vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 teka-teka
Z vprašanjem odlašam že tretji mesec odkar me boli golen. Prečekirala sem odgovore na temo pokostnica, golenica itd. Glede na bolečine, bi lahko ali ne rekla, da je pokostnica.
Skratka občutek je takšen: boli me površina golenice, včasih celotna površina, včasih pa le ozek pas (horizontalen, obroček okoli goleni). Pri slednji bolečini je občutek kakor, da bi me kdo štemal z kakim dletom po kosti. Počivala sem mesec in pol. Bolečine, ki nikoli niso zelo hude, so skoraj prenehale, čutila sem le top občutek, kakor, da bi mi nekdo sedel na nogi.
Ker sem imela vsega zadosti sem šla tečt. Na začetku teka me je bolelo, potem pa je bolečina izzvenela. Če tečem po neravnem terenu npr. trd sneg z luknjami se res poslabša, ker se mi noga v gležnju ces čas obrača in temu primerno nateguje vezi.
Naj še napišem, da sem imela 6 let nazaj na boleči nogi hud zvin gležnja z natrganimi vezmi, ki pa ga nisem želela dati v mavec ampak sem preživela s fizioterapijo in gibanjem. Gleženj je manj gibljiv. Če klečim, se težko poberem, na nožne prste se z lahkoto postavim in tudi lahko izvajam vaje za krepitev goleničnih mišic. Zanimivo je, da pri teku na smučeh bolečin ni. Torej mora biti povezano z udarcem stopala ob podlago.
Ima kdo predlog iz lastnih izkušenj kaj naj bi to bilo, priporočilo kako postopati, kam naj se obrnem, ker se vse skupaj vleče kar nekaj časa. Tečem tri leta, ne preveč intenzivno, na teku se mi hitrost giblje okoli 5:30 do 6:00 na kilometer ali pa še počasneje, dolžino teka pa sem zaradi omenjene težave krepko oklestila.
Uporabniški avatar
 klatez
Čuj Lilija, sedaj pa sem že radoveden, kdo pa je ta ortoped?
Pa kaj ti je pozdravil?
Pa kakšen je popust, če pokličem in povem, da sem videl oglas na TF?
Uporabniški avatar
 teka-teka
klatez napisal/-a:Čuj Lilija, sedaj pa sem že radoveden, kdo pa je ta ortoped?
Pa kaj ti je pozdravil?
Pa kakšen je popust, če pokličem in povem, da sem videl oglas na TF?

:oops: reklama. No, mogoče pa komu pomaga.
Pa upam, da se najde še kdo, pa kaj predlaga.
Stena hvala, bom tudi tvoj nasvet probala.
 lilija
sicer nisem imela težav z golenico ampak z koleni.

naredil mi je artroskopijo. po njegovi zaslugi sem prišla hitro na vrsto v kliničnem v ljubljani in sedaj nimam več težav.

seveda mu delam reklamo saj je lepo poskrbel zame :). kdo je ta ortoped pa lahko vidis tukaj http://www.ortopedski.si

za popuste pa ne bi vedela :P.
Uporabniški avatar
 teka-teka
Klicala sem Roberta Stebleta-fizioterapevt, ki je po opisanem sklepal, da gre žal res za pokostnico. Zelo prijazen in profesionalen način pogovora se je končal tako, da imam termin.
Uporabniški avatar
 stena
Joj, pri pokostnici ti fizioterapevt ne more kaj prida pomagati razen, če ti bo delal krioterapijo, kar pa lahko sama več kot učinkovito izvajaš doma, brez da zapravljaš.. Za vsako malenkost ni potrebno hoditi k fizioterapevtom, maserjem, kozmetičarjem, kiropraktiokom...
 andrejr
No, saj fizioterapevt ti ne more škodit po mojem, lahko pa probaš z Glukozaminom, meni je pomagal, moraš ga pa jemat vsaj 3mesece da ti pomaga. Pa tek tudi po pameti in ne pretiravaj vsaj dokler so bolečine.
 andrejr
Meni je pomagal glukozamin dnevno + obsevanje (20min) z IR lučjo - vsak dan kakih 14 dni... končno po 1 letu sem ko nov :)
Zdej se ne obsevam več, Ca in glukozamin pa jemljem vsak dan.

Je pa vprašanje, zakaj tebe to matra, mene je zaradi intenzivnih treningov v fitnesu - pokostnica, zapestja, poskusil sem pa vse od žavb, do super ogrevanja, do daljšega počitka... Koleno tudi ne čti več bolečin.
Zdej s to "terapijo" pali... treningi pa so isti, in tudi tek ni več problem.
Uporabniški avatar
 teka-teka
Andrejr ker sem prebrala nekaj literature na to temo sem začela jemati Ca (pripravek K2, ker vključuje D vitamin), na glukozamin pa nisem pomislila, v bistvu ne vidim smisla, ker po moji logiki ni point v hrustancu. Vseeno hvala za namig, ker se mi ga nekaj valja doma(mislim na glukozamin), bom naredila še to kuro. Mislim pa, da nikoli nisem pretiravala s treningi, prej nasprotno :roll: , moja tehnika teka še vedno ni dobra, sem pretežka in za nameček sem se oktobra po neumnosti gnala na tartanu in delala intervale, pa bi jih lahko tudi kje drugje.
Učimo se na napakah.
Glede IR lučke sem tudi pomislila, da bi bilo koristno imeti to zadevico. No, bomo videl, časa za premislek imam še en teden, preden se odpravim ali ne k fizoterapevtu.
 andrejr
Provat ni greh, če pa maš samo glukozamin ni preveč koristen mora vsebovat še MSM in chondroitin. Pa to ne pomaga samo za hrustanc preberi na linku ima ena link o učinkih poglej na pod prodam in glukozamin. Meni jihje dala za 24. Pa hitro okrevanje ti želim. Glede teže pa moraš sama premislit.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA