prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 bojanu
Popust na Polarja boš dobil v Hervisu le na podlagi njihovega bona, ki so ga ponavadi dajali zraven pri ljubljanskem maratonu :roll:
Tudi mene že dalj časa mika Polar 710, katerega priporočena cena je 310 EUR, kar pri nas spremenijo v SIT. Po raznih internetnih štacunah so najnižje cene okrog 270 EUR, kolikor je cena (z IVO!) tudi pri Papi sport -kolesarska trgovina v Briščkih-Grotta Gigante pri Opčinah čez mejo .http://www.papisport.com/default.asp

PS razlika med 710 in 720, ki je kakšnih 15 EUR dražji, je v izgledu (titan) in v času, ko neha beležiti, če recimo pustiš urco na kolesu in greš na pir. Pri prvem je 10 minut, pri drugem 30 :D
Uporabniški avatar
 ero
pa si to z bonom preveril. nekako imam občutek, da za določene artikle tudi ta popust ne velja. OK, a jaz bi ga vseeno rad imel pred maratonom :)

k ceni pa moraš prišteti še IR vmesnik. mogoče veš, če so IR vmesniki na prenosnikih kompatibilni s S710?
Uporabniški avatar
 bojanu
Bon je bil še lani za katerokoli stvar v Hervisu. Sem kupil smuči s popustom na začetku sezone.
Uporabniški avatar
 ero
bojanu napisal/-a:Bon je bil še lani za katerokoli stvar v Hervisu. Sem kupil smuči s popustom na začetku sezone.

super. bomo preverili v praksi :) na tistem, ki smo ga dobili v Radencih, namreč piše, da velja le za "tekaško obleko in obutev" :(
Uporabniški avatar
 bojanu
Mogoče so pa kaj spremenili glede na povečano zanimanje za tek v zadnjem času :twisted:
Pri polarju gre pravzaprav za model 710i z IrDa vmesnikom, kompatibilnim s prenosniki
 snela
ero napisal/-a:še vedno pa ne verjamem, da bodo ure deležne popustov. pripravljen sem tudi staviti :)

Super :twisted: Se dobima v Hervisu na Vicu in grema gledat... ura znizana z 15k na 11k (tisti multi-merilec).

Stavima pa za S720 :D
Uporabniški avatar
 ero
snela napisal/-a:
ero napisal/-a:še vedno pa ne verjamem, da bodo ure deležne popustov. pripravljen sem tudi staviti :)

Super :twisted: Se dobima v Hervisu na Vicu in grema gledat... ura znizana z 15k na 11k (tisti multi-merilec).

Stavima pa za S720 :D

OK, OK, mogoče bi moral definirati robne pogoje :) : ure Suunto in Polar gotovo ne bodo deležne popustov. stavim za pico ali multivitaminski obrok :)
Uporabniški avatar
 Matej
V zvezi z merilci imam eno vprašanje:
Zanima me, če se dobijo merilci, ki poleg klasičnih funkcij (čas, vmesni časi, pulz, višinomer...) merijo tudi pretečeno razdaljo (na podlagi GPS).
Ali kaj veste o tem? :?:
Uporabniški avatar
 MihaPR
Ziv,

mislim, da ima firma Garmin, ki izdeluje GPS naprave eno izvedbo gpsja za na roko, ura z prikazom lokacije in merilci hitrosti, razdalje. Vedet pa moraš, da je tako majhen sprejemnik omejen z velikostjo antene in kdaj pa kdaj tudi s sprejemom signala. Sem pa na uradni strani Londonskega maratona v njihovi spletni trgovini zasledil monitor srčnega utripa, ki meri hitrost in razdaljo na podlagi oddajnika, ki ga imaš privezanega tako kot merilec časa Championchip na supegi
Uporabniški avatar
 Matej
Sem pa na uradni strani Londonskega maratona v njihovi spletni trgovini zasledil monitor srčnega utripa, ki meri hitrost in razdaljo na podlagi oddajnika, ki ga imaš privezanega tako kot merilec časa Championchip na supegi

Koliko je ta stvar natančna? Predstavljam si, da moraš potem imeti doma sprejemnik, ki natančno sprejema koordinate, ki jih oddaja oddajnik. Koliko ta napravica "košta"?
Uporabniški avatar
 MihaPR
ne ne, gps nimas doma oddajnika, so sateliti v orbiti, 12 satelitov nad našo poloblo in pol računajo položaj, usaj 3 sateliti za 2d in še četrt za višino.
Uporabniški avatar
 bojanu
Suunto ima en ročni model z GPS, a je bolj namenjen jadralcem in verjetno ne meri pulza. Cena tam nekje 150k SIT.
So se pa GPS sprejemniki že zelo zmanjšali in pocenili, tako da bomo to tehnologijo čez kakšno leto ali dve že lahko uporabljali za zmerne dnarce :shock:
Natančnost ob dobrih pogojih (zadosti vidnih satelitov) s samostojnim GPS reda velikosti nekaj metrov. Z diferencialnim GPS, kjer dobivamo korekcije iz referenčne postaje pa seveda še nekaj boljša.
Uporabniški avatar
 bojanu
Timex res uporablja GPS sprejemnik, tako kot suunto M9 http://www.suunto.com/pls/suunto/suunto ... e.frameset
Ta drugi je nekakšen pametni pedometer, ki iz pospeška na supergi določi dolžino koraka, urca pa to sešteva.
Ko bodo imeli vključen še merilnik pulza bo to res optimalna kombinacija

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA