbi za okolje
Povezovalski Fair play – tek je netekmovalen, zato je prav, da dirkače spustim naprej
Pleme Povezovalcev – le zato, ker pripadate plemenu, ste dobili to pismo
Taperini – solinarski cokli – nagrada najihitrejšim tekačem
Kraljica in kralj Povezovalcev – zmagovalca teka, ki na glavo dobita oljčni venec in naziv državna prvaka v povezovanju solin
Tona soli – vsak udeleženec iz rok solinarske družine prejme vrečko soli. Poznate istrsko vražo o soli?
Moj 1.tek – vsi tekači začetniki, za katere je to prvi uradni tek, prejmejo spominsko kolajno
Povezovalski krst – vse tekače, za katere bo to prvi uradni tek, bomo »tekaško krstili«
Certifikat pripadnosti – vsak udeleženec Povežimo soline prejme certifikat, s katerim dokazuje pripadnost plemenu Povezovalcev
Poseben prihod v cilj – pozitivna gesla nam dvigujejo samozavest. Letos bo vsak, ki si bo upal, ob prihodu v cilj zakričal Jaz sem najboljši ali Jaz sem najboljša!
Čarobni napoj – pred tekom bomo delili čarobni napoj, ki Vam bo pomagal premagati traso teka ali pohoda
Mi vsi smo pridelovalci soli – ste videli video na
http://www.skid.si ? Vsi tekači in pohodniki dnevno proizvajamo sol. S tem, ko smo aktivni, se nam sol lepi na obleko. Fotografiraj si posušeno sol na majici in nam jo pošlji. Nagrada sledi!
Bobiči – so ODLIČNI! To je primorska mineštra s koruzo
Trasbus – avtobus, ki vas vozi gor in dol po progi
Tombola Piranese – terna, činkvina, tombola in tombolon vas nagrajujejo