- 28 Sep 2014, 10:10
Ob 4:52 me je zbudil komar. Iz besa vstanem, prižgem luči, da bi ga našel in poslal v večna lovišča. Namesto da bi kaj videl, je bilo vse megleno, oči sem imel zlepljene skupaj in komar je še vedno nekje tičal.
Na Vojkovi sem se pridružil Izy-ju in ROSI64-ju. Do Fužinskega gradu smo imeli lep tempo. Kot ponavadi sem bil najšibkejši člen. Komaj sem jima sledil. Pri gradu so se nam pridružili alenovski, matej-jethro, muc, sukar in scooby. Pričakoval sem, da jih bom gledal samo kakšnih 100 metrov in bodo potem izginili kot kafra. Zgodilo se je nekaj neverjetnega. Na Golovcu je ubežna skupina počakala in smo naprej skupaj tekli. To se ni zgodilo že dolgo časa. Nazadnje sem z mucem laufal pred tremi leti, pa še to samo nekaj metrov, ker sem bil prepočasen.
Na Viču me je zvilo, bil sem povsem brez energije, zato sem zavil na pokopališče, da sem se okrepčal. Ostali so mi ušli in capljal sem za njimi. Na srečo je Izy naredil okrepčevalnico, da sem jih uspel ujeti. Kokakola in domaćica mi je dala novih moči in ob pogovornem tempu (to velja za muc-a in podobne) smo pritekli do Ljubljanskih mlekarn, ostali pa so nadaljevali naprej.
Ko sem zjutraj razmišljal, če bi sploh šel teči, si niti približno nisem predstavljal, da bom odtekel krog pod tremi urami (neto). Hvala za okrepčevalnici in hvala za razumevanje, da vsi le ne tečemo hitro. Upam, da bo drug vikend prav tako množično zaseden. Prav rad imam Ljubljanski maraton, ker takrat na PST ni več dolgočasno.
Če smo zgodbo začeli s komarjem, se spodobi, da jo tudi končam. Komarja, če smo bolj natančni, komarko, sem izsledil in zdaj jo ni več.