Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Mojmir Kovač
Zakaj je tek Povežimo soline drugačen?
Najverjetneje ste že velikokrat slišali, da je to najlepši in najkrajši tek na 10km. Najkrajši je zato, ker meri le 9350m. Pa še s tem se ne strinjate vsi. Da je najlepši ste povedali vi tekači! Mi, ki živimo tu, smo navajeni na morje, soline, tunel, na vonj morja, na kričanje galebov... ampak če ga toliko ljudi hvali mora že biti res!
Posebnega in drugačnega pa ga delamo načrtno. Tak je zaradi Vas! Vi morate doživeti nekaj drugačnega in malo spoznati spoznati okolje in običaje kraja v katerem ste se imeli prijetno.

Nekaj drugačnosti, ki jih ima le Povežimo soline:
Solinada – je solinarski ritual za srečo, obvezen pred štartom
Solinarska HAKA – maorski bojni ples, za nas pa le skupno ogrevanje
Prisega Povezovalcev – malo za šalo, veliko fair playa in skrbi za okolje
Povezovalski Fair play – tek je netekmovalen, zato je prav, da dirkače spustim naprej
Pleme Povezovalcev – le zato, ker pripadate plemenu, ste dobili to pismo
Taperini – solinarski cokli – nagrada najihitrejšim tekačem
Kraljica in kralj Povezovalcev – zmagovalca teka, ki na glavo dobita oljčni venec in naziv državna prvaka v povezovanju solin
Tona soli – vsak udeleženec iz rok solinarske družine prejme vrečko soli. Poznate istrsko vražo o soli?
Moj 1.tek – vsi tekači začetniki, za katere je to prvi uradni tek, prejmejo spominsko kolajno
Povezovalski krst – vse tekače, za katere bo to prvi uradni tek, bomo »tekaško krstili«
Certifikat pripadnosti – vsak udeleženec Povežimo soline prejme certifikat, s katerim dokazuje pripadnost plemenu Povezovalcev
Poseben prihod v cilj – pozitivna gesla nam dvigujejo samozavest. Letos bo vsak, ki si bo upal, ob prihodu v cilj zakričal Jaz sem najboljši ali Jaz sem najboljša!
Čarobni napoj – pred tekom bomo delili čarobni napoj, ki Vam bo pomagal premagati traso teka ali pohoda

Mi vsi smo pridelovalci soli – ste videli video na http://www.skid.si ? Vsi tekači in pohodniki dnevno proizvajamo sol. S tem, ko smo aktivni, se nam sol lepi na obleko. Fotografiraj si posušeno sol na majici in nam jo pošlji. Nagrada sledi!
Bobiči – so ODLIČNI! To je primorska mineštra s koruzo
Trasbus – avtobus, ki vas vozi gor in dol po progi
Tombola Piranese – terna, činkvina, tombola in tombolon vas nagrajujejo
 Mojmir Kovač
Tekači pravite, da je to najlepši in najkrajši 10km tek. Proga je speljana tudi pod morsko gladino in skozi tunel ozkotirne železnice. Tek je popolnoma ravninski, nezahteven, primeren za vse, večinoma se teče ob morju in povezuje se sečoveljske in strunjanske soline. Z morja lahkotno pihlja in v nosu lahko čutiš vonj po soli in morju. Okolje je prijazno in slikovito. Drevesa se bohotijo z zelenimi listi. Prvi mandeljni in živo rumene narcise že cvetijo. Širi se vonj po pomladi, ljubezni, vonj novega začetka. Dnevi so že toplejši. Ptički žvrgolijo in letajo naokoli a kaj, ko jih galebi preglasijo s svojim vreščanjem.

Velika modrina je stalno prisotna. Tudi, ko je ne vidiš, čutiš, da se v bližini stalno nekaj premika. V nosu čutiš njen vonj, na obrazu pa njeno sapo. Sliši s,e kako se kamenčki kotalijo gor in dol, ko se valovi zadevajo v obalo. Včasih se sinje modra spremeni v sivo zeleno. Takrat se valovi razbijajo na obali, pljuskajo in špricajo tako, da sledi soli ostanejo še dolgo. Morje že vabi, čeprav se v daljavi vidijo Alpe s snežno belo kapo. Tam še smučajo, tu pa se bomo kmalu že kopali. Najhrabrejši že gredo do kolen v morje. A ni še ta pravo! Ribiči namakajo svoje trneke in mreže v upanju na bogat ulov. Turisti se nastavljajo soncu. Za prvo barvo bo. Doma se bodo lahko pohvalili, da so bili čez vikend na morju.

In vso to toplino in lepoto sekajo globoki vdihi in vzdihovanja tekačev, ki ob morju katerega valovi leno butajo v obalo, hitijo proti cilju v Strunjan. Tam se okrog 12 ure dvigne vetrič, ki vsakodnevno piha s solin. Širi se tudi vonj toplih bobičev in malvazije a to je že druga zgodba.
Ob progi je veliko število navijačev, saj se teče po plaži in skozi center Portoroža. Tek je netekmovalen. Zato se sproščeno vzdušje in prijateljstvo širi med tekači.
Vsi si želimo zmagati. Zanekatere je zmaga, da prvi pritečejo v cilj, za druge pa je zmaga že če samo pritečejo v cilj. Predvsem pa si na prvem večjem teku sezone želimo odgovorov koliko dobro smo čez zimo trenirali.
Proga je taka, da ta hitrim dovoljuje dobrega rezultata na začetku sezone. Vsem ostalim pa uživanja v nabiranju kilometrov v družbi prijateljev.

Veliko tekačev in pohodnikov se udeležuje Povežimo soline prav zaradi domačnosti in sproščenosti, ki jo najdete tukaj ob solinah. To se opazi že na štartu, kjer po dolgi zimi, na prvem spomladanskem teku srečate veliko svojih prijateljev in znancev. Letos bodo tukaj itak vsi. Na Seči, kjer je štart, potekajo prisrčna pozdravljanja, glasen smeh in pogovori o tem, kaj ste počeli čez zimo. V tej množici poznanih in nasmejanih ljudi opravimo solinarski ritual za srečo- Solinado. Ko vržemo ščepec soli čez ramo si zaželimo marsikaj, od zdravja do hitrega teka. Skupinsko se ogrejemo, odrecitiramo prisego in se zabavamo v vrsti, ko čakamo na WC.

S prihodom v cilj v Strunjanu, ko zadišijo bobiči in druge istrske dobrote z bližnjih stojnic se vsa ta domočanost poudari. Razdelijo se nagrade najboljšim, nekaj nagrad tudi srečnim izžrebancem. Letos bomo za vas organizirali tombolo. Naj bo še bolj zabavno, naj bo še več smeha.
Tam nekje se delita sol in vino.
Upam, da veste, v Istri je vraža, da si soli ne sposodimo in je ne podarimo. Vedno moramo zanjo plačati. Cent ali dva sta dovolj, dovolj, da razbijeta urok. Pa ne, da vas strašim...

Pa saj smo res ena velika družina. Kaj družina, pleme smo, pleme Povezovalcev. Škoda bi bilo
ne se družiti in ne sodelovati!
 Mojmir Kovač
Osnovni podatki o teku in pohodu Povežimo soline 2012
18.3.2012

Kaj: 8. tek in pohod Povežimo soline 2012
Kdaj: nedelja, 18.3.2012
Ob: štart ob 11.00, na vhodu v soline na Seči
Kako: predprijava na http://www.skid.si do 12.3.2012*, prijava velja le s plačilom štartnine na TRR 1010 0003 6852 817 (Škid, Obala 47, 6320 Portorož) obvezno napiši TEK in za koga plačaš ime in priimek!!!
*glej štartnina
Dvig štartnih številk:
1. LUX paket jo prejme na dom po pošti
2. V soboto, 17.3.2012 v centru Portoroža
3. V nedeljo, 18.3.2012 od 8.30 do 9.30 v Luciji na velikem peščenem parkirišču pred Marino Portorož
Trasabus: med prijavnim mestom in štartom je organiziran prevoz z busi, s štarta na cilj je organiziran prevoz opreme. Prosim te, da se takoj, ko dvigneš štartno številko odpraviš z busom na štart. Zadnji bus proti štartu odpelje ob 9.45. Veliko bo udeležencev, zato ti svetujemo, da dvigneš štartno številko med prvimi.
Z lastnim avtomobilom dostop do štarta ne bo mogoč!!!
Kategorije: netekmovalen tek z moško in žensko kategorijo
Podelitev nagrad takoj po prihodu v cilj prvih 10 (M+Ž)
Nagrade: najhitrejša (M+Ž) postaneta neuradna državna prvaka v povezovanju solin ter kraljica in kralj rodu Povezovalcev ter prejmeta oljčni venec.
Prvih 10 M+Ž prejmejo taperine
Vsak udeleženec prejme certifikat o pripadnosti plemenu Povezovalcev.
Solinada – ritual sreče - metanje soli čez ramo za srečo obvezno pred štartom
Tekaški krst – vse nove tekače bomo ob prihodu v cilj krstili
Solinarska HAKA – skupno ogrevanje na štartu
Prisega Povezovalcev – malo za šalo a veliko skrbi za okolje
Povezovalski Fair play – tek je netekmovalen, zato je prav, da dirkače spustim naprej
Varstvo otrok – ker so otroci naše največje bogastvo, Vam jih bomo z veseljem počuvali. OBVEZNA je predprijava čuvanja otroka!

Pohodniki imajo iste ugodnosti kot tekači!!!

Mimogrede
Če se teka ali pohoda ne moreš udeležiti, te kljub vsemu prosim, da o prireditvi obvestiš tvoje prijatelje. Hvala!

Vsak udeleženec na prireditvi sodeluje na lastno odgovornost. Za poškodbe ljudi in stvari ali odujitve lastnine udeležencev organizator ne odgovarja. Prireditev bo v vsakem vremenu. Letos bo toplo in sončno.

Za vse informacije sem ti na voljo na http://www.skid.si 041 72 42 62 najboljsi@gmail.com

*4.3.2012 bo Kontrolni tek po trasi Povežimo soline, sodelovalo bo lahko le 200 tekačev
 Mojmir Kovač
danes je šlo ven približno 2300 vabil za Povežimo soline 2012.
še 2200 gre v naslednjih dneh...

vabila so sestavljena iz 12 strani, se splača prebrati :wink:
če je kdo dobil dva kosa ga prosim, da me obvesti.
 Mojmir Kovač
Dragi tekači, dragi prijatelji pozdravljeni!

1. Tek »Do konca in nazaj« letos nima sreče. Spet napovedujejo Sibirijo. Ni problem v mrazu, problem je v burji, ki brije kot nora. V nedeljo, 12.2.2012 teka ne bo! Prenašamo ga na poznejši datum. Ne skrbeti, vas bomo pravočasno obvestili.

2. Nagradno vprašanje: žrebanje bi moralo biti 8.februarja a smo ga zaradi močne burje prestavili za en teden. Nagrade so mamljive 5 x 6 steklenic Malvazije. Vprašanje pa je: Na dosedanjih sedmih (7) ponovitvah teka in pohoda Povežimo soline je sodelovalo...udeležencev?
A) 10.001
B) 7697
C) 4999
Odgovor pošljite po meilu na najboljsi@gmail.com Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali 5 srečnežev, ki bodo dobili škatlo (six pack) steklenic Malvazije. Žrebanje bo 15. februarja 2012 POMOČ dobite na www.skid.si če stisnete ikono Povežimo soline...

3. na tek Povežimo soline se je prijavilo že skoraj 700 tekačev. Poglejte kdo vse je že prijavljen. Približujemo se številki, ko bomo prijave zaprli.

Z željo, da se čim prej vidimo, vas lepo pozdravljam!

Mojmir
 Mojmir Kovač
rezultati 1. nagradnega vprašanja

pravilen odgovor je: na sedmih Povežimo soline je sodelovalo 7697 udeležencev. pravilnih odgovorov je bilo zelo veliko! izmed vseh je kruti žreb določil 5 srečnežev, ki bodo prejeli 6 steklenic malvazije. seveda nagrade prejmejo na eni izmed naših prireditev.

žreb je potekal na facebooku

dobitniki nagrad so:
9. uroš lemut
13. Vita Hribar
19. Nada Sustarsic
50. Katarina Mavec
77. Maja Ljubic
 Mojmir Kovač
2. nagradno vprašanje

Tokratno vprašanje vam ponuja možnost, da se spoznate z z življenjem v globinah jadranskega morja.
NAGRADA je mamljiva! Med pravilne odgovore bomo razdelili 8 GRATIS vstopnic za v Akvarij Piran in dve mornariški majici

Vprašanje: katerega leta je bil ustanovljen Akvarij Piran in katera šola ga upravlja?

Odgovore pošljite na najboljsi@gmail.com do četrtka, 1.marca 2012

Pomoč: nekaj podatkov najdete na http://aquariumpiran.com/sl/texts/get_content/14.html
lahko pa tudi tukaj
http://www.pomorska-sola.si/AKVARIJ%20P ... varij.aspx

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA