Pozdrav!
Dragi moji ekumenski prijatelji, en dober dan vam zelim. Naj najprej povem, da sem zelo srecen, da so Tomaza sneli zivega iz stene in sem tako lahko koncno zvil svojo preprogo, ki je gledala proti vzhodu ter zravnal hrbet, ki mi je ze malo nagajal v teh maratonskih prosnjah po kancku srece. Sem rabil kar nekaj casa, da sem se prebil skozi celotno mavrico idej, misli in sodb, se vec casa sem pa potreboval, da sem vsaj za silo uredil misli, ki so se mi porajale po tem res izcrpnem branju.
Zakljucki so kratki.

Ob pozivu k verskim opravilom naj se uposteva ekumenske misli in naj se ne pozabi na ateisticna custva.

Vsi razlicni, vsi enakopravin
Vsem, ki so imeli v ustih denar in stroske resevanja zelim, da bi doziveli podobno situacijo kot Tomaz (da bi bila njihova usoda v tujih rokah) in da bi takrat kdo drug imel veliko za povedat o stroski, norosti in podobnem. Pa da bi kdo ne mislil, da je za kaj takega treba v Pakistan. Je dovolj oditi samo na cesto.
V trenutkih, ko cloveku visi na nitki zivljenje, se mi zdi razprava o odgovorosti do otrok smiselna ravno toliko kot sedlanje krave.

In tudi prej in potem se mi zdi, da bi se lahko razpravljalec spomnil reka, da je vcasih bolje molcati, kot povedati vse kar mu pade na pamet.
Zakaj je dobro, da smo enotni in trdni so povedali ze Pankrti. Kdor ne ve za kaj gre naj si poslusa Dolgcajt.
In ne nazadnje moram povedat, da povsem razumem Luckota in njegovo reakcijo. Kajti dejstvo je, da besede takrat, ko je potrebna akcija, ne pomenijo prav dosti. Lep in nazoren primer za vse, ki ne vedo o cem tece beseda je film Zivljenje po Brainu. (slika pove vec kot tisoc besed PRESS)
Eto, toliko sem vam imel povedat za danes.
Srecno!
lp, oranzni slon (Al Islam tudi imenovan)
p.s.:Ocenjevanje njegovih dosezkov pa sodi ze v rubriko "Le cevlje sodi naj kopitar!"

Kdor bi rad kritiziral Tomazeve odprave in plezanje naj s svojim primerom pokaze kako se stvari streze.

Eto, mojih 5 dkg pasje radosti.