dogovori in pogovori o dogodkih in druženjih TFjevcev v Savinjski dolini

Moderatorji: editor, dusan

Uporabniški avatar
 poldy666
#46689
Litija – Portorož
Sanje, katere sem sanjal mnogo let, sem danes uresničil. S kolesom sem se odpravil v Portorož. Pri vsem tem, pa mi je veliko pomagala Pia, hvala za kolo in Lučko, ki mi je pomagal izpeljati to željo.
Čeprav sem sprva načrtoval start iz Šempetra v Savinjski dolini, sva se zaradi ravninskega začetka odločil za Litijo.
Startala sva ko se je zdanilo. Prvi kilometri so bili zelo megleni in rosa je pošteno obelila opremo. Pred Ljubljano so se pokazali prvi sončni žarki in noge so kar laže tekle. Hitro so se vrstili kilometri, kraji in za nama je bilo 90km in prvi postanek. Tempo se je gibal med 28 in 30km/h, odlično načrtovan in pod hudim nadzorom generala Lučka. 8) Večkrat me je opozoril, kam norim, le klance mi je privoščil, saj ve, da so mi velika slast. Tukaj sem si lahko dal duška in se počutil kot Armstrong. :wink: Do danes sto-tke nisem nikoli od kolesaril. Ko je bila za nama, sem od veselja še laže pognal pedala. Vročina je naraščala, meni pa energija. Topel val in vonj po morju naju je pošteno klical. Ju-hu, še malo, pa bova osvojila Črni kal. Hiter spust, odlične fotke in gas proti cilju. Dobro vzdušje je za kratek čas pokvarila pot. Kako do Kopra? Iščeva poti, a prave ne najdeva. Na koncu nama ostane avtocesta. Pedale močno poženeva, srčni utrip pa nama naraste čez maximum. Kmalu zagledava kolesarsko stezo in s kolesi smukneva čez ograjo, si podava roki in močno od dahneva. :oops: Utrujenost in vročino, takrat nisva čutila. Vsa bleda sva se podala v zadnji klanec, kateri nama bo ostal še dolgo v spominu. Za konec gira, me Lučko peljal skozi Portoroški tunel in 170km je za nama. :D
Prihoda so se zelo razveselili Lucyni starši in naju razvajali vso popoldne. Da je bilo vse, kot si lahko samo želiš, pa je poskrbela Tjaša, ki naju je varno pripeljala nazaj v Litijo. Zlata si!!
Lučko tebi pa hvala, da še sedaj sanjam svoje sanje.
 laufar
#46690
A to je blo poj po radiu, so opozarjal voznike, da po Koprski obvoznici dva norca kolesarita, naj bodo vozniki obzirni! :lol:
Uporabniški avatar
 5rca
#46699
ČESTITKE OBEMA :!: :!:
v tej vročini se meni še sedeti ne ljubi, kaj šele biciklirati :wink:

Lučko, nas je že skrbelo, kje si, pa je zgleda vse o.k. s teboj :lol:
Uporabniški avatar
 pegaz
#46715
Tudi moje čestitke! Poldyu za uresničene sanje, Lučkotu pa za to, da je pazil nanj pri tem (in mogoče malo uresničeval tudi svoje sanje).

Lučko: A to je mel Laufar v mislih, ko je rekel, da si se letos bolj na kolo vrgel? :)

Upam, da se kmalu kaj vidimo,

Lep let, Pegaz :)
 Lučko
#46721
laufar napisal/-a:A to je blo poj po radiu, so opozarjal voznike, da po Koprski obvoznici dva norca kolesarita, naj bodo vozniki obzirni! :lol:

Ja norca! Ne vem pa če sem bil v življenju še kdaj tolk bled ko včeri na obvoznici? Mi je pa švedsko jedno dol visel, če bi naju policija ustavla. Vem, da bi fejst plaču, bi se pa z njim na smrt skregu, pa tistga bi tud nekam poslal, ki je okrog Kopra obvozence naredu :evil:

5rca napisal/-a:Lučko, nas je že skrbelo, kje si, pa je zgleda vse o.k. s teboj

Petra z mano je vse OK :lol: sam sem si mal TF-dopusta vzel (še talanski), pa tud na nekatere teme nisem mel pravih odgovorov pa sem bil raj tih :oops:pegaz napisal/-a:Lučko: A to je mel Laufar v mislih, ko je rekel, da si se letos bolj na kolo vrgel?

Serbus prijatelj! Ma tist Laufar preveč misl za svoja leta :twisted: Ja po padcu na Franji, sem moral malo prekiniti z tekom in sem začel pridno nabirat kolesarske kilometre. Vse skupaj pa se je odlično ujelo z Poldijevo idejo in to je to, operacija uspela, bolnik preživu 8)
Vidimo? Apsolutlih na zagorski enajstki :wink:
Uporabniški avatar
 kustus
#46723
LP

No končno se je LUČKO oglasu. Sej so ga že pogrešal, pa tista da si šel med bicikliste a vseeno boš ostal pri tekačih. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

:twisted: :twisted: :twisted:
 Lučko
#46725
Absolutno Kustus, da sem in bom ostal tekač, vendar je treba gojit tudi druge športe, ki so prav tako lepi in tudi "pomagajo" k boljšemu teku (kolesarjenje, rolanje, planinarjenje, fitnes, tek na smučeh, počitek...)! Se spomniš pravljice z naslovom: Če bi bil vsak dan Božič? :wink:
No še nekaj fotk sem dolžan :lol:
Nazadnje spremenil Lučko, dne 31 Jul 2005, 19:58, skupaj popravljeno 1 krat.
 laufar
#46726
Ja, ja, dokler te bo rit bolela boš spet tekač, poj pa spet kolo, si že not padu! Da te še jest enkrat na mtb dobim, poj pa adijo Lučko-tekač! 8)
Uporabniški avatar
 Vlajko
#46728
To - štajerska podružnica K.K. Discovery Channel. :driver:

By the way, a vaju je šef vaše ekipe, g. Armstrong, kaj pohvalil? Ni? No, vaju bom pa jaz. Bravo, super sta. :wink: :laola


PS: Sicer bi bili lahko tudi TF Koprčani malo bolj "user friendly", se bom pa jaz malo pomatral z enim zelo koristnim nasvetom, kako se izogniti teku ali kolesarjenju po zadnjem delčku avtoceste pred Koprom. Ampak, le v grobem, podrobnosti si oglejte v kakšni Avtokarti SLO.

Tako gre (ob predpostavki, da ste se ankaranskemu križišču približali po stari magistralki):


Neposredno pred križiščem bodite pozorni na kažipot v levo - Bertoki. Vozite ali tečete po cesti, ki najprej obide črpalko po levi, nato pa nadaljuje ves čas levo od avtoceste. Ko pridete v Bertoke pa sledite oznakam v Koper. Peljete se med drugim tudi mimo pokopališča in (Tomaž - Marathon, pozor) Vina Koper. Tam lahko zapravite denar, ki ste ga ravnokar rešili pred policaji. In to je že Koper. :D :wink:
 Lučko
#46730
Vlajko hvala za načrt, kako brez kazni osvojiti Koper :lol:
Jaaaaa se spomnim ja, da smo šli enkrat z Lojzom čez tiste Bertoke (ker so obvoznico neki popravljal) povrh po cesti, ki poteka vzporedno z obvoznico, pa se nisem spomnil! Pa tudi nek obcestni znak sva vidla tik pred rondojem, ki je kazal na kolesarsko pot D-8 smer Koper, pa sva jo iskala pa jo nisva našla?! No ja nekaj makedamskega je blo, ampak špecialka z tabulatorji pa makedam?
Ko jih šmirgla, TF-ci v Kopru po obvoznic laufamo in kolesarimo. Je tako? Je tako! :wink:
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
#46733
poldy666 napisal/-a:Litija – Portorož
..... Pri vsem tem, pa mi je veliko pomagala Pia, hvala za kolo in Lučko, ki mi je pomagal izpeljati to željo......... Lučko tebi pa hvala, da še sedaj sanjam svoje sanje.

:cast: :cast: :cast: :cast: ČESTITAM! Vsem, ki so imeli prste zraven. :) :D :cast: :cast: :cast:

lp, oranzni slon
 *maja*
#46856
SUPER STA :clap: BRAVO!!!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA