Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 klatez
Trma je baje zelo potrebna lastnost ako hočeš biti tekač. Ampak ne vedno...

Zadnje dni vsi moji planirani teki padajo v vodo in ta teden bo kar precej težko uskladit vse obveznosti. Zato sem danes popoldne našel eno luknjo in jo seveda nameral izkoristiti za en malo daljši tek.

Vremenska napoved ni bila obetavna ampak cel dopoldan je bilo vreme vredu (ko sem jaz bil v službi). Ko sem prišel domov, sem sem se hitro preoblekel in že sem stal pred hišo, kjer sem čakal, da Garmin "polovi" satelite. In seveda je ravno takrat začelo škropiti. Malo sem se obotavljal ampak nič kolikokrat sem že tekel v dežju in tudi tokrat sem se podal na pot.

Ko sem opazoval oblake, ki so se grmadili nad Pohorjem, sem izbral tek v nasprotno smer. Predvideval sem, da me bo verjetno pač pralo samo nazaj grede. In res je za mano grmelo in bilo precej črno, jaz pa sem imel samo občasno rahlo škropljenje. Nato sem pritekel do najbolj oddaljene točke mojega teka in tam opazil hudo nevihto, ki se mi je približevala. Začelo je deževati in tekel sem mimo hiš, kjer bi lahko počakal, da gre najhujše mimo. Ampak mislil sem, da bom itak moker in sem zato nadaljeval. Napaka! Tekel sem čez polje in na sredi me je ujelo neurje s točo. Samo še 200m sem moral preteči do naslednjih hiš oz. avtobusne postaje. Toča pa je začela padati tako močno, da sem si komaj pokril glavo z rokami. Bolelo je kot hudič, ko je padalo po meni. Komaj sem se prebil do avtobusne postaje.

Ko sem se bolje pogledal v mojem zavetišču, sem opazil da imam polno udarnin od toče na rokah in nogah. Zgledal sem, kot da bi se plazil skozi grmovje - imel sem tudi več malih krvavih ranic na nogah in rokah. Na glavi pa mi je zrasla ena velika buška in več malih...

Ker sem trmast, sem po koncu neurja seveda nadaljeval. Ko sem tekel po cesti, ki je vodila skozi gozd, je bila takšna megla od hladu kot v Londonu. Občutek pa je bil, kot da tečem v zmrzovalniku. Cesta pa se tako ni ločila od ostale podlage - bila je prekrita z listjem in vejevjem. No, do doma sem nato vseeno prišel brez dodatnih poškodb.

Moj nasvet: bodite "pametno" trmasti in vseeno ne tekajte po toči...
Uporabniški avatar
 cvalenti
Klatež,tudi jaz imam podobno zgodbo,le da sem bil jaz na kolesu.Ko je začel padati dež,sem oblekel le anorak in tako kot ti sem si rekel 1000x sem kolesaril in tekel v dežju in tudi tokrat bom.Nato je začelo pihati kot hudič in sem malo pomislil da bo lažja plohca in nič drugega.....ja ja malo morgen!!!!!!
Začelo je padati v sekundi sem bil premočen nato še toča in hvala bogu sem videl avtobusno postajo toda samo s streho,stal sem na sredini toča pa je letela po kolesu po meni ja povsod in to res boli,no ko je ponehalo sem se počasi odpeljal domov in trening prestavil na naslednji dan.
No,takrat ko si tam in ko te moči in pada toča te je malo strah ,ko pa danes pomislim kaj sem dal čez, od dežja ,snega,neurja,toče itd se pa le nasmehnim................kar te ne ubije te......!!!!!Hehe :lol:
Nazadnje spremenil cvalenti, dne 28 Avg 2007, 19:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 microwaved
Bomo vzeli na znanje. :wink:
Uporabniški avatar
 Vreme
Klatež se klati po toči!!! :D

Ti pa verjamem ,da tvoje preizkušnja ni kar tako. Zamisli se kaj bi bilo če bi te dobila takšna toča kot je letos padala v Južni Dakoti:

Slika

Sam sem danes malo počakal, da se je zlilo :D
Uporabniški avatar
 Sebi
Klatež dobro, da si jo živ in cel odnesel.

Druga skrajnost:
Če si trmast (pa ne tekač) tako kot jaz, čakaš doma ker vse kaže na to, da bo deževalo. Kaj deževalo, da bo huda nevihta! Čakaš in čakaš. Dokler se ne znoči. In potem nevihte sploh ni. In si bil brezveze trmast... :oops:
Uporabniški avatar
 ZHAK
Podobno izkušnjo sem imel v gorah, pri povratku s Krna v Drežnico, nekje 20 min. hoje od vrha. Kake četrt ure je padalo ko hudič, ampak najbolj sem se pa bal strel, ki so švigale dobesedno okrog moje glave. Groza! Čez slabi dve uri, ko smo se že približevali avtomobilu, pa sonce. Nepozabno v dobrem in slabem.
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
No danes me je mimogrede tudi napral dež, ampak na srečo nič hudega.

Dve leti nazaj pa se mi je zgodilo podobno. Vsaj pol ure me je močilo, v žepu pa sem imel mobilni telefon, ki mi je zaradi tega crknil.

Bilo pa je prav tako posledica trme, saj sem se naveličal slabega aprilskega vremena. Namreč za 10 min je nehalo deževat, potem je začelo rositi. Ko je začelo močneje deževati, pa sem bil že 6 km od doma. Torej je bilo čisto vseeno, če tečem naprej saj sem bil točno na polovici poti.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Ne vem, zakaj ste tako trmasti.
Jaz se ne ukvarjam s trmo in če začne padat dež,
lepo mirno odlaufam do konca.
In ta mirnost me pelje po jasah svoje duše
zato takrat nikoli ne pada toča in ne švigajo strele ...
:roll: sn' se zamislo nad tem
 klopotec
ZdravkoC napisal/-a:Ne vem, zakaj ste tako trmasti.
Jaz se ne ukvarjam s trmo in če začne padat dež,
lepo mirno odlaufam do konca.
In ta mirnost me pelje po jasah svoje duše
zato takrat nikoli ne pada toča in ne švigajo strele ...
:roll: sn' se zamislo nad tem

Parkrat sem prebral tole. Nekaj več je v tem in vem zakaj takrat kot ti tećeš ne švigajo strele in ne pada oča. Ker ti veš, da ne bo padala in ne bodo švigale.
Uporabniški avatar
 klatez
Vau, tole postaja poetično filozofska razprava... :wink:
Jaz pa sem realist... :mrgreen:

Sicer pa se ne sekirajte, dejstva pa so:
1. tek ko pada toča je boleč;
2. država/občina bo dala odškodnino samo kmetom, tekačem pa ne;
3. buške se manjšajo;
4. laufam pa še vedno...

ZdravkoC teba pa toča ja ne more dobiti, saj skoraj nič ne laufaš... :--
Uporabniški avatar
 Vreme
Pred dežjem in podobnimi padavinami pomaga tudi če si predhodno pogledaš radarsko sliko padavin. Pogledate jo lahko tudi če klinkete na moj spdnji baner.
Sam sem se tako v tem tednu dvakrat izognil dežju :)

Sicer pa tako pravijo,da je v dežju tudi fino tekat. Bo treba enkrat preizkusiti, samo takrat ko nebo toče in strel :wink:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
klatez napisal/-a:Vau, tole postaja poetično filozofska razprava ...
ZdravkoC teba pa toča ja ne more dobiti, saj skoraj nič ne laufaš... :--

Ne vem, kaj bi ti rekel, lahko pa ti pokažem enako ... :--
Pa še to, predlagam, da gremo drugič laufat, ko se zgrnejo črni oblaki. Meni je itak vseeno, saj imam TF kapico.
 wind
Vreme napisal/-a:Pred dežjem in podobnimi padavinami pomaga tudi če si predhodno pogledaš radarsko sliko padavin. Pogledate jo lahko tudi če klinkete na moj spdnji baner.

Zanimivo. A pol oblaki zginejo, če kliknem na tvoj banner?? :D
Uporabniški avatar
 Vreme
wind napisal/-a:
Vreme napisal/-a:Pred dežjem in podobnimi padavinami pomaga tudi če si predhodno pogledaš radarsko sliko padavin. Pogledate jo lahko tudi če klinkete na moj spdnji baner.

Zanimivo. A pol oblaki zginejo, če kliknem na tvoj banner?? :D

Poskusi pa boš videl :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA