Evo kratko poročilce iz Ravenne!
Za mano je definitivno najtežji in najbolje odlaufan maraton. Maraton je potekal v res težkih pogojih. Pri dve tretjini maratona je lilo kot da bi bil sodni dan, zadnjo tretjino pa je tek potekal ob morju in je močno pihalo.
Zaradi vremena se je prireditve udeležilo precaj manj tekačev kot prejšnja leta. Na štartu smo se pa vsi naskrivaj smejali Kenijcem, ki so se zaradi mraza tresli kot šiba na vodi. Od njih je tekmo končal le en in zmagal s časom 2.26 in kar precej zaostal za rekordom proge (2.14).
O progi pa ne morem povedati kaj lepega. Prvi del (21Km) poteka v mestu in je poln zavojev, po ozkih ulicah, obratov, drsenja po gladkih kamnitih tleh ... Še posebej "zanimiv" je bil dvokilometrski odsek po peščenem otroškem igrišču-parku, kjer smo se res navijali kot v labirintu. Zaradi dežja je bilo povsod polno ogromnih luž, na katere pa se nismo preveč ozirali, ker smo bili od štarta naprej povsem mokri.
V drugem delu, ko smo se poslovili od polmaratoncev, pa se je proga nadaljevala z dolgimi ravninami, z vseeno nekaj čudnimi zasuki, obrati, teki skozi podhode stavb in nato okoli njih. V glavnem proga te nenormalno meče iz ritma in ravno zaradi nje me v Raveno sigurno ne bo več!
Drugače je organizacija BP in vse je štimalo! Aja sem pa prišel po številko brez zdravniškega spričevala, ker sem bil prepričan, da bo podpisana izjava dovolj. Po krajšem pogovoru so mi le dovolili štartati.
Glede na okoliščine dirke sem bil res vesel, da sem tekmo končal in postavil zame lep rezultat. Na koncu sem bil res zbit do konca in sem si zabičal, da letos ne grem tečt nikamor več (Palmanova). No med vožnjo domov sem si že premislil.
Evo nekaj na kratko, če bo koga drugo leto vleklo v Raveno.
Aja! Med ženskami je zmagala Ida Šurbek! 2.56.01
P.S. Hvala za čestitke!