Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Lep pozdrav,ni ravno zanimivi to branje,a vseeno preberem novice glede maratona.Res je nesmiselno pred maratonom karkoli kritizirati,še posebej ne sponzorje,saj jih dandanes ni veliko.Meni Banka Koper ni nič dolžna......saj se šalim....jaz pridem,lahko me ustavi le zdravstvena težava in smrt.Lokacija je lepa,termin privlačen,pa še Željko bo dal za eno pijačko......komaj čakam in že treniram.Pa še ena vzpodbuda organizatorjem.....prvega nikoli ne pozabiš in naj bo še naprej tako.Lep tekaški pozdrav iz Savinjske doline!!! :D ALONSO :D
lekdo123 napisal/-a:"SPOŠTOVANI" g. LONELY, ŠE DOBRO, DA IMA VSAKA ZGODBA DVE PLATI.
Tek ima dodano vrednost v pozitivni energiji, ki jo sleherni tekac "prinese" s seboj in jo prenasa na ostale. Temu bi lahko rekli, da se ustvarja "pozitivna klima". Prav zaskrbljujoce pa je, kako nekateri samooklicani nosilci vse resnice tega sveta z impresivno lahkotnostjo "minirajo" prizadevanja še tisto nekaj malega zanesnjakov, ki so pripravljeni PROSTOVOLJNO ustvariti pogoje, kjer bi do TE klime prislo. Da pa bo "kapa"polna, sami ne premorejo niti toliko samokriticnosti, da bi se tovrstnih "dogodkov" pred komentiranjem tudi sami udelezili. Seveda ga ni cez komot in kritiziranja iz "fotelja".
Socialna omrezja med katera spada tudi TF pa lahko "bumerang" zelo hitro vrnejo nazaj.
Tisti, ki delamo smo podvrzeni tudi napakam, tisti, ki ne pac ne.

No,dobrodošel -lekdo123- (sej vem,kdo si :D )

Vidim,da je tvoja objava vertirana na moj ego, na moj egocentrizem baziran na relevantnih parametrih.
Tvoje perfidne insinuacije, ne bi komentiral ,če me želiš diskreditirati (kot tekača),to ni prava "pot"....feedback relacije ne bodo prizadele mene,žal.
Prvotno sem bil izbran za "ambasadorja" tega eventa,po nekaj "dobrosrčnih" priporočil,ste me črtali iz seznama le-teh...OK,preživel bom :D
Če mi tak "tekaški analfabet" ,kot si ti ,govori nekaj o teku,potem se resnično začnem spraševati,v čem je smisel življenja.
Po tej progi sem pretekel 20 000 km (dvajset tisoč !).. dodatno.pretekel 140 maratonov,176 polmaratonov,100 km,75 km....in 600 drugih tekov...in zdaj mi boš ti polnil glavo s svojimi ekspertizami,ah,ah
Opozorjam te...na VAŠEM TEKU,ne sme biti najmanjših napak....imeli ste možnost moje konzultacije...zavrgli :--
Res ni primerno prireditve kritizirati, še preden se zgodi.
Lonely, če te niso hoteli poslušati, je to njihova odločitev, ni jih treba zaradi tega že vnaprej sesuvati. Če se bo izkazalo, da je bilo to slabo, jih kritiziraj potem. Prav lahko pa, da jim bo prireditev v organizacijskem smislu kljub temu uspela.
Pa pustimo ob strani odnos do dobronamernih kritik glede spletne strani in oglaševanja - res je ta odnos tisto, kar mene odbija - ampak to še ne pomeni, da prireditev ne bo takšna, da bodo udeleženci z njo zadovoljni. Jaz verjamem, da bodo.
Ne morem ostati tiho...

Berem kritike in berem pohvale. Ne zamerit ampak kritizirat nekaj kar se še ni zgodilo oziroma se bo čez štiri mesece mi je malo smešno. V bistvu se bi najraje šli sistem, da je bolje nič ne delati kot pa se truditi, da nekdo nekaj naredi. Verjamem, da bo pri tej organizaciji teka marsikdo prizadet/žalosten. Okoliški prebivalci, ker bo zaprta cesta, turisti, ker ne bodo morali tako hitro priti do morja kot so vajeni, policaji, ker bo zaradi tega imel marsikdo delovni dan namesto, da bi bil prost, gasilci, redarji,... in navsezadnje tudi kdo, ki je želel biti promotor teka, pa se je cela zadeva zaradi tega in onega sfižila. Pa vseeno mislim, da ni treba organizatorja obsojat, da dela slabo. Po mojem mnenju se bo organizator potrudil po svojih najboljših močeh saj se je odločil, da spelje en velik maraton. Po mojem mnenju so med organizatorji tudi ljubitelji teka, saj se drugače ne bi šli te zgodbe. Kolikor vem je ta ideja nastajala že kar nekaj let in končno jim je uspelo. Vsekakor pogumno in čestitke za to odločitev, ki ni zrasla čez noč. In večina oseb, ki so ali bodo prizadeti in bodo sodelovali pri tem teku (tako ali drugače) bo na koncu z veseljem rekla..."bili smo del pomembne zgodbe oziroma sodelovali smo pri prvem". Če bo organizator še tem posvetil nekaj pozornosti in jih pravočasno pričel obveščati, bo tudi teh manj oziroma bodo drugače sprejeli organizacijo tako velike in pomembne prireditve.

Kar se tiče sponzorjev moram reči, da pozdravljam vstop Banke Koper v to prireditev. In vesel sem, da je organizator uspel pridobiti tako močnega sponzorja. Pri tem se je bilo potrebno pošteno potruditi, uskladiti kup zadev in najti polno kompromisov. Brez sponzorjev takih prireditev ne bi bilo ali pa bi bile mnogo slabše. S sponzorji pridobijo tudi tekmovalci. S tem si lahko organizatorji privoščijo dvignit nivo prireditve na bistveno višji nivo oziroma jo celo izpeljati. Saj ne rečem, da konkretno pri tem teku ni bilo vprašanje ali bo ali ne bo, vsekakor pa je bilo zagotovo vprašanje kvalitete dogodka. Meni osebno je veliko bolj všeč, če je na vodnih postajah boljša pijača, dovolj količine sadja, če me na štartu pospremi glasna (živa) glasba, če je tudi vmes kakšna popestritev na progi. Poleg tega sem prepričan, da bodo tudi prostovoljci, ki jih takšen tek zahteva veliko, vsaj malo nagrajeni, če ne drugače, vsaj s kakšno majico in uporabnim darilom. Če ne bi bilo sponzorjev to ne bi bilo mogoče. Prav tako bo verjetno tudi nagradni fond boljši. Poleg tega sem prepričan, da se sponzorji ne tepejo ravno, da bi podprli prireditve. Lahko povem iz osebnih izkušenj, da na dan (res je dnevno) prejmemo v podjetje precej prošenj. Žal pa jih lahko podpremo le peščica. Želeli bi si več, pa je "vreča" omejena, omejeni pa so tudi resursi. Vsaka podobna organizacija, kot bo istrski maraton zahteva kar nekaj oseb tudi na strani sponzorja. Saj imajo/imamo tudi mi nalogo, da takšnim in podobnim prireditvam poskušamo pomagati ne samo z denarjem, pač pa s konkretnimi aktivnostmi in tako poskušamo sam dogodek dvigniti na še višji nivo.

Tako da zgolj predlagam, da organizatorju podamo konstruktivne komentarje, ki bodo izboljšali kvaliteto prireditve, kot pa da ga "ubijemo/vzamemo voljo" še pred samim začetkom. Tukaj se tudi pokažejo pravi junaki, tisti, ki presežejo osebne zamere. Če pa ne moremo skozi to pa predlagam, da slabe volje ne delamo drugih udeležencev, ki se bodo teka udeležili ali pa se ga imeli namen udeležiti.

Tekaški forum jemljem kot skupnost ambasadorjev teka. Nekaj piscev/ambasadorjev na tem forumu sem uspel tudi osebno spoznati. Na to sem ponosen! Mnogo oseb upam, da bom še spoznal. V večini sem mnenja, da so na forumu prisotne osebe, ki jih v osnovi druži tek, ki pomagajo drug drugemu z odličnimi nasveti, motivacijo ali pa zgolj zato, da lahko preberemo njihova razmišljanja. In ravno vi ambasadorji ste tudi v meni prebudili oziroma pomagali prebuditi ljubezen do teka. Zato sem vam še posebej hvaležen.
Ob pisanju na forumu se moramo zavedati, da naše misli, naša mnenja berejo tudi drugi. In prav njim bodočim in obstoječim tekačem kažemo odnos do teka. Če bomo mi dajali negativne misli se kaj hitro lahko zgodi, da jutri ne bomo imeli s kom teči. Seveda gre tukaj za nekaj pretiravanja, zagotovo pa lahko pusti marsikateri pečat pri obstoječih in potencialnih tekačih.
Dajmo se tako obnašat drug do drugega in gledati na življenje nekoliko bolj optimistično in pozitivno. Prav tako na organizatorje. Dovolimo jim, da naredijo svoje, potem pa ko izpeljejo organizacijo, jim konstruktivno povejmo kje so ga usekali mimo, da se bodo iz tega nekaj naučili...

Žal mi je, da se tega teka ne bom udeležil. Razlog ni v tem, da bi imel kaj proti teku, kaj proti organizatorju, kaj proti sponzorju. Na žalost je prireditev ravno en teden pred tekmo, ki se je veselim že celo leto... In ne krivim organizatorja, da je izbral "napačen" datum... Imam smolo, da ni dal tekme prej ali kasneje... Ampak ob vsej poplavi organiziranih tekov, ki so v RS in okolici, organizator res ne more zadet termina, ki bi vsem odličen.

Še zaključek:
Organizatorji teka: VSE ČESTITKE ZA POGUM in ČIM BOLJŠO izpeljavo dogodka.
Banki Koper: Čestitke za odločitev. Vesel sem, da še ena banka promovira tek.

Podajam izključno osebno mnenje. S tem zapisom ne želim vplivati na nikogar ali spreminjati mnenje komurkoli.

Poldy76
@poldi76...lepo napisano,...tvoj komentar je vreden vseh pohval,primeren je za kolumno,za objavo v tekaških in regionalnih tiskanih medijih,v kontekstu objav tega eventa.

Ne,moj namen ni diskreditirati kogarkoli...organizatorji si prizadevajo za popolno,brezhibno organizacijo,pohvale :clap:

...moj namen je bil,da "zvonimo pred točo,in ne,po njej"..kot "lev" perfekcionist,pač ne vidim smisel v določenih subjektivnih odločitvah organizatorja.

1) izbira proge...le zakaj toliko vzpona,blata,makadama...?
2) le zakaj bobič? za potešitev lakote po teku....zakaj ne,testenine normal + omaka za vege populacijo ?
3) le zakaj plačati Timingu 20 tisoč eur za 3 check-point preproge? ,če za ta denar dobiš veliko več od konkurence...live result,tracker,maxi screen..
4) zakaj ne dodeliti slehernemu otročičku na otroškem teku medaljico? saj bo iskrica v očeh le-teh poplačana z nasmeškom in dodatno spodbudo..prvi trije pač dobijo še dodatno darilo.

IM ima zagotovljeno finančno konstrukcijo 130 tisoč eur,torej ne vidim,v čem je težava.
Moj inbox je poln ponudb sponzorjev,dodatnih 100 tisoč...vse bom zavrnil,žal..druga banka in številni drugi sponzorji...

.
Lonely ima po eni plati prav.

A se o teh vprašanjih, ki jih je odprl, še nikoli ni razpravljalo na TF-ju glede drugih podobnih prireditev v RS, ker to verjetno prav nobenega ne zanima. Kritik je bilo sicer ogromno glede MKM in LM (predvsem glede višine štartnine in posledično, "kaj dobim za to"). Torej je bila debata predvsem o tem, kar žuli posameznika tekača.

O stroških in vzrokih za namenitev sredstev sponzorjev za določenega dobavitelja pa se ni še nihče dotaknil. Je pa to vprašanje, ki je zadeva medsebojnega dogovora sponzorja in organizatorja.

A za nas tekače to verjetno prav nič ne briga. Glavno, da bo stvar v redu organizirana z tekaškega vidika. Kam je šel sponzorski denar, zakaj nekam in ne drugam in druga vprašanja glede financiranja, pa so stvar sponzorjev in organizatorjev. Menim, da TF ni mesto za "razčiščevanje" teh zadev.
Jaz sem pa samo žalostna, ker je najcenejša prijavnina samo do konca leta, december je pa že tako finančno obremenilen mesec :( , :lol: :lol: :lol: .
Bo treba kakšnega "kuhančka" manj po grlu spustit :oops:, darila, rojstni dnevi, ........

:wink:
@MiciM

moraš "pojokati" pri prijateljih, kakšne so tvoje želje za Božič. Mogoče te bo kdo za praznike obdaril s štartnino. ;)

Sicer je pa res, da tale forum ni najbolj primerno mesto, da bi se organizatorji, njegovi "nasprotniki" in tisti, ki radi v življenju prilivajo bencina na ogenj tukaj med seboj "tolkli". Za to so ZS.
Tukaj se ustavimo tekači zato, da preberemo informacije o tekih, tekačevih izkušnjah in podobno... ne pa da bomo še 5 mesecev pred samim tekom razpravljali, kaj nam obetajo organizatorji v vrečki pred maratonom oziroma kaj nam bodo nudili po teku. Visoka štartnina s tričert prazno darilno vrečko, blatna, nevarna proga niso ravno garancija zato, da bi se kasneje veliko tekačev odločilo za tek. Ampak pustimo se presenetiti... Jaz na prvega pridem.
Ob prebranem so meni osebno stvari zelo jasne. Ne vidim težav v tem, da bi bila trasa blatna, makadamska...nasprotno, slednje je zdravju definitivno bolj prijazno kakor asfalt...
Kar se tiče varnosti, pa verjamem, da si organizator ne bo dovolil večjih napak, glede na to, da želi maraton prirediti tudi naslednja leta. Sicer pa bosta pri varnosti imela veliko besedo tudi policija in Upravna enota, ki bo izdala dovoljenje za prireditev. Tako, da tisti ki le-to kritizirate očitno še niste organizirali prireditve na takšni ravni. Namreč biti dober šofer še ne pomeni znati delati oz. popravljati avto. Vzponi in spusti so del Istre in v kolikor organizator promovira ta del Slovenije je prav, da ga prikaže takšnega kot je VKLJUČNO S PRISTNIMI ISTRSKIMI BOBIČI. Kaj bomo dobili za 25 EUR oz. 23 EUR je prav tako jasno zapisano. Nisem zasledil, da bi bili ostali maratoni cenejši oz. da bi v vrečki dobili še kaj več...
Skratka ne razumem tistih, ki javno kritizirate nekaj, kar se še ni zgodilo. Sicer pa ste imeli od osamosvojitve naprej blažen čas, da sami organizirate podobno prireditve.
V kolikor ti prireditev ni zanimiva se je enostavno ne udeležiš.
Jaz se bom prireditve zagotovo udeležil tudi, če nekateri obetajo napake, le te imajo tudi maratoni z bistveno daljšo tradicijo, pa zato ni bilo konec sveta. S svojo prisotnostjo, pa bom pomagal temu novorojenčku, da čim lažje prebrodi predporodne težave.
Predlagam pa, da "lonely in jagnje" organizirata še en maraton, saj jim očitno idej in predvsem denarja ne manjka.Tako bomo vsi veseli.
jagnje napisal/-a:
Mojmir Kovač napisal/-a:od danes naprej smo
Banka Koper
1. Istrski maraton

:laola :laola :laola :laola

s tem ko ste vzeli banko za sponzorja ste zgubili vsaj enega tekača.

upam, da bo znesek od banke dovolj visok da bo nadonkadil

Banka Koper NI ena od tistih bank, ki jih bomo dokapitalizirali z našim denarjem. Vsaj za zdaj. Tako da se ni treba preveč razburjati. :wink:
ljudje se delimo na tiste, ki delamo napake in na tiste, ki ne delajo napak. star slovenski pregovor pa pravi, "kdor dela, greši!"

če dobro pomislite, boste ugotovili, da je najboljša prireditev tista, ki ima najmanj napak. točno povsod se dogajajo napake. še več, tisto, kar je za nekoga napaka je za drugega lahko včasih super stvar, kajne?

to, da ti nekaj vidiš "narobe" še ne pomeni, da je to tudi dejansko narobe.

za vse imam en predlog, pomagajte nam, narediti pravi praznik teka, zato vse svoje prijatelje tekače povabite na Istrski maraton, ki bo 13.4.2014. prijatelji se pokažejo, ko jih potrebuješ in mi vas sedaj potrebujemo.

HVALA!

sam sem ljubitelj filmov, že veliko sem jih videl in prekomentiral a še sedaj si ne bi upal nobenega režirat, ker nimam pojma kaj je treba delati, kot režiser...
a propos pojasnilu Špele* naj dodam, da je Banka Koper ena redkih bank v tej državi, ki še kreditira podjetja. Prejšnji teden je bila na STA objavljena tudi vest o novem projektu:

"Evropski investicijski sklad (EIF) in Banka Koper sta 6. decembra podpisala jamstveni sporazum, vreden pet milijonov evrov, ki bo Banki Koper omogočil financiranje več kot 500 mikropodjetij, še posebno mladih podjetnikov v Sloveniji. Prav ti se namreč srečujejo z velikimi težavami pri pridobivanju posojil iz tradicionalnih bančnih virov."

In ne, nisem zaposlen pri BK niti ne prejemam honorarja od njih, me samo moti, če se tako posplošuje...
Spoštovani,

nisem prebrala vsega, lahko pa pritrdim, da pri tem maratonu sigurno ni vse lepo in prav. Doma sem iz teh koncev in tu imamo več informacij kot vi v Ljubljani. Glavni pobudnik teka, Mojmir Kovač se uspešno skriva in ne izpostavlja-že ve zakaj.
Tisti, ki njegove mahinacije poznamo od blizu pa vemo, da on to dela za svojo denarnico in nič drugega. Na škodo tekačev. Će ste bili kdaj na teku na solinah, tam veste, da veliko ne štima. Tudi na maratonu ne bo.
Da se na obali dogaja, je samo za pozdraviti. Žal je le to, da so zadaj vedno isti ljudje. Ki jih obiskuje inšpekcija, davčna oni pa se izmikajo in odpirajo vedno nova društva in izkoriščajo pridobljeni denar za svoje potrebe.

LP, Bojana
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA