Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 roky1
Ker na LM zaradi bolezni nisem uresničil (na polovički odstopil) svojih načrtov glede maratona, sem se mrzlično lotil iskanja naslednjega maratona v "bližini".
08.11.2009 je maraton v Raveni. Do 30.10.2009 je štartnina 30 Evrov.
http://www.maratonaravenna.it/

Še koga zanima ta maraton, mogoče kakšne izkušnje od tistih ki ste ga že pretekli? (lonely ti si ga sigurno pretekel :D )
Uporabniški avatar
 lonely
-roky1...če te mika in če si se odločil...pojdi.

Maraton bo vsekakor odlično organiziran...tako kot vsi maratoni po Italiji.

Predvidevam da greš en dan prej na pot...od Sežane (vhod v Italijo) imaš 375 km.
Pot pa je :Sežana-Benetke-Bologna-tam se vklopiš na avtocesto za Ancono,Rimini
-po cca 40 km pri mestu Imola greš na avtocesto za Ravenno-imaš še malo in si tam.

Sem pogledal razpis in videl da sta 2 kroga ker so vse označbe (km,okrepčevalnice,gobice..)
do 21 km...štart 9.15...dvig številk in čipa možen v nedeljo...kadar vrneš (njihov) čip dobiš
-pacco gara- in v tej vrečki...kakovostno majico in lokalne dobrote in še kaj.
Expo je na Viale Europa 1 (centro maratona)

Trasa je takšna kot na skoraj vseh maratonih po Italiji...štart v starem mestnem jedru...teče se malo po mestu...malo izven mesta...cilj spet v centru.
Nisem še bil na tem maratonu...bil sem v soseščini v kraju Russi.

Imam že plačan ta maraton...ampak grem raje na Sladkih 6...prijave ne morem prenesti na drugo osebo ker je vezana na ene prošnje.

Če ti ne rata udeležba v Ravenni...lahko greš decembra z gorenjsko odpravo na prizorišče tvojega prvega maratona...v Reggio Emilijo grem tudi jaz.
roky1 napisal/-a:Danes sem se prijavil, tako da v nedeljo zgodaj zjutraj odrinem. Se že veselim! :D

Dobra odločitev Roky. Že jaz sem letos poleti malce razmišljal o maratonu v Ravenni, pa sem potem vse skoncentriral na Ljubljano, kjer se mi ni izšlo po planu. Sedaj ciljam na Reggio Emilio.

Srečno
Uporabniški avatar
 dexi27
Roku je za malo pobegnala ura pa kaj čemo to se je tud men že naredilo :wink:

Čestitke za odličen čas 3 ure je 3 ure.

23 21 11 15 KOLARIC ROK SLO BM 03:00:57 03:00:50

Stari ti si CAR!!!
Uporabniški avatar
 roky1
Evo kratko poročilce iz Ravenne!
Za mano je definitivno najtežji in najbolje odlaufan maraton. Maraton je potekal v res težkih pogojih. Pri dve tretjini maratona je lilo kot da bi bil sodni dan, zadnjo tretjino pa je tek potekal ob morju in je močno pihalo.
Zaradi vremena se je prireditve udeležilo precaj manj tekačev kot prejšnja leta. Na štartu smo se pa vsi naskrivaj smejali Kenijcem, ki so se zaradi mraza tresli kot šiba na vodi. Od njih je tekmo končal le en in zmagal s časom 2.26 in kar precej zaostal za rekordom proge (2.14).
O progi pa ne morem povedati kaj lepega. Prvi del (21Km) poteka v mestu in je poln zavojev, po ozkih ulicah, obratov, drsenja po gladkih kamnitih tleh ... Še posebej "zanimiv" je bil dvokilometrski odsek po peščenem otroškem igrišču-parku, kjer smo se res navijali kot v labirintu. Zaradi dežja je bilo povsod polno ogromnih luž, na katere pa se nismo preveč ozirali, ker smo bili od štarta naprej povsem mokri.
V drugem delu, ko smo se poslovili od polmaratoncev, pa se je proga nadaljevala z dolgimi ravninami, z vseeno nekaj čudnimi zasuki, obrati, teki skozi podhode stavb in nato okoli njih. V glavnem proga te nenormalno meče iz ritma in ravno zaradi nje me v Raveno sigurno ne bo več! :evil:
Drugače je organizacija BP in vse je štimalo! Aja sem pa prišel po številko brez zdravniškega spričevala, ker sem bil prepričan, da bo podpisana izjava dovolj. Po krajšem pogovoru so mi le dovolili štartati. :roll:
Glede na okoliščine dirke sem bil res vesel, da sem tekmo končal in postavil zame lep rezultat. Na koncu sem bil res zbit do konca in sem si zabičal, da letos ne grem tečt nikamor več (Palmanova). No med vožnjo domov sem si že premislil. :lol:
Evo nekaj na kratko, če bo koga drugo leto vleklo v Raveno.
Aja! Med ženskami je zmagala Ida Šurbek! 2.56.01
P.S. Hvala za čestitke!
Uporabniški avatar
 lonely
Iskreno čestitam Roky 1...v takih pogojih si dosegel res odličen čas.

Zjutraj sem zaspal ...če ne...bi prišel v Ravenno. (štartal bi ob treh ponoči).
Uporabniški avatar
 RoKo
lonely napisal/-a:Zjutraj sem zaspal ...če ne...bi prišel v Ravenno. (štartal bi ob treh ponoči).

Kaj ne boš. Še dobro da se ni si odpravil kar direkt iz Sladkih. :clap: :wink:
Uporabniški avatar
 roky1
Ma Lonely glede na vreme nisi kaj dosti zamudil. Je pa škoda ker si bil že prijavljen a ne ...
Jaz sem štartal ob 04.00 iz Cerkelj, v Benetkah sem zabluzil in zavil proti Belunu in po cca 45 Km sem šele dojel, da sem zaj... :roll:
Pol je blo pa treba dat cegu na gas, da mi je ratal prit do 08.45 po številko in ob 09.15 štartat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA