Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 bobsaap
Imam bradavico na stopalu in že kar nekaj časa jo z dermatologinjo poizkušama odstraniti z zamrzovanjem, ampak žal neuspešno,...sedaj sva se odločila za operativni poseg, kot ga je ona poimenovala in mi ga bo naredila naslednji mesec. Pa me zanima, če ima kdo izkušnje s tem žganjem bradavic, ker baje ne moreš stopit na nogo 1 teden. A je to res, ...? Zanima me, da vidim kako dolgo bom v službi odsoten in kako dolgo ne bom mogel teči,...!?

LP
Uporabniški avatar
 marsn
no na nogi mi še jih niso žgali, sem pa imel na roki eno fejst nadležno, tak da so mi jo prvič zamrznli, naslednjič pa žgali. Pol sem pa roko nekje 3 tedne previjal, pa dajal gor bivacin v praški, se mi zdi. Tak da bo tek verjetno malo trpel.
lp
 bobsaap
Tri tedne? :shock: To se mi ne sliši ravno najbolje,...! Kak pa te naj sploh hodim, pa karkoli delam,...? U hudirja,...komplicirana zadeva! :shock:
Uporabniški avatar
 dannae
Torej jest rada najprej počaram, če se le da, pol pa te zdravniške gnjavaže prevzamem nase...
Bradavice sem sebi, bratu, možu in pa hčerki (pa še kakšnim prijatljem-cam) odstranila s pogostim in intenzivnim mazanjem z rumenim sokom tele rastlince. Je pravzaprav plevel in ga lahko hitro najdeš kje ob kakšni hiši, robu travnika... Rezulat se vidi čez 1-2 meseca. Pa ni treba nič ležat, pa boli te tudi nič... :roll:

http://www.zaplana.net/flowers/Papaveraceae/ChelidoniumMajus(KrvaviMlecnik)/si_ChelidoniumMajus(KrvaviMlecnik).asp

http://os-gorje.s5.net/projekti/Strupene/Prispevki/os_pragersko/mlec_tro.htm
Uporabniški avatar
 Pingo
V lekarni se tudi dobi nek zvarek,s katerim potem mažeš bradavico in ta se počasi suši.Tako smo jo odstranili hčeri na stopalu :wink: Je bila pa tiste sorte ,ki je navznoter vraščena kar zelo boli ko pritisneš nanjo.Torej poizkusiti ni greh,samo malo več časa rabiš :wink: Hmm ne ve spomnim se akko se je tekočini reklo je pa neka rjava tekočina...upam da nimajo tega samo Gorenjske lekarne :wink:
Uporabniški avatar
 T1
Sicer ne vem, če je to bilo ravno pametno, ampak sam sem si že odstranil bradavice s spajkalnikom (še v srednji šoli). Po roki sem jih imel res veliko. Eno sem dal odrezati pri zdravniku. Kri je kar precej tekla in še danes se mi na roki pozna. Nekaj mi jih je izginilo kar samih, nekatere sem pa počasi žgal z vročim spajkalnikom. Pa ne v enem dnevu, pač pa sem na vsako bradavico za kratek čas pritisnil spajkalnik (okoli 300 st. C), kolikor sem pač lahko vzdržal. Po večkratnih "posegih" so mi izginile.

Sedaj, ko sem že precej v letih, so se mi na koži začeli pojavljati manjši kožni izrastki (v barvi kože), tja do 3 mm. Če ga po nesreči odrežeš (npr. britje), zelo teče kri in kmalu nastane nov. Tudi za te zadeve uporabljam spajkalnik, večkrat ga na hitro prislonim na kožni izrastek, toliko, da malo pocvrkne. Potem še naslednji dan. Izrastek postane trd in "zažgan". Nato ga nekaj časa majem levo-desno, da se odtrga. Zaenkrat še nisem imel kakšnih posledic.

Sicer pa imam tudi sam na podplatu eno bradavico (morda je pa kurje oko?) že kar nekaj let. Vsake toliko časa jo malo porežem z olfa nožem, da preveč ne izstopa navzven in me ne moti.

LPT1
 bobsaap
Huh, zanimive zadeve,... :D še posebej tista s spajkalnikom! Močno dvomim, da jo bom sprobal,...! :D

Sem pa zvedel danes za eno varjanto, ko skuhaš čebulo, in jo pustiš stati 24 ur, potem jo pa čez noč daš na bradavico ,... in baje pomaga! :D

Bomo vidli,...če pa ima še kdo kako tako domačo varjanto, pa bi blo res zaželjeno, da mi jo zaupa!

Torej, z temi zdravniškimi, posegi pa nimate izkušenj al kaj? Da bi zvedel kak dolgo bo potrebno počivat,...! :? :?:
 spelca
v lekarni se kupi tudi preparat za zmrzovanje bradavic ( tekoči dušik pod tlakom). Je sprobano in deluje. Meni bradavice na roki in nogi pocasi zginevajo :D
Uporabniški avatar
 bigk
Jaz sem imel eno podkožno bradavico na levem stopalu in ni hotela izginiti. Poskusil sem tudi s Sakal-om pa ni bilo preveč uspešno. Potem sem se odločil in so mi jo v bolnici izrezali. Ker mi ni nihče povedal, da moraš vsaj nekaj ur držati nogo dvignjeno (ni šivanja), sem imel kar nekaj težav z močnim krvavenjem. No, to se je uredilo naslednji dan. Teči pa nisem mogel kakše 4-5 dni, potem pa sem spet počasi začel.
 bobsaap
Rezanje in žganje je isto? Meni je dermatologinja rekla, da boma operirala, žgala! Pa dobiš vsaj inekcijo, al je vse na živo,...pa kak je to kaj z bolečinami, med operacijo!?
Uporabniški avatar
 Pingo
Jah s tisto SAKOL tekočino malo trajaaa ker zelo počasii suši bradavico,to ni hitra rešitev se strinjam.Samo pri otroku je pač edina,a veš kakšni pogledi so bili ko smo jo peljali na operacijo,do katere na srečo ni prišlo :wink: :lol:
Uporabniški avatar
 pegaz
Sam sem imel majhno vraščeno bradavico na prstu na roki, prav tam, kjer na sredinec nalega pisalo. V srednji šoli je počasi rasla in me zelo motila.
Odstranil sem jo z raztopino mravljinčje kisline, ki deluje podobno kot Sakol.
Enostavno se je posušila in koža se je zregenerirala.

Na tvojem mestu bi prvo poskusil s temi preparati, preden greš kaj rezat (@T1, wow!)

LL, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 Matevz
Kot je dannae napisala: krvavi mleček rulz. Pri naših otrokih (obeh) je šla zadeva že v enem tednu skoraj proč, v dveh pa ni bilo več ne duha ne sluha o bradavicah.

Žal pa sem jaz malo bolj zahojen pri rednosti ampak upam, da se bom svojih počasi lotil s smrtonosnim strupom. Imam ene tri velike bradavice na nogah (fi=7mm) in počasi postajajo moteče. Tako da bo res treba v boj (brei: rednost)

Bom pa poročal o uspešnosti.
 bobsaap
pegaz napisal/-a:Odstranil sem jo z raztopino mravljinčje kisline, ...

To raztopino imam doma, ampak,...kisilna je kislina, mene so vedno učili, da se s tem ni za igrati,...tak, da nevem, kak bi se kaj lotil tega! Da nebi bilo potem kaj narobe z mojo nogo oz kožo! :?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA