Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Dež (sneg) je danes motil samo tiste, ki so ostali doma in ga gledali skozi okno. Tisti, ki smo tekli, pa smo, kot vedno, uživali (no, na trenutke tudi malo manj, ampak po prihodu v cilj se na to pozabi).

Na svidenje prihodnje leto!
:D

Jutro je bilo v Rušah sneženo, in vesel sem se odpravil na tek. No vmes je bilo proti Mariboru nekaj stopinj topleje in deževno, vendar je bila na Pohorju spet prava zimska idila.
Ne bi pa se strinjal, da je dobro grabilo po snegu (no mogoče z žeblji), saj sem se tokrat v adidaskah in brez palic precej namučil do vrha.
Je bil pa pravi užitek iztek proti Glažuti po podlagi 5. cm snega.
Ganesh napisal/-a:Zadnjo nedeljo letos si bomo zapomnili predvsem po dežju na startu. Le kakšnih 5 min po pisku piščalke je dež prešel v sneg po katerem so čevlji danes odlično "grabili". To je omogočilo odlične čase, ki jih bo verjetno v prihodnjih nedeljah nekoliko težje preseči.

Na žalost so se nekateri dežja ustrašili in ostali doma; kar je bilo glede na razmere na Pohorju tokrat res škoda. Kljub do sedaj najmanjši udeležbi v letošnjem pokalu je 132 udeležencev na cilju podatek, ki nas navdušuje.

Posebej vabljeni naslednjo nedeljo; 1 v prihajajočem letu, ko bomo po vzponu proslavljali v piceriji Totapizza. Poleg odličnih pizz, solat, palačink...si bomo ogledali video projekcijo iz letošnjih 5 vzponov. :laola

Obeta se odlična udeležba iz vse Slovenije (najavljena je ekipa iz Zimske lige na Kališče), ekipa iz sosednje Avstrije, pa še kdo. :clap:

Posebej Vabljeni!

Ja, malo dežja na startu...potem pa skoraj idealno vreme, ne premrzlo, ne prevroče, par cm snega na nezmrznjeni podlagi, super :!: Palice obvezne :!:

Letelo je, vsaka čast vodilnim :!: Sem se par dni nazaj rahlo zastrupil z nekim pecivom :roll: , tako da počasi je še šlo, brzine pa nobene, noge ko vlite v beton... :?

Se vidimo v 2010 :!:
Bom poskušal pojasniti glede obutve: startal sem z Inovet8,model Xtalon 212 in palicami. Imel sem res odličen oprijem in mi palice praktično niso bile potrebne.
To nedeljo sem šel letos prvič takoj po tekmi še enkrat gor. Drugič sem šel brez palic in z Salamon Speedcross 2 in bilo je absolutno brez podrsavanja. Štimal je tudi čas. :D

V primerjavi z prejšnjimi letošnjimi snežnimi vzponi je bil zame tokrat daleč najboljši oprijem.

Iz svoje izkušnje lahko povzamem, da je podrsavalo tistim, ki niso imeli na copatih pravega profila(navadni tekaški copati-Addidaske...) ali pa bo treba nekaj narediti še na tehniki hoje oz. teka. :idea: Lahko pa da se motim :?:

Šprinterice z žreblji so pa zagotovo priporočljive na zmrznjeni podlagi, ki pa zaradi snega tokrat ni bila.

Mogoče sem pa bil preveč v transu in je šlo vse mimo mene :D
Lep pozdrav vsekakor se strinjam da je vtehniki hoje -teka veliko s aj se vidi da imamo tekači malce drugačen stil kakor tistiki so po duši kolesarji..Z opremo pa jetudi res več vložiš(plačaš) boljša je .Jaz sem to nedeljo šel gor z lanskimi mirelkami skoraj rastganimi vendar je profil bil čisto vredo in mi ni zdrkovalo do korita potem pa so bili manjši problemiPA JE KAR ŠLO .NO DANES PA SEM SI NAROČIL ŠPRINTERICE PA BOMO VIDELI KAKO BO ČE ŠE BO KAJ POMRZNjENO.Drugače pasmo mi trije se pravi jaz Hrovat in Vrbnjak kakor triperesna deteljica vedno si sledimo navseh dosedanjih vsponih .glej slike in rezultate
keda napisal/-a:MALO IZVEN KONTEKSTA, ampak vseeno

EVO SE JE ŽE ZAČELO, kot vidim že polno debat o » takorekoč« super obutvi oziroma čudežnih copatih, v kateri kar letiš gor. Ampak preverjeno, zelo hiter si lahko tudi samo v štumfih. tako se spomnim dva tedna nazaj, ko sem dokaj od blizu bil priča štoriji, ki je ne pozabiš kar tako. Že v začetku strmine je Jožek »štumfar«( pa ne zameriti) zgubil šprinterce in nadaljeval kar bos. Sploh se ni obul, več mu je pomenlo ( to je sam rekel) , da je tretji gor prišel. V samih štumfih je bil nenormalno hiter. Pa naj še kdo reče ( teh debat je tukaj vse polno), da so »šuhi« pomembni. Mu bom kar rečel , kaki šuhi, v štumfih idi. Jožek je dokaz tega, saj je bil prej gori, kot 99 % vseh nas, mi pa si kupujemo neke »ultra light ali gore tex« superge. On pa kar v štumfih, LEGENDA… :laola

Torej od jutri naprej je spremenjen razpis zimskega pokala, kjer je dodana nova kategorija tekmovalcev, » ONLY SOCKS«. Nagrado za zmagovalca bo sponzoriral Dejan (http://www.toplevel.si) in to so dokolenke na sliki. V teh si baje še hitrejši :D

http://picasaweb.google.si/samo.rauter/Kr#5419542585241569698

:lol: :lol:

se podpišem pod to :!: trenutno vodi Jožek :clap:
hoj

zdaj lahko pa tudi jaz kaj napišem :) včeraj je bilo nam pohodnikom na Pohorju gotovo bolj luštno, kot smučarjem! vreme je bilo odlično, saj je itak vsako vreme odlično za miganje na svežem zraku!

proge sem se lotil zložno in enakomerno in tekel le na dveh ali treh mestih, kjer se je zravnala. par metrov gre celo navzdol :)

po strmini sem raje grizel naravnost gor ob stezi, ki je bila že pošteno zglajena. verjamem, da vam prvim ni nič drselo. mi, ki smo bili bolj zadaj, pa smo uživali v zglajeni poti, tako da ... naravnost po snegu je bilo najbolje, pravijo inovejtke :)

hvala za vzpodbudo in čaj na vrhu. nato pa hop dol, spet kar naravnost po snegu z malo karvinga, v suhe cunje in na analizo v kantino.

danes sem zvedel, da je uradna druga picerija. pa prihodnjič... glede na napovedano vreme okoli novega leta so itak vsak dan večje šanse, da se 3. januarja 2010 spet vidimo :)
Na tem mestu sporočam, da smo na zaključni letni čagi TF Maribor z okolico sklenili, da je zimski pokal res zakon. V ta namen smo pripravili priznanje, katerega z veseljem objavljam v tej temi.

Slika

Čestitke :clap:
Nazadnje spremenil ZdravkoC, dne 29 Dec 2009, 09:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Ups,
bom kar iskreno povedal, da mi je kar nerodno postalo, ko sem danes odprl link.

Ta naš Pokal je postal nekaj kar sem pred tremi leti videl kot vizijo, ki bi se mogoče lahko realizirala v daljni prihodnosti. Ampak ta vizija je danes, po samo 3 letih že materializirana in verjetno si nihče od nas takrat ni predstavljal, da bo vse šlo tako hitro. Verjetno še en pokazatelj, da čas danes teče hitreje kot v preteklosti.
Že v prvem letu Pokala mi je globoko spremenil urnik življenja pozimi tako, da sem že po pred leti zaključeni kolesarski karieri ponovno pričel več trenirat in se tako pozimi prelevil v tekača. Spontano sem pristal v dokaj rednem režimu treninga, ki sem ga po končani zimi bolj ali manj uspešno obdržal še na kolesu.
V življenje je prineslo veliko novih izkušenj in prijateljev, Pokal pa mi omogoča služenje vsem Vam in to mi prinaša notranjo srečo in radost, ki daje moč ter zagon za vnaprej.

Seveda pa je za to, da je Pokal takšen kakršen je, zaslužen cel Šri Činmoj Maraton Team in seveda vsi Vi, ki se ga redno udeležujete.

Nekaj naših članov je tudi v Ganeshateamu kar je že marsikoga zavedlo. Skoraj vsi smo tudi "Forumovci" saj se ga redno poslužujemo in smo mu globoko hvaležni, da nam pomaga pri informiranju in združevanju.

Bom izkoristil priložnost in po abecedi izdal še ostale glavne "krivce", ki so odgovorni za svoja dejanja glede organizacije na Pohorju:

-Andreja, ki vpisuje ter glasno vprašuje po naših številkah na cilju(mi moramo
odgovarjati, ko nam je najtežje :--( )
-Anica in Jože- prevoz pijače na cilj ter snemanje s kamero za obd. rezultatov
-Grom- pomoč na cilju
-Jonas, ki je donator napitka na cilju ter pomoč pri sestavi rezultatov ter...
-JureL, ki naloži tekst, rezultate ter slike na našo spletno stran
-MarioV- sestava rezultatov; priskoči tudi na pomoč pri vpisovanju na cilju...
-Miran- šofer in časomerilec na cilju
-Ona1- povsod po malo; vseprisotna
-Tatjana- dostava opreme na cilj in deljenje Šri Činmojevih aforizmov ter čokoladic
-Tomaž-pomoč na cilju
-ZarkoM-glava računalniškega sistema, prijavna služba in glavni krivec, da rezultati
štimajo

Ekipa se občasno spreminja, torej ni fiksna; to je le trenutna zasedba.

V svojem in imenu Šri Činmoj Teamu izrekam velik hvala Forumu za to priznanje, hvala tudi vsem ostalim za podporo in sodelovanje. Verjamem, da bo naše sodelovanje prineslo še veliko lepega.
Nazadnje spremenil Ganesh, dne 31 Dec 2009, 14:06, skupaj popravljeno 1 krat.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 39

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA