vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

sue
Pozdravljeni!

Moja mati ima diagnoza artritis noge in me zanima ali mi lahko kaj več poveste o tej bolezni?

LP
Uporabniški avatar
 Fotr
sue napisal/-a:...Moja mati ima diagnoza artritis noge in me zanima ali mi lahko kaj več poveste o tej bolezni?

Pozdravljena Sue na forumu! Evo, tole sem uspel dobiti o artitisu:

Artritis je vnetno revmatsko obolenje, ki največkrat prizadene ljudi med 30. in 50. letom starosti. Za obolenje je značilno otekanje prizadetih sklepov, ki ga spremljajo bolečina, občutljivost in okornost, zlasti v jutranjih urah. Prizadeti predel je običajno topel in rdeč. Sčasoma lahko sklepi popolnoma otrdijo. Pogosto so prizadeti prsti rok in nog, kasneje tudi gležnji, kolena, komolci in zapestja.

Lajšanje obolenja

Na voljo so zdravila za lajšanje revmatskih obolenj s protivnetnim delovanjem, ki olajšajo bolečino, zmanjšajo vnetje, obvarujejo oboleli sklep in tudi upočasnijo nadaljnji razvoj bolezni.

Gel Naklofen je nepogrešljiv pri lajšanju blažjih revmatskih obolenj ter športnih in nezgodnih poškodb mehkih tkiv (nategi, zvini in udarnine, kadar koža ni poškodovana), saj na obolelem mestu olajša bolečino in zmanjša vnetje.

Izogibati se je treba nepotrebnim gibom obolelih sklepov in zmanjšati telesno težo.

Ali je tvoja mama to dobila zaradi teka? Ali ti kaj tečeš?
 sue
Hvala za odgovor.

Ne mati ne teče, jst pa tud ne.
Mati je stara 58.let in jo je začelo boleti koleno, potem pa se je bolečina podala skoz do kolka. Nato je malo nerodno stopila in ji je koleno odteklo, šla zdravniku in na sliki pokazalo, da ji je v kolenu nekak se tekočina nabrala, potem je skoz povijala, tko da ji ni bilo treba punktirati. Od tega je sedaj že tri mesece in jo še skoz boli in težko prepogiba koleno. Zdaj pa je kao vse povezano mal zvin in pa že od prej artritis. Tako da zdravnica težko reče od kaj so bolečine in jo je napotila ortopedu, samo mora čakat še dva meseca, to pa je dolga doba.

Hvala in lp
Uporabniški avatar
 lunca
Hej, Sue, kaj pa, če bi vsaj ti začela teči, če si že ravno zašla na Tekaški forum? :wink:
Uporabniški avatar
 runner
Vidite vi to!!!

lunca bi takoj spreobrnila koga!
No, sue ce zelis nasvete moras sedaj zaceti teci! Gotovo! Tako je to ce namesto na www.jeremija.com zalutas na www.tekaskiforum.net

Forumovci ... moramo nehati pisati o poskodbah. Drugace bomo kot 25ur.com/vizita tukaj.

Veste jaz imam en problem s hemeroidi ...

:-P

sue, saj se samo hecam... dobrodosla na TF in veliko zdravlja tebi in mami.
 sue
Pozdravljeni!

Saj vem, da moje vprašanje najbolj ne " paše" na ta forum in se za to opravičujem!
Ampak sem rekla bom poskusla, saj konc koncev vprašati ni greh in vsak odgovor je za me dobrodošel, pa tud če mi ne bi noben odgovoru ne bi bla jezna.
Vseeno hvala!

Pa lep dan želim vsem forumcem.....:-)

LP
Uporabniški avatar
 Arapc
Za probleme take vrste si poglej naslednjii link:

http://www.biosynergy.com/GCMSM.htm

Mogoce zadeva lahko kaj pomaga. Sam imam lazje tezave z gleznjem, pa jemlem zadevo ze ene 4 dni, samo ni cudeznega izboljsanja cez noc. Bojda se izboljsanje pojavi cez kaki mesec do dva.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA