prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 damajanty
Škoda, da ste mel slabo vreme. Jz sem vse skupi iz varne razdalje skozi okno opazovala in imela malo manj slabo vest, ker nisem šla teč - itak je bilo vreme krivo :wink:
Uporabniški avatar
 olson
brankos napisal/-a:Danes sem se ob 8 podal od tovorne žičnice proti vrhu. Začetek kot v pravljici - sonček, dokaj jasno nebo, nikjer žive duše, tišina - sem že mislil da bom dal kako impresijo v fotrov kotiček Doživljaji v teku. No pa sem že pred meliščem dobil prve kapljice - za osvežitev pogledal v nebo - čez melišče bilo že kar več tuširanja, a vseeno me ne zamika čaj na Kokrškem - gremo dalje si rečem. No po tekaškem vložku v ravnini na Kokrškim me čaka vzpon in že pravi naliv, oblečem majčko z dolgimi rokavi, ki sem jo mel okol pasu in grem naprej - v prve bele pikice - ki niso bili navijaški listki kot na kaki fuzbal tekmi - ampak kar babja jeza oz. sodra. No vse bolj sem se tresu kot kak premrzel cucek - ko sem se na NDM cca 2250m končno predal in obrnil za 180 stopinj proti Kokrškem. Med drsanjem po skalah sem se tresel, si drgnil premrzle roke in upal - da je dom odprt in da dobim vroč čaj in 0,5 šnopčka, vmes pogledam še na uro, če je več kot 10 (Kebrov zakon), No pa sem se le pogrel in okrepčal in korajžno v dolino podal.
No kljub vsemu niti enkrat nisem izreku klasičenga stavka gorskih tekačev - kaj mi tega treba. No tako da definitivno en vzpon do vrha mi ostaja v dobrem (seveda ob boljšem vremenu).

p.s. Glede proge - zdaj je ponovno urejena pot takoj za tovorno žičnico levo - tako da predvidevam, da bo letos tekma šla po tej poti.
Uporabniški avatar
 olson
Brankos ti si car,da ob takem vremenu nič ne jamraš.
Jest sm tud trmast pa vseno med tekom malo godrnjam,potem mi je takoj lažje. :twisted:

lp OLSON
Uporabniški avatar
 vencelj
Glih tista izjava-kaj mi tega treba- mi je včeraj padla v oči. Kadar jaz tako razmišljam- enostavno, sploh ne grem. Slišal sem že to izjavo iz ust posameznika (pa ne le na gorskem teku, tudi na čisti ravnini), komentarja sem se vzdržal, odgovor pa je zelo preprost: NI TI TREBA. NIKOMUR NI TREBA. Vsak je svoboden, počne, kar " mu paše". Danes mi paše, danes me potegne, danes grem naredit svojih 5; 10; 15; 21,098; xy...km, ko mi ne bo pasalo, bom v nikakršnem času naredil 0 km.
Zadeva je zelo preprosta: vse kot veselje, užitek in zadovoljstvo, nič kot obveznost :) :D :wink:
Brankos, Žine in ostali: :) :clap: za prizadevnost in voljo, ki jo vlagate v tisto, v čemer vidite svoje cilje in smisel :cast1:
Uporabniški avatar
 žine
vencelj napisal/-a:prizadevnost in voljo, ki jo vlagate v tisto, v čemer vidite svoje cilje in smisel

:D ni lepšga, če lahko takoj po šihtu skočiš dovolj daleč stran, da ne slišiš več ropotanja in ne vidiš več vsega tega vrveža. Tu je smisel in za ta smisel je volja vedno pri roki. Glih sem videl v sosednji temi, kako Hribovc dela anketo "zakaj vam je gorski tek pri srcu" al nekaj tacga. Tukaj ne zadošča samo en odgovor. Pa še premalo jih je ponujenih :D
lep dan, Ž
Uporabniški avatar
 Dule
žine napisal/-a:
vencelj napisal/-a:prizadevnost in voljo, ki jo vlagate v tisto, v čemer vidite svoje cilje in smisel

:D ni lepšga, če lahko takoj po šihtu skočiš dovolj daleč stran, da ne slišiš več ropotanja in ne vidiš več vsega tega vrveža. Tu je smisel in za ta smisel je volja vedno pri roki. Glih sem videl v sosednji temi, kako Hribovc dela anketo "zakaj vam je gorski tek pri srcu" al nekaj tacga. Tukaj ne zadošča samo en odgovor. Pa še premalo jih je ponujenih :D
lep dan, Ž

Respect Žine :clap:

Kot da bi mi bral misli.. :D
Uporabniški avatar
 BO-JAN
Zdravo

Se strinjam s kolegi , da ni lepšega kot umik s ponorelega sveta v svet tišine in naravne lepote gora, ki jih imamo slovenci kar nekaj. Ga ni lepšega kot poditi se po kaki gorski stezi kjer te z vsakega drugega drevesa pozdravi čivkanje in petje ptic, višje med skalami pa prežijo kavke in opazujejo kaj se bo privleklo ven iz ruzaka.

Ker se je prejšno noč razdivjalo neurje nad Kamnikom, sem se odločil da zjutraj malo prečekiram napovedi, zato sem po premisleku in pogledu skozi okno na kamniške alpe padla odločitev da se podam na Grintovc, opremljen z rezervnimi oblačili, pijačo nekaj hrane in že gremo. Ker s takim ruzakom ne moreš teči, sem pač hitro hodil.
Do Kokrškega sedla je kar šlo potem pa so se začele vremenske spremembe. Najprej se je spustila megla , pihal precej močan veter, nad odcepom za Kočno je začelo močno deževati, kar je močno načelo mojo moralo. Iz ruzaka je bilo treba vzeti rokavice, pa zaščito za dež.
Omahoval sem,(skoraj obrnil) vendar se je vedno toliko umirilo da sem nadaljeval, in dosegel vrh, uprizoril pravi striptiz, in se podal v dolino.

Še kako prav so mi prišla rezervna oblačila iz nahrbtnika , pa se sedaj sprašujem, kako pa na tekmi, kaj če se je potrebno obleči višje gor , kje dobiti rokavice, kapo itd. Upajmo da nam bo 29. vreme služilo, da nebo takih problemov, kajti že tistih 2000m problemov je kar nekaj.

Malo sem se razpisal še vedno pod vtisom lepe ture,

LP Bojan
 večno mlad
Tekma na Grintovec je tudi ena izmed tistih, ki so vsako leto nekaj posebnega. Žal zdaj, ko spet lahko malo več migam, ne morem priti ker se bom letos namesto tega podil po Pašmanu-dopust namreč. (Škraping v poletni izvedbi).

Pa vendar bom vsaj v mislih z vami ta dan. Glede vremena pa je tako. Ko grem sam na trening še malo pogledam na vreme, za tekmo pa si mislim, da vsaj prvih 5 minut ne dežuje, potem pa naj bo kar bo. Ko pa še vidiš okoli sebe 200 podobno norih, ti postane takoj lažje. Tudi sam sem si za letos zadal cilj, da izboljšam svoj PB na Grintovec, kar mi torej ostane za nekaj naslednjih let.

Vsem, ki pa boste letos sodelovali na teku želi lepo vreme in veliko osebnih PB-jev.

P.S. Drugače pa, iz zanesljivih virov vem, da bo ta vikend lep.
 jamnikv
Fantje pozdravljeni po dolgem času,

Za Grintovec obstaja samo ena beseda KRALJ...zadnjič smo se z nekaj šmarnogorci odločili za lahek tek do Kokrškega..seveda nas je premamil vrh in končali smo na Grintovcu :D klasika..ne noreš se upret, tako da ta vikend se vidimo na vrhu!!

Lep garaški vikend vsem!

Vinko
Uporabniški avatar
 BO-JAN
Hoj

Samo v informacijo za tiste, ki ne vidite naših vršacev, včeraj je nasulo nekaj snega po vrhovih, še danes leži :idea:

PREVIDNO IN SREČNO LP Bojan :D
Uporabniški avatar
 brankos
jamnikv napisal/-a: klasika..ne noreš se upret, tako da ta vikend se vidimo na vrhu!!

Vinko

se vidimo ja :) kljub belini
Uporabniški avatar
 BO-JAN
Zdravo

Spoštovani kolegi, prosimo če nas rešite hudo komplicirane zadeve, skupaj je stopilo nekaj brihtnih glav in začelo ugotavljati kje poteka trasa na Grintavec ( čisto na začetku) :?: :?: :?:

1. teče se samo po makadamski cesti do tovornre žičnice .....

2 teče se 300 m po cesti nakar zavije na markirano pot za kokrško sedlo, se ponovno pride na cesto in do tovorne žičnice ...

Torej problem je samo ali skoz po cesti ali vmes še po markirani poti VAS sprašujemo da ne bomo pogruntali TOPLE VODE :oops: :shock: :wink:

LP Bojan
Uporabniški avatar
 husein
Lani se je teklo na Grintavec najprej po cesti nato pa je proga zavila desno na markirano pot in se višje zgoraj spet priključila na makedamsko cesto.
Torej odgovor št. 2 je pravilen :wink:
Uporabniški avatar
 brankos
husein napisal/-a:Torej odgovor št. 2 je pravilen :wink:

potrjeno pravilen odgovor - tudi predlani blo isto ;)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA