dexi27 napisal/-a:Ja zadeva je sledeča nastanjen sem v sindikalnem domu v Radovljici, to je blizu Špara, delam pa zelo neugodno tako, da se bom moral spravit tečt že okoli 6-ih zjutraj, tako, da dvomim da boš pri volji za tek. Me pa zanima kam natančno se moram zdaj usmerit da pridem na traso Lesce - Bled.
Vem kam so te nastanili. Za domom je gozdič in hribček!
Res je, da se mi ob 6-ih zjutraj ravno ne bo dalo teči!
Če greš v eno smer po cesti prideš do Špara. Ti pojdo v drugo smer. Po kakšnih 100 ali 200 metrov glavna cesta zavije levo in ko greš po njej, prideš do edinega semaforja v Radovljici. Na dasni strani križišča je Mercator, čez cesto pa manjši Petrol. Na semaforiziranem križišču zaviješ levo, se pravi tako, da imaš petrol na levi, mercator pa na desni. Tečeš samo naravnost po cesti, greš mimo lokalne avtobusne postaje, na desni strani je odcep za bloke (v katerih domujem jaz), na glavni cesti, ko prideš iz Radovljice, nekaj kopljejo (ne vem kaj). Po cca 100 metrih boš videl tablo Lesce. V glavnem tečeš samo naravnost po cesti. Na desni strani v Lescah je gostišče Tulipan, tečeš naprej. prideš do zoženja ceste, nato se cesta malo spusti, odcep levo in desno, ti greš samo naravnost, cesta se spet malo spušča in greš preko železniške proge, na desni je Tuš, držiš se smeri naravnost in prideš do križišča s semaforjem. Desno odcep Jesenice, Ljubljana, Kranj, Levo Bled, Bohinj,... Tam pa priseš na kolesarsko stezo, ki gre po levi strani in je vzporedna s cesto za avtomobile. Greš mimo hipodroma, odcepa za kammp Šobec, čez mostiček čez reko Savo in po manjšem bregu prideš na Bled. Glej da boš imel vseskozi avtomobile na cesti na svoji levi. Na bledu boš pa, po mojem, že znal okoli jezera. Nazaj greš pa po isti stezi.
Enostavno. Danes zvečer sem tekel to varianto, sicer ne okoli jezera na Bledu, ampak samo do petrola na Bledu in nazaj.
Pa veliko sreče in veselja!