Jaz dobim pri teku bolečine v zunanjem delu (levega) kolena, ki se pojavijo že po 4 km teka, pri hoji jih pa ni... Bil sem na rentgenu, ultrazvoku, MR kolena pa nič niso ugotovili (Bakerjeva cista je prisotna in mogoče še kaj, ampak nič takega)... Sumili so, da je lahko vzrok v izokinetičnosti mišic, ampak malo dvomim v to...
Moram namreč priznati, da imam od malega platfus, obe stopali mi pri gležnjih vleče navznoter, obutev imam precej čolnasto, takšno torej, ki gležnjev ne drži na trdo, ampak se mi gležnji ves čas teka zvijajo navznoter... Sam osebno mislim, da je to razlog mojih bolečin... Tudi kolegi so ugotovili, da se mi gležnji obračajo navznoter in tudi čevlji se mi vedno tako obrabijo, da je notranji podplat zelo načet, zunanji pa skoraj nedotaknjen...
Ko sem bil čisto majhen, sem nosil ortopedski čevelj, delal sem tudi vaje (hoja po prstih, zunanjih delih stopal, po petah), ampak kasneje sem to opustil...
Omenjene bolečine v zunanjem delu (levega) kolena zanimivo popustijo, ko hodim navkreber... Takrat namreč hodim bolj po prstih, predvidevam, in zato se bolečina ne razvije... Včeraj npr. sem šel tečt okoli žice (ne trojke!) in sem po 10 km lahnega teka po pesku že vlekel nogo za sabo, na Golovec sem pa nato tekel kot zajec, saj navkreber bolečina izzveni... Me pa danes boli desni gleženj, saj menim, da zvijanje gležnja navznoter povzroči določeno škodo...
Po drugi strani pa se mi navedena bolečina ne razvije samo pri teku, ampak tudi pri hoji navzdol (hribi), kadar močno pribijam... Še posebej če je trši teren...
Mislim, da bi vložki mogoče pri meni prijeli... Ker nisem najbolj pri denarju, bi raje pregled opravil preko napotnice, vložki pa vidim, da tudi niso zastonj...
Hvala vam za pomoč

Hvala tudi za oba odgovora