Maja, lep pozdrav.
Ti je počila kost prav v prstu ali v peti stopalni kosti? Če imaš počeno kost v prstu, potem je vse spodaj napisano brez pravega pomena zate in se pardoniram, ampak mogoče lahko komu drugemu prihranim nekaj muk, ko smo že pri počenih kosteh.... Če imaš počeno stopalno kost, imava pa podoben problem.
Preden nadaljujem, naj povem, da te nočem prestrašiti, ti pa toplo priporočam, da svojo poškodbo vzameš zelo resno. Jaz svoje nisem preveč, zdaj pa imam.
Pred tremi leti mi je med tekom počila stopalna kost na nogi. Po treh tednih mavca sem hitro okrevala in pridno počakala s tekom kake pol leta, vmes pa športala kako drugače. Po nekaj mesecih zmernega tekanja se je poškodba ponovila, le da je tokrat šlo za zlom na istem mestu. Po treh tednih v mavcu sem spet pridno okrevala in čez pol leta spet pričela z zmernim tekom... no, pišem ti z nogo v mavcu, zaradi že drugega zloma iste kosti na istem mestu,

. Pa da ne bom dolgovezila: ugotovili so, da se mi kost zelo slabo oziroma sploh ne celi (verjetno se sploh še nikoli ni zarastla) in da bo verjetno edina rešitev operacija (:shock:), s katero mi bodo kost povezali z žico. Kriva sem bila verjetno tudi sama, saj sem s polomljeno nogo vse prej kot počivala. Z mavcem na nogi sem veselo hodila naokoli (ampak res veliko hodila, tudi po kako uro na dan, pa še kar hitro mi je šlo,

), tako da sem si kost verjetno sproti razmajevala. Zdaj noge ne smem obremenjevati (kljub temu, da imam hodilni mavec, si pri hoji pomagam z berglami in noge nikoli ne obremenim s celo težo). No, tokrat upam, da bo počitek pomagal in se bom izognila operaciji. Veliko (!!!) počitka priporočam tudi tebi; sploh ni nujno, da se ti zadeva zakomplicira, pa vseeno, bodi previdna. Rajši se odpovej maratonu letos in si dobro pozdravi nogo, da se tudi tebi ne bo zgodilo kaj podobno trapastega. Čimprej okrevaj!
PS.: tudi mene zanima, če je imel še kdo podoben problem?!?
Pozdravček, Mateja