BO-JAN napisal/-a:Zdravo
zappa s teboj se popolnoma strinjam glede RS800G3, saj sem tudi sam pričakoval, da bo možno trasiranje proge, pohoda ali kolesarjenja, verjetno gre za marketinški prijem s katerim bodo kasneje lansirali še EN POD, ki bo omogočal trasiranje.
Kolikor se jaz zastopim na te štose je sam instrument RS800 isti le POD-i se menjavajo saj sem nekje zasledil da S3 stane med 130-140evrov, G3 pa ima isto ceno.
Glede na to da si lastnik RS800sd me zanima kako si zadovoljen z njim in kaj te moti če te kaj
Hvala in LP Bojan
RS800sd imam zdaj ravno en mesec. V glavnem sem zadovoljen in mi ni žal, da sem pognal tistih 400 EUR. Merjenje razdalje in hitrosti sem hotel zato, da tudi na neznani trasi približno vem, koliko pretečem, in da med tekom lahko nadziram hitrost teka (kadar to hočem). Raznih možnosti programiranja treningov pa najbrž ne bom nikoli uporabljal, to sem vedel že v naprej (jih tudi pri starem polarju nisem).
Merjenje razdalje je pri meni brez dodatne kalibracije večinoma znotraj 2% odstopanja (tečem v dvojih različnih supergah, ne vidim, da bi to igralo kako vlogo pri tem). Od začetka je celo kazalo, da je točnost pod 1%. V veliki večini tekov greši v pozitivno smer (kaže daljši tek od dejanskega) in to ne glede na to, ali tečem z 9 km/h ali pa z 13 km/h. Celo pri hoji s 6 km/h se točnost ni kaj bistveno pokvarila. Na sploh se mi zdi, da je od vseh faktorjev, ki vplivajo na točnost, najbolj kritična pozicija footpoda na supergi (ali ga montiraš bolj gor ali bolj dol, a je obrnjen malo v levo ali desno itd.). Skratka, glede točnosti sem zadovoljen, bom pa zdaj po enem mesecu začel uporabljati korekcijski faktor za kalibracijo, glede na to, da v povprečju kaže 2% preveč. Nisem pa zadeve nikoli umerjal na stadionu (znane razdalje, kjer po navadi tečem, imam izmerjene po TIS-u)
Kaj me moti:
Zaenkrat me moti samo ena stvar, in to je, da se merilcu utripa včasih skeglja. Se ne zgodi na vsakem teku, ampak je vseeno dokaj pogosto. Zadeva izgleda tako, da recimo sredi teka, ko že več kot pol ure tečem enakomerno pri utripu recimo 145, utrip nenadoma začne opletati gor in dol (pokaže 180, pa 145, pa 150, pa 130 itd). To lahko traja kako minuto (lahko manj, lahko več), čez kratek čas je nato spet vse v redu. Lahko se pojavi tudi večkrat v enem teku, lahko pa sploh ne. In nima to zveze z daljnovodi, drugimi tekači v bližini ali čim podobnim. Na računalniku v programu Pro Trainer je ta motnja zelo lepo vidna kot špice v signalu srčnega utripa (interval shranjevanja imam nastavljen na 5 sekund), v surovem signalu RR intervalov (kar RS800 tudi omogoča meriti) pa je v obdobjih, ko se te motnje pojavijo, signal popolnoma zašumljen. Dvakrat sem do zdaj utrip meril tudi na biciklu na isti 50 km progi: enkrat ni bilo nobenih motenj, drugič so pa bile. Imam še namen s temi fajli stopiti do zastopnika za Polar.
Enkrat se mi je do zdaj zgodilo, da se je ta motnja dogajala nepretrgoma okrog 10 minut. Ko sem med tekom malo prestavil trak okoli prsi, pa je bilo spet vse v redu. Tako da imam na sumu ta merilec oziroma kontakte na elektrodah. Nekaj podobnega se mi je pred časom začelo dogajati tudi pri Polarju S410, ki ima prav tako merilni trak iz blaga kot RS800, vendar šele po dveh letih uporabe.
Upam, da ti kaj pomaga.
LP, Tomaž