andreya napisal/-a:tek_v_snegu napisal/-a:Nekaj zaporednih postov na sokovih pa bo se dodatno pospesilo vrascanje zil nazaj v tkiva in sproscanje misicnih tkiv okoli ozilja. Tudi stene ozilja tako postanejo elasticnejse.
Mi lahko poveš koliko èasa naj bi trajal ta post z zelenjavnimi sokovi? Tnx
Evo bom odogovoril na vprasanje ki sem ga prejel vceraj!
Tukaj pa tako mimogrede.
Moja osebna izkusnja je da je najboljse se ne obremenjevati.
Itak zadeve ne mores resiti v prvem "susu".
Namrec bistvo posta je odplavlanje in mehcanje tkiv da zacno se zacno najprej sproscati tkiva in stene od oblog in usedlin kasneje pa se izluzenje nepresnovljivih elektrolitov. Vsako sproscanje tkiv pa traja.
Kaj bi to pomenilo v praksi.
Skozi igro.
Za vsak post velja koliko dni se ga gres toliko dni imas pred priprave in toliko dni imas tudi uvajanja v navadno civilno zivljenje ( upam da malo drugacno heheh sicer zastonj ).
Torej za tri dni posta bi pomenilo tri dni prilagoditev ( kaj to je ?
si lahko mislimo,...vsaj jutranji obrok soka, potem ukinitev mesa, lahki obroki )...potem tri dni dobesedno tusiranje notranjosti s sokovi in potem tri dni uvajanja ( pocasi trdi obroki in prehod na normalno hrano ).
Ce se gremo 7 dni potem torej procedura 21dni.
Ampak predpriprava in po-postno itak ni nic drugega kot nacin prehranjevanja h kateremu tezimo le malo manj tekocega.
Zdaj problem je ce se gremo posta pa se potem ukvarjamo kako zdrzati.
Zato tako kot jaz vidim ( ce si lahko stabiliziramo tedenski ritem ) najboljse najprej uvesti postni dan in to kar redno.
Potem se cez kaksne 14 dni se recimo poigrati s tremi dnevi.
NAslednji mesec pa recimo za 7 dni.
Taka igra je mozna z zelenjavnimi sokovi ker ne more priti do dehidracije elektrolitov zaradi pestrosti zelenjave.
Ce pa startamo na prvo zogo recimo najmanj 12 dni potem pa bi ze bil odobro da se clovek malo pozna kako se bo obnasal ko bo strastno iskal sladko ali nekaj hudo slanega pa ne ve kaj narediti pa postaja nervozen.
Pa se nekaj ob postu je potrebno se namrec izbajati zapleteno higieno.
Ce gre za najmanj 7 dni je za racunati potnecilano se na klistir sicer pa
scetkanje in alkliziranje jezika in ustne votline ( kisli ostanki namrec vdarijo ven )...
Nekje je ocena da po 4 dnevu se zacno raztapljati lastni ostanki v telesu.
Takrat nekako bi se zadovoljivo spraznilo crevesje in presnovni sistem s tim. dnevno tekoco hrano in ostanki. Potem pa bi se zacele raztaplajti
obloge prebavilih, stenah ozilja, medcelicnem prostoru, mascobne celice...
najprej so na udaru beljakovinski ostanki.
Tako da potem ko racunamo na kaksen resen izplen je smiselno najmanj 4 dni. Ok kaksen dan gor odvisno od cloveka. Eni so pac bolj obremenjeni z ostanki pa morda dlje traja preden post pride v globino.
To tudi pomeni da nekje okoli 4 do 5. dneva je visek krize potem pa se zadeve vse bolj umirjajo.
Ampak za ta prvi skok 4 do 5 dni velja se najprej prirpaviti in prepoznati.
Silno je pomembna predprirpava in po-postono obdobje.
V po-postnem obdobju utegnemo vse pokvariti in vrniti nazaj ze z enim obrokom. Zato vcasih boljse manj dni pa vec posvetiti tema dvema fazama.
Zdaj katera zelenjava in zakaj to pa bom odgovoril na vprasanje ki sem ga dobil vceraj.
POZOR! To je moj pogled in moja izkusnja.
Ni nujna da bo enaka lahko da se splaca izti na prvo zogo pa bo izplen.
JE pa res da sem tudi jaz te stvari nekje najprej prebral.