- 03 Jul 2007, 21:15
Zdravo
Se strinjam s kolegi , da ni lepšega kot umik s ponorelega sveta v svet tišine in naravne lepote gora, ki jih imamo slovenci kar nekaj. Ga ni lepšega kot poditi se po kaki gorski stezi kjer te z vsakega drugega drevesa pozdravi čivkanje in petje ptic, višje med skalami pa prežijo kavke in opazujejo kaj se bo privleklo ven iz ruzaka.
Ker se je prejšno noč razdivjalo neurje nad Kamnikom, sem se odločil da zjutraj malo prečekiram napovedi, zato sem po premisleku in pogledu skozi okno na kamniške alpe padla odločitev da se podam na Grintovc, opremljen z rezervnimi oblačili, pijačo nekaj hrane in že gremo. Ker s takim ruzakom ne moreš teči, sem pač hitro hodil.
Do Kokrškega sedla je kar šlo potem pa so se začele vremenske spremembe. Najprej se je spustila megla , pihal precej močan veter, nad odcepom za Kočno je začelo močno deževati, kar je močno načelo mojo moralo. Iz ruzaka je bilo treba vzeti rokavice, pa zaščito za dež.
Omahoval sem,(skoraj obrnil) vendar se je vedno toliko umirilo da sem nadaljeval, in dosegel vrh, uprizoril pravi striptiz, in se podal v dolino.
Še kako prav so mi prišla rezervna oblačila iz nahrbtnika , pa se sedaj sprašujem, kako pa na tekmi, kaj če se je potrebno obleči višje gor , kje dobiti rokavice, kapo itd. Upajmo da nam bo 29. vreme služilo, da nebo takih problemov, kajti že tistih 2000m problemov je kar nekaj.
Malo sem se razpisal še vedno pod vtisom lepe ture,
LP Bojan
Strme poti zahtevajo napor, a edine vodijo tja,
kjer so sončni žarki toplo blagi in svetlo prijazni
- k zadovoljstvu življenja.