Moderator: lenči

Uporabniški avatar
 lenči
Dragi Polžki,
danes šla tečt ob 5.00 :? :juhuhu: . Res je bilo prijetno hladno, meglica je hladila lica, sončeka še nikjer. Ampak jaz sem tekla no, kot polžek, ki se mu je repek odlomil :cry: . Leva noga me je pekla v copatu, mišica mi je nagajala, hitrost pa živa katastrofa. Se je poznal PMS :( . Tako da, danes 10 km komaj v 1.15.27 :evil: . Ampak, sem pa čisto ZENovsko tekla, puls neverjetno nizek, dihanje za dvojni čvek, če bi imela koga s sabo. Če razmislim - saj je blo prav relaksacijsko. Sam do prvega kilometra se bom naslednjič zapeljala, ker je blo preveč avtov na glavni cesti zjutraj (ljudje gredo v službo).

Tko, sedaj teh nekaj dni vazmem v zakup, potem pa na morju zopet "gasa" in gremo lovit kilometre :juhuhu: .

Asparagus, tud mene včasih mečna mišica muči, ponavadi po kakšnem kilometru popusti, drugič je pa čisto vredu. Pazi se, malo namaži in masiraj, pa boš videla.

Sirius, ti pa pridi jutri malo spoznat prave polžje tekače (in seveda tudi tiste ta hitre) na Špico ob 19.00 jutri.
Uporabniški avatar
 solatka
Polžki prav fajn vas je brati, ko ste tako pridni.

Jaz pa kar stagniram.
Edina moja tekakška dejavnost je prebiranje tega foruma. Da vaj voham tek :roll: :lol:

Vseen se vidimo na Nočni desetki..... v ozadju :wink: :lol:
Uporabniški avatar
 lenči
Solatka, saj veš kaj pravijo strokovnjaki

Tudi počitek je del treninga :wink: :D . Rada pa berem tvoj dnevnik :D

Jaz nisem mogla verjeti, kako lahko je po malo daljšem počitku šlo super naprej. Tko da predvidevam, da bomo brali v poročilih o nočni desetki, da je naša Solatka vklopila turbo pogon in komaj zvozila vse ovinke :clap: .

Jst pa komaj čakam temperature okoli 16 stopinj, ker tole sedaj mi pobira voljo do življenja, kaj šele teka :evil: . Pa bi tud jst morala službene frustracije malo spravit iz sebe (Asparagus, sočustvujem s tabo), pa še eseje moram z mojim sinom trenirat, ker ni uspel slovke izdelat :evil: . Lepo čudovito poletje :(
Uporabniški avatar
 Tina1
Včeraj sem po dolgem času tekla v Ljubljani, na PST-Murgle. Ob 22h je bilo zelo prijetno se malo ohladit zunaj, pa veliko kresničk me je spremljalo. Nardila pa sem 7,6 km. Pulz pa sem presenetljivo lepo držala v povprečju ok. 155. Ugotovila sem, da je užitek tečt lepo počasi, ko tečeš primerno svoj tempo in se ne preteraš.
lp
Uporabniški avatar
 Ksenija
tudi jaz sem še med vami ;) včeraj tekla zvečer... prav zanimivo, kako izboljšaš rezultat, če te na poti spremlja sopotnik - tema. Tam okrog 10 km sem pretekla v 59 minutah, s tem da sem hojo v hrib izboljšala za 8 minut ;)
me pa zanima nekaj, rada bi si izračunala razdalje... ker imam občutek, da sem pretekla več kot mi pokaže pot na Telekom Slovenije... kakšna ideja, al nataknem merilec ?
Uporabniški avatar
 lenči
Ksenija, jaz uporabljam
http://www.mapmyrun.com/.
Moram reči, da sem bla vesela, da bom lahko tudi teke na dopustu malo zmerila. Če daš na največjo povečavo in potem označuješ tek, pride kar lepo točno (sem preverjala s kolesom, avtom in potem še na zemljevidu). Je pa problem, če poti niso označene, oziroma, če tečeš po gozdnih poteh. Takrat označiš pač kot poznaš traso. Zanimivo, da so na Hrvaškem skoraj vse sprehajalne poti označene, tako da je prav super.
Upam, da bo kaj pomagalo.

Upam, da bom jaz danes doživela isto izkušnjo, saj bomo v Celju tekli skupaj. Bom prosila ostale, da me ne "šparajo". Samo vročina mi vseeno ne ustreza. Bravo za dober čas :clap: , pod eno urco uau :cast:
Uporabniški avatar
 teka-teka
Ksenija dober rezultat za 10 km. Čestitam.

Jaz sem včeraj imela trening z mojo tekaško ekipo, žal je trener zbolel, imamo pa program za 3 tedne vnaprej in ni bilo dvomov kaj nas čaka. Jaz sem še malo pospešila, saj sem si vzela uro in pol časa in sem morala domov varuško odrešit.

Danes imemo v okviru Poletove ekipe predavanje o teku in ginekoloških težavah, ki se pojavljajo ob tem, pa je predavanje ob, vsaj zame, ki sem uro daleč od LJ, 21. uri! Grrr, saj varstvo bi še našla, ampak jutri je delovni dan in bi prilezla domov po polnoči. Če priznam, sem firbčna kaj naj bi se sploh razpravljalo.
Včasih razumem nekatere, ki so nakurjeni nad "žabarsko" logiko. Jaz sem se že nekako navadila, da se ne moremo enakopravno kosat. Bomo že preživel, z ginekološkimi pomislekiin brez njih :D
Uporabniški avatar
 Tina1
Danes sem drugič pretekla 10 km, tokrat je bil čas boljši, 1h 5,5 min. Res je, da je šel v drugi polovici pulz v višave...
Uporabniški avatar
 lenči
Ja polžki, hitri postajate :lol: . Tina1, Ksenija, jaz vaju lahko samo v ritko gledam :oops: :wink: .
No jaz sem danes pridno s Celjskimi TFjevkami tekla standardni krog ob Savinji. Res so prijazne, da si za te teke izberejo ZEN varianto in lahko sopiham za njimi. Prav lepo so obdelale recepte in prehrano, še koristno je bilo povrhu. No, jaz sem lepo molčala, da sem lahko držala tempo. Ampak povprečni pulz mi pa kaže 155 :wink: . Samo vmes sem morala zaviti na :oops: , ti presneto, potem sem pa morala nadoknaditi minute :lauf:. Sem pa prvič tekla pri 26 stopinjah in preživela :juhuhu: . Pa še čas je bil čisto enak kot zadnjič, ko je bilo bolj hladno. Očitno se malo privajam na toploto. Sem pa spila enega brezalkoholnega :beer: ko sem prišla domov.
Uporabniški avatar
 lenči
Dragi Polžki, jaz sem se spet savnala :--( . Ma, greš ob 5ih laufat, pa je 22 stopinj :evil: . In potem tečeš 3 km in moraš Slika. Potem pa nadoknadi na 8 km Slika zamujeno :cry: . Ampak, počutje je pa super, sedaj skočim pod tuš Slikain hitroSlika v službo. Zadnji dan pred dopustom bo prava veselicaSlika.

Lepo tecite in pri tem maksimalno uživajte Slika.
Uporabniški avatar
 teka-teka
Priznam, da od torka tisem kaj prida tekla, razen nekaj kratkih, intenzivnih tekov, mislim, da jih je bilo 8x30˝ fartleka včeraj pozno zvečer, ko je moj mali čmrlj zaspal.
Boh ve kaj si mislijo sosedje, ko topotam gor in dol po ulici :lol:

Danes običajen trening s tekaško ekipo, moram preverit kaj me čaka, bo pa najmanj 10 km. Čez vikend, pa bom udarila kako daljšo turo, da naberem kilometrino. Na teden jih podelam okoli 40.

Aja, po nočni blejski desetki, bom naslednji dan šla v Bohinj na kratek tečaj k Praprotniku. Če koga zanima: http://www.tekaskitrener.si/index.php?view_clanek_id=19

Lep vikend...
Uporabniški avatar
 grb
lenči napisal/-a:Dragi Polžki, jaz sem se spet savnala :--( . Ma, greš ob 5ih laufat, pa je 22 stopinj :evil: .

Ojla

Vidim da se kdo spoznava car jutranjega preganjanja po se specih poteh. Jaz to prakticiram ze precej casa in ceprav zjutraj clovek se ni v tisti pravi formi in je hitrost temu primerna, je pa uzitek jutranjega teka carski.

G.
Uporabniški avatar
 lenči
Grb,
jaz sploh raje tečem zjutraj kot zvečer :D . Vem, da je kar nekaj forumovcev, ki to počnejo. Sedaj, ko je dan, je še bolj čudovito opazovati naravo. In na vsake toliko te pozdravi "sveža pajčevina" :wink: . Čisti užitki, čeprav tečeš po polžje :lol: . Sedaj na dopustu bo vedno jutranji tek. Še veliko jutranjih užitkov pri teku ti želim.
Uporabniški avatar
 solatka
Hej hoj!

Včeraj sem pa tekla :lol: Presenetljivo, a?

Sem se odločala a grem na 7km al manj. pa sem se tako dolgo odločala, da je bila že skor tema, pa si nisem upala ta dolge verzije ubrati.

No, ampak sem tekla VES ČAS... kar se ni zgodilo že od..... kaj pa vem. :roll: SEm bla kar zadovoljna. Mogoče pa ne bom prehodla nočne desetke. :wink:

DRugače pa... tečeš al ne tečeš... savna je vedno in povsod.
Uporabniški avatar
 Tina1
Ko berem, da tečete zjutraj in kako uživate pri tem, se odločam, da bi js tudi poskusila, takrat, ko delam popoldne, bi zjutraj lahko tekla. Ampak kaj ko sem bolj zaspane sorte in težko vstanem...bom pa poskusila enkrat.
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 378

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA