Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Bravo naši! Čestitke vsem za super rezultate :clap: , še posebej pa novim članom kluba 42,195 km!

Komaj čakam vaša poročila!

Upam, da ste že vsi varno doma in da bo čim manj žuljev in muskalfibra :D

Lp, Matjaž
Ojla,

Po zasluženi savni in dnevu dopusta se najprej zahvaljujem vsem, za čestitke in lepe želje... :laola

Torej sama Garda je res nekaj posebnega - že sam razgled na to jezero je osoplivo. Kot da bi si zamislil ene 10 Bohinjskih jezerov... V soboto smo prišli skupinica in šli dvignit štarne številke na Expo v Limoneju. Od tam preko jezera se pa lepo vidi naš cilj (Malčezine) - ki je pa zeloooo daleč. S težavo smo popoldne le dobili nekaj za pojest (Italijani imajo namreč med kosilom in večerjo nekakšen odmor... :argue: ).

po namestitvi v sobah smo se nastavili na zgodnje jutranje ure (zajtrk ob 6:00). Potem nas je šofer zategnil do cilja (v Malčezinah). Bili smo nastanjeni na sredini (to je vasici Arco). Z ladjo so nas potem ob 7:00 vse maratonce prepeljali na štart v Limoneju. Tu smo potem naredili še zadnje priprave in skupno fotko.

Ob 9:00 se je začelo zares. Kljub temu, da je štart in cilj praktnično na isti višini je bilo med tekom kar nekaj vzponov... :FO: Do mesteca Lago di Garda smo velik del pretekli varni pred zunanjimi vplivi v zavetju tunelov, kjer se le občasno imel pogled na čudovito jezero. No ko pa smo prišli do mesteca se je začela kar precejšna toplota in tako smo naredili kar nekaj kilometrov med vinograi in nasadi do vasice Arco in potem nazaj in proti cilju v Malčezinah.

Z Lili sva prvo polovico opravila v kar solidnem tempu, zato je šla pa druga toliko bolj počasi. :--( Na poti sva srečala kar nekaj naših, pa tudi naša podpora na kolesih je bila
zelo dobra :clap: Nekje na dveh tretjinah sva dohitela tudi Tinija (ki pa je zaradi prebavnih težav) peč nadeljeval proti cilju...

Po dobrih štirih urah sva skupaj prišla v cilj :clap:

Po hitri hidraciji :drink sva se še skopala v jezeru in po obedu smo počasi odšli proti domu.

Čestitek vsem, ki ste prvič (teh je bilo kar nekaj) opravili z maratonsko progo :clap: :clap: Pa tudi drugi ste bili dobri...
Čestitke vsem, ki ste tekli (v) Malčez..i(n)ne. :clap: Rezultati so rezultati, v glavnem ste bili odlični, a mi publika predvsem čakamo na vaša poročila. Gotovo imate kaj za napisati, če pa že ni bilo drame na progi, jo pa naredite za nas zveste bralce.
Biciklistična podpora je prispela srečno domov, ta tekaška dvojka pa ima taaaake :-- probleme s spodnjimi okončinami, da ne more po gasu pritiskat in pride jutri. :clap:

Slikic s proge malo morje, pridejo na vrsto tudi te.
Že ko smo lani zašli na dopustu v te kraje me je Gardsko jezero začaralo in to tako,da sem po 15. letih ponovno začel razmišljati o maratonu. V resnici je to bil zame drugi maraton, a lahko bi ga po tako dolgem sušnem obdobju označil kar za prvega.

Sicer pa se nas je nabralo kar nekaj:

Slika

Že na startu smo vedeli, da je do cilja daleč

Slika

A na štartu se pač ni moč premisliti in smo začeli. Cilj je bil,da se pridruživa skupaj z IRO zajčku za 5:00 (ur seveda, da ne bo kdo mislil,da je to tempo) , potem pa po polovički vidiva kako in kaj za naprej. Ampak tega naprej že na začetku ni bilo. Zajčka sta že na začetku bila absolutno prehitra za najin predviden tempo, zato se odločiva, da tečeva sama, ne oziraje se na zajčka.

Slika

Ko tečeva skozi predore se najina Garmina čudno obnašata. V resnici ni bilo signala in več kot očitno je, da shranjuje neke čudne podatke. Že tam opaziva, da se najini km po uri kar bistveno razlikujejo kot km,ki jih je označil organizator. Da to vpliva tudi na tempo niti pomislil nisem, to mi kapne šele v tretji tretjini maratona :bum: . V tem začetnem delu še vidiva naše bicekliste (laufer, nana in loni) :clap:

Do Rive in še naprej nama gre odlično, navijanja ob progi je bilo tudi ogromno. Praktično so navijali prav vsi od otrok do starih mamic. Sva pa pri 10 km bila presenečena, da je na postaji bila na samo voda, nobenih energijskih napitkov ni bilo. Sem rekel ok, bodo pač kasneje. Na koncu se je izkazalo, da so bili energijski napitki samo na treh postajah. Zdaj pa ne vem ali so zmanjkali, ali pa je organizator predvideval, da jih potrebujemo manj kot vode. Tudi najin plan na 12, 5 km se podere, ugotoviva,da je je tam samo voda za osvežitev za splahnit gel po grlu pač ne.

Tako zavijemo proti Arcu. Tek med vinogradi in sadovnjaki. Tukaj dohitiva skupino prisrčnih starejših gospodov . Malo tečejo malo hodijo, hitri pa so skorajda tako kot midva. Ampak vsaka čast, v teh letih pa teči maraton :cast:

Tukaj nekje se začnejo prve težave pri IRI, pošilja me naprej a nekaj časa še tečeva skupaj nato se odlepim od nje nekje na 20 km. Teči skozi Arco pa je bilo tudi eno posebno doživetje, tako je dišalo po pici Slika

Od 20 do 30 km sem imel občutek, da mi je šlo odlično. Na polovički mi je bilo več kot jasno, da z mojimi petimi urami ne bo nič. Tam tudi ugotovim, da mi tempo na Garminu ne kaže pravilno in po njem sem se ravnal ves čas teka :bum: , Tudi 1,5 km sem že imel viška na polovički . A če pogledam uradne rezultate sem tukaj izgubil največ mest :? . Kako, mi ni najbolj jasno, ampak tukaj se je začelo kazati kaj pomeni počasen začetek. Prehitevanja so se vrstila kar po tekočem traku.

Po 30 km noge postajajo vedno težje, proga se začne tudi rahlo vzpenjati, tukaj me sprva reši coca-cola ki sem jo imel zraven za rezervo. Za nekaj časa mi da dodatne energije, prehitevanja tekačev pa se še kar naprej vrstijo, kar ne morem verjeti glede na mojo hitrost, a tukaj nekje tudi sam začnem tek kombinirati s hojo. Še kar naprej ne morem verjeti in se čudim :evil: V bistvu bom na tekmi dosegel najslabši čas in to bistveno od slabši od vseh daljših trening tekov ki sem jih opravi kot pripravo za Gardo. Pa si ne vzamem kaj dosti k srcu! Sem rekel, da pridem uživat in dokončat ta maraton pa bo kaj bo. Nekje na 35 km dohitevam dva Italjana. Nasproti pripelje kombi, ki mu mahata. Uf, ta pobira onemogle tekače, vidim, da jih je kar nekaj notri. Ne jaz ne sodim v ta kombi in grem naprej. Tu nekje tudi pridem do prve in edine postojanke, ki je bila "normalno" založena. Celo čokoladne napolitanke so bile na voljo. Te mi dajo energijo za naprej. Tudi jabolk in banan je bilo v izobilju, a kaj ko meni ne odgovarjajo. Na koncu še zgrabim dva kozarca izotonične pijače in nadaljujem. Za nekaj časa sem rešen. Tečem! :) , a me počasi spet zmanjka, nevede se tek spremeni v hojo. A cilj je že strašansko blizu, še samo nekaj km. Lep občutek ko pogledaš čez jezero in vidiš kje si startal, še lepši ko se zavedaš koliko km imaš za seboj, še lepši ko veš da ni več daleč. Nekaj km pred ciljem dohitim par z vozičkom. Da ne bo pomote v vozičku imata dojenčka, vsekakor najmlajši udeleženec maratona :clap:

Dobra dva km pred ciljem dohitim Tini-ja. Madona kaj pa te on dela tukaj, sem presenečen :shock: . Pove, da je imel pri 20 km težave in se tako počasi prebija naprej. je rekel, da bo to vsekakor za nekatere kost za glodat, očitno je imel kar prav :mrgreen:

Tako skupaj nadaljujeva do cilja, hoja in tek sta najina spremljevalca, sploh tisti zadnji klanec nama je dal vetra. No vsaj meni. Ko prideva do oznake 42 veva,da sva že zelo blizu konca. Tukaj pospešiva, naj se vidi kako se preteče maraton :D , na eni manjši grbini se spotaknem in skoraj padem :twisted: , a se na srečo koča srečno s prihodom v cilj brez posledic. Čas 5:25, neto seveda (Garmin pokaže na koncu 43.96 km :FO: ). Daleč od časa ki sem ga predvideval, a glavni cilj je bil, da pridem v cilj z nasmeškom in to sem dosegel uspešno!!!

Slika

Sem pa imel po prihodu v cilj podobne težave kot v Radencih. V cilju se mi je kar zavrtelo, postalo slabo, očitno posledica prehitrega zaključka. Sem potreboval kar nekaj časa, da sem prišel k sebi. Steklenica hladne vode polita na glavo mi je pomagala. Nato osvežilni tuš, uf tole je šele pasalo. Zaslužili smo si ga!!! No Urbanovi pa so si privoščili kopanje v jezeru, upam, da uspešno :D, ker kolikšna je bila temperatura vode niso znali povedati. :wink:

Danes dan po maratonu ni nobenih problemov, se sprašujem če je bilo tisto včeraj res maraton. Čutim sicer rahlo utrujenost, zjutraj že opravil regeneracijsko gobarjenje. Bera sicer ni bila ravno obilna, a saj včerajšni maraton tudi ni bil ravno vrhunski. Ampak za kosilo pa bo, "popravni" na ljubljancu pa tudi ;)

Madonca na koncu pa pozabil skorajda najvažnejše. Čestitke prav vsem, ki ste opravili z včerajšnjim maratonom, posebno tistim, ki jim je to bilo prvič in tistim, ki so prišli na stopničke!!!
:laola

Pa še nekaj fotk

Bi prosil admina, da vse te naše zapise o tem maratonu premakne v poročila s prireditev, da jih bomo še kdaj našli :mrgreen:
V planu je bilo, da pretečem ta maraton, tako pa sem ga prekolesaril. Lepo je bilo, sploh ker gre s kolesom hitreje kot pa če tečeš :mrgreen: .
Sem se trudil, da bi vas kar največ poslikal na progi in mi je kar dobro uspelo. Slike bo objavila maca, ko se vrne.
Ne glede na to, da sem bil kolesar, sem moral kar dvakrat teči, prvič ko je Bernarda rabila suport in drugič, ko mi je pa eden skoraj ukradel kolo, ko sem slikal ob progi, tako da sem ga potem parkiral zraven policijskih motorjev, da je bil na varnem :-.

Seveda čestitke vsem, ki ste se borili s progo in niste popustili kljub težavam :laola
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA