Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Vreme
Berem in berem, skoraj vsi smo očitno imeli podobne probleme. Drugi krog nam je dal vetra in nas je v večini začel zdelovat. Glede na soparo ki se je pojavila je čisto možno, da smo premalo pili!
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Nekaj ugotovitev s teka.

TF kapca se je ponovno izkazala kot fenomenalna. Je lahko, zračna, se da polivat z vodo in potem prijetno hladi, kar je bilo pomembno zlasti v drugem krogu.
Razy je odtekel sicer svoj drugi najhitrejši uradni 21 km, svoj najhitrejši v Sloveniji, pa z rezultatom nisem bil čisto zadovoljen. Izgovori so naslednji: drugi krog je bil prevroč, superge niso bile prave (ta prave sem pozabil doma), na okrepčevalnicah je bila samo voda (drugi krog je marsikdo sanjal kocko sladkorja). Pa proga je bila v veliki meri makadamska, pa luknje je imela.
V resnici sem pa malo prehitro začel, tako, da sem bil na 10 km le minuto počasnejši od svojega osebnega rekorda na tej razdalji. Tam na 12 km sem pojedel gel (ne bodo oni mene s neobstoječim cukrom). Navadno gre po nekaj kilometrih moč iz gela v mišice. Tokrat se mi je pa zgodilo, da sem dobil občutek velike sitosti in da mi je šla vsa kri v želodec. Mi je kar za ene 20s/km pobralo tempa. Zadnjih 7 km se mi nekako ni več dalo. Zanimivo, puls je bil v redu noge pa lene.
Vode je bilo dovolj, samo ene štiri kozarčke sem porabil na vsaki postaji 2 v želodček enega na kapco in enega na telo). Pil sem kot žolna in sigurno najmanj ene 2 minuti preživel na postajah.
Na koncu so me malo, ne pa pretirano, prehitevali, tudi TF-jevci, tudi takšni, ki so prejšnji dan naredili 75 km. Vsaka jim čast, to so carji, vsaj zame. Največji car je bil en gospod, ki mi je razložil, da bo čez mesec dni star šesteset let, malo poklepetal z menoj, potem pa pospešil in izginil izven mojega vidnega polja (v ospredje seveda, da ne bo pomote).
Če je bilo na teku (2.krog) pretoplo, je bilo v termah (kako je pasal tuš in bazen) kar malo prehladno, tako da je bila prva regeneracija v toplem bazenčku.
Lepo je videti vse te TF majčke in poklepetati z lasnicami in lastniki, minianalizo pa je naredila posadka Razymobiula sama.
Uporabniški avatar
 MojcaZ
Lep pozdrav vsem skupaj!

Tudi jaz sem odtekla svojo drugo 21ko. In moram reči, da sem zelo zadovoljna. Kar se tiče s tekom in tudi rezultatom. Cilj je bil, da pridem pod dve uri. In mi je uspelo. :clap: Zelo sem bila ponosna nase.

Pravzaprav sploh nisem želela tečt v Ptuju, ampak ker je odpadel vikend v hribih, sem imela čas v petek se še prijavit na maraton. Med vikendkom se me obletavali mešani občutki, ali naj sploh grem na 21 ali naj raje pretečem 7km. In nato pride nedelja in jaz še vedno nisem vedela katero razdaljo bom sploh tekla. Vedla sem da bom tekla (kok sm si zmišljevala :oops: ) .

Pridem ob 9.15 na Ptuj, vse ok, se grem še prijavit, nakar vidim :TF) klapo iz Golade (Razy, Sončka, Maj in Laufer) in jih grem pozdravit. Malo poklepetami, nato pa me fant spomni, če se ne mislim prijavit in da je prijav že konec. Ojej, na hitro ustanem in letim na prijavno mizo. Prosila sem jih, če lahko plačam, ker sem že prijavljena preko interneta. Bili so tok prijazni, da sem še lahko plačala.

In glej ga, nisem se mogla premestit na 7 km, ker je bila prijava na 21km. Kaj naj zdaj si rečem, bom že odtekla, čeprav ne z dobrim rezultatom. Na koncu se je izkazalo, da je bila proga zelo fajna, malo makedama in malo asvalta (kar meni zelo ustreza). Zaključek je bil tak, da je meni osebno lepši maraton na Ptuju kot pa v Ljubljani. Razlog je v tem, da na Ptuju tečeš med polji, travniki, koruzo,.., ptički pojejo,..., 8) v Ljubljani je pa sam "beton". Verjamem, da bom še večkrat prišla na Ptuj. :juhuhu:

No ampak ena pomankljivost je pa bila. Na postojankah ni bilo nobenega cukra. Samo voda, ki pa meni ni bila dovolj. Imela sem krizo, ker nisem imela nič sladkega v žepu. Hvala bogu, da sem spoznala eno novo sotekačico JANO, ki mi je prijazno odstopila bonbonček. Hvala ti Jana!

In tako, svi z Jano odtekli zadnjih 6km skupaj. Je bila zelo prijetna sogovornica in imela je takšen tempo kot sem ga imela jaz.

No pa da ne pozabim omenit, da sem spoznala se veliko novih obrazov :TF) (naj omenim samo tiste, ki sem si jih zapomnila, Jančiko (kje sem jpa jaz na sliki? :cry: , maraton95, videla ZdravkaC, MiraR, ki so bili za mene nedosegljivi :oops: , Bobra,in še nekaj TFjevcev).

Na cilju pa je bilo vse sadno. Veliko sadja, kar gre pohvala organizatorju.:cast: Makarone pa je pojedel mojfant (začuda je dejal, da so bili zelo dobri).

Tudi vreme je bilo OK, čeprav že kr malo pretoplo. Ampak, vsega pač ne moremo imeti kar si želimo. A ne?:wink:

No in tako se je končal še en prelep vikend.

Jaz sem zelo uživala! Še se bomo videli. Če ne prej pa na ljubljanskem. Aja, Rokov tek je še prej. 8)

Lep dan vam želim še naprej!

LP, Mojca :wink: :juhuhu:
Uporabniški avatar
 Jančika
MojcaZ napisal/-a: (kje sem jpa jaz na sliki? :cry:

A veš, kako sem morala pumpati mojega fotografa, da je dal tole fotko od sebe :D . Jo je hotel že zbrisat, ker mu res ni v čast, ampak kaj češ, tudi najboljšim se zgodi :oops: . Evo te :wink: :

Slika

Ampak da je mislil, da sem na fotki jaz...no ja, naj mu bo :D .
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
MojcaZ napisal/-a: ... videla ZdravkaC, MiraR ...

Ja, kar nekaj rdečih pikic se je pojavilo na Ptuju, nekateri pa celo brez razpoznavnega dresa. Napaka je bila ta, da se nismo že prej na forumu dogovorili za skupno analizo :roll:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Pa naj še jaz dodam par fotk
Najprej Sebi z nasmehom, ostali pridno sledijo ... še ... kar velja za MiroR-ja, za Jančiko pa nisem prepričan, če je še dolgo sledila nasmejano Sebi :D
Slika

Potem Inot v polnem zaletu
Slika

Seveda še eksplorer
Slika

Fotke so narejene med tekom na GSM, zato komentarjev na kakovost ne upoštevam :wink:

Pa ... še hitri ...
Slika

In še ... da bomo vedeli, kdo je poskrbel za vreme ... Vreme
Slika
Uporabniški avatar
 bobr
Glede na izor so fotke dobro izpadle :lol:

Še nekaj slik razočarane gledalke: tukaj.
Uporabniški avatar
 MojcaZ
A to je Sebi, 352? Ona je bila moj cilj, da jo prehitim. :oops: Vedno je bila samo 5 metrov pred mano. Kar naenkrat pa se je moj cilj oddaljeval :( in na koncu je bila premočna za mene. :oops: Tudi skupinica :TF) je bila premočna za mene. Tempo ste imeli OK, samo kot zgleda sem imela predolge postanke na "žlampanju" vode. :oops:

Vendar pa je bila dobra motivatorka. Hvala! :clap:

Jančika, hvala za slikico! 8)

LP, Mojca :wink:
Uporabniški avatar
 Sebi
Zdravko hvala za slikce! Nasmejana do konca, ja, ampak samo na začetku. Bi mogli še kakšno slikco na koncu narediti... Ne, saj se hecam... Super je bilo!

Sem že na blogu napisala ampak bom tukaj še enkrat. Hvala Zdravku, Miru in ostali skupinici TF - z njimi sem se "šlepala" tričetrt prvega kroga. Z JFK konec prvega kroga ampak ne za dolgo. Potem sem pa skoraj cel naslednji krog tekla sama. Z rezultatom sem več kot zadovoljna.

Jančika tvoji "pubeci" so pa vsi po vrsti luštni... Upam, da se hitro kje spet kaj vidimo!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA