najave in vabila na triatlonske prireditve, poročila s prireditev, koledarji

Moderatorji: stena, izzardly

Uporabniški avatar
 softi
:cast1: :cast1: :cast1: ....

ČESTITKE!!!!
 Ziva
Se jaz :D Cestitke vsem!
Ze od zacetka smo skupaj tekli in plavali, pa se jaz vseeno se nekaj let ne upam na celega Ironmana, tako da vsaka cast vsem, ki ste tak podvig uspeli uspesno izpeljati v parih letih :shock:
Cestitam :D

Ziva
Uporabniški avatar
 pia
Matej, še enkrat ČESTITAM! :D

Smo zjutraj vstali, pa sem rekla: Matej že plava... Po zajtrku je Matej že kolesaril po prelepi vaški pokrajini in poslušal kravje zvonce..., po poznem kosilu smo pomislili: Matej že nažiga kroge mimo kitajskega fast fooda ob jezeru in se baše z nenormalnimi količinami gelov... in še pred večerjo je Matej slavil....

ČESTITKE tudi Carmen in otrokom, da zdržijo tvoj nori tempo! :lol:
Uporabniški avatar
 Staša
Uau, zame si idol in car že itak, to vedno poudarjam, ampak s temle si pa še piko na i odebelil. Pravi dokaz, da če hočeš, se da. Ful ful ful te spoštujem, sploh ne znam pokazat, koliko.
In bravo tvojim življenskim sopotnikom, ki so s tabo! Res ste face!!! Sem prav ponosna, da vas mal poznam!
Uporabniški avatar
 Matej
Ej, pa saj mi boste s čestitkami še samopodobo, ki ni vedno najbolj lepa, popravili. :D

Sem vedno mislil, da so ironmenci že po definiciji čustveno stabilni, samozavestni, uravnoteženi ljudje, ki imajo pozitivno samopodobo. Ko sem v Švici opazoval ljudi okrog sebe sem ugotavljal, da je pri mnogih to zgolj zunanja podoba, pod katero pa se skriva negotovost, strah, zmedenost. Prav smešno je videti, kako si ljudje dvigujejo samozavest, ko razstavljajo svojo vesoljsko opremo, tako da jo bodo ja vsi videli in si mislili: "Pa ta se bo samo vsedel na bicikl in se odpeljal zmagi naproti". Potem pa vidiš, da še en dan pred štartom pol ljudi ne ve kaj bodo oblekli, s čim se bodo namazali, kaj bodo vmes pili, ali naj vozijo polne ali običajne feltne, koliko naj napumpajo gume... Ko gledaš z distance se zdi vse to prav smešno, čeprav je pa malo manj smešno, ker sem se s podobnimi dilemami ukvarjal tudi sam.

In še nekaj. Usklajevanje treninga z družinskimi, poklicnimi in drugimi obveznostmi je res umetnost, ampak če sem iskren še nisem videl rekreativca triatlonca, ki mu bi to uspevalo brez težav. Joj, kolikokrat sva se "počila" s Carmen zaradi tega ironmana. Danes se sicer oba strinjava, da se je splačalo, vedno pa nisva mislila tako.

Mogoče koga zanima še to, koliko sem se pripravljal za to prireditev. Od začetka leta sem pretekel okrog 1300 km, prekolesaril cca 3300km in preplaval okrog 70km. Tedenska časovna obremenitev je znašala od 7 ur pa do 15 ur (kakšnih 5 najbolj intenzivnih tednov).
 klopotec
Koliko je znašala tedenska obremenitev? To je potem ura do dve na dan. Štima to?
 ton
Tule se (četudi nič manj začaran) kritično vtikam: tole je tvoja neto neto obremenitev, Matej.

Gole čiste ure razen na bazenu itak nikoli ne oddelaš, zmeraj je vsaj pol ure pribitka, tisti družinski minus pa se začne kazati predvsem v bruto inačici, v vožnji na/s treninga, pri sobotnih in nedeljskih kosilih, posledično pa tudi na teatru in kinu, na otroških predstavah v vrtcu, na rojstnih dnevih, kenede?
Ne mislim iz Carmen in drugih triatlonskih žena delat cankarjanskih mater (lahko bi imela tudi slovenskega pijanca vulgaris, kot jih ima veliko več), je pa to definitivno družinski projekt s povsem enakovrednimi partnerji.
 Nataša
Carmen ni "samo triatlonska žena", ona tudi prav fino laufa :clap: Mogoče zato takšne ambicije vsaj malo bolj razume? Ali se motim? Skratka, Matej, mislim, da ste nam vsem mladim familijam, ki se še ne znajdemo najbolje z vsemi obveznostmi, res za vzor :wink:
Uporabniški avatar
 Matej
Tedenska obremenitev se glede na periodizacijo treninga spreminja, tako da je dve uri na dan samo povprečje, ki ne ponazarja dejanske obremenitve. Jaz sem imel vsak teden vsaj en dan, včasih pa tudi dva dni pavze. Obseg treninga je zato narastel čez vikend. Predvsem pomladi, ko sem začel kolesariti so bili nekateri treningi kar dolgi. Naprimer: najdaljši tekaški trening je bil dolg 40km, najdaljši kolesarski pa 180km (6 ur) z takojšnjo menjavo in uro teka.

Seveda so to neto obremenitve. To kar pravi ton, drži. Zraven moraš šteti še čas za priprave, vožnjo in pir po treningu :lol: . Problem je tudi to, da si po treningu zmahan in vsi pričakujejo, da boš prevzel običajno vlogo ali celo nadoknadil odsotnost, ti pa nisi za drugam, kot za v posteljo. (in še to sam, da ne bo kdo kaj mislil :? ).

Potem poskušaš pri planiranju treningov delati razne kompromise, ki jih vsi poznate:
- trening ob nemogočih urah, ko vsi normalni ljudje spijo.
- organiziranje raznih družinskih "izletov", na katere se ti seveda pelješ s kolesom.
- moški trenirajo, ženske z otroci se družijo skupaj (pri tem jih moški prepričujejo, "kolk nam je lušno" :lol: ).

Carmen res teče, čeprav je ravno zaradi mojega irona v tem precej popustila. No, odslej bo drugače. Dogovor je, da se jeseni spet spopade z ljubljansko polovičko. razen, če ne grem na havaje :twisted: . (smo se sam hecali press)
Uporabniški avatar
 GTA
Enkratno!!! Čestitke!!!
 žabc
Matej,
dal si mi idejo za novo temo, če seveda ta že ni bila obdelana. Menim, da bi bilo potrebnmo odpreti temo o pogledih partnerjev na njihove aktivne polovice, o majhnih skrivnostih, ki pomagajo različnim partnerjem pri usklajevanju vsega mogočega, saj je ponavadi tako, da tisto kar je že Matej navedel hitro postane neuspešno. Kaj mislite ali se splača odpreti to temo, ki bo pomagala tako tistim aktivnim, ki zaradi tega na koncu koncev še nosijo občutek krivde, kot tistim (predvsem revcam), ki nas potrpežljivo čakajo doma. Moja tedenska obveznost je od 17do 27 ur treniranja, tako da bi mi kakšna majhna skrivnost, ki bi celila "rane" še kako prav prišla. Prav tako pa tudi moji ženi.

POMAGAJTE!

Žabc

P.S. Saj ni tako hudo, ker še ne spim na kavču
Ja samo ali si predstavljaš kaj bo potem, če bodo ženske že prej vedele kaj vse jih čaka? Tako smo vsaj za prvi Ironman nekako po svoje razložili, da bo že, pa ne bo šlo preveč časa, pa so nam nekako verjele. Za sebe sem kar vesel, da ni že prej kje prebrala kaj jo čaka.
Uporabniški avatar
 pementos
Cestitam vsem, ki ste se udelezili, posebej Mateju in Borutu. Dolgo razmisljam, da bi se enkrat udelezil ironmana, ne vidim, kje bi pa nasel cas.

Ne vem, ce ste opazili, ampak Laurent Jalabert se je tudi prvic udelezil ironmana in je ga dokoncal z neverjetnim casom 9:12:00 (3:11 na maratonu). Res, da je bil odlicen kolesar ampak vseeno.
 dragons
Uspelo ti je zaključiti železni TRIatlon.V prihodnjih dnevih boš začel ŠTIRIdesetletje.
Ja to leto je res tvoje leto.
 Leon
Čestitke vsem in seveda tebi Matej, sicer te ne poznam, mi pa taka poročila ironov ogromno pomenijo in mi vlijejo motivacijo.
Sam sem letos opravil s polovičko na Dunaju in tudi upam na irona v bližnji prihodnosti!!!

Čestitam še enkrat!!!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA