Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 rudi.k
Jaz sem že prijavljen na 21km!
Uporabniški avatar
 marsn
škoda da še A kategorije na 21 to je od 89-78 ne razdelijo na 5 let, ker vsi ostali so, pa jih je bore malo tekačev, 3 medalje več pa res ni neki strošek.
Uporabniški avatar
 Vreme
Sem danes malo kukal po spletni strani. Če sem prav razumel je za mali maraton štartnina 20€, za kar pa ne dobiš nič, razen seveda če nisi med prvimi tremi, ali pa se motim???
Uporabniški avatar
 marsn
iz strani:
"10. NAGRADE IN DENARNE NAGRADE
Prvi trije tekmovalci v vseh treh disciplinah in kategorijah prejmejo medalje, vsi uvrščeni tekmovalci na 42.195 m pa spominsko priznanje z vpisanim doseženim časom in spominsko medaljo.
Prvih deset uvrščenih in prvih pet slovenskih tekmovalcev in tekmovalk v absolutni kategoriji na 42.195 m prejme denarno nagrado. Denarne nagrade se ne seštevajo.

11. PODELITEV NAGRAD
Javna podelitev priznanj in nagrad bo samo za absolutno moško in žensko kategorijo na 42.195 m in 21.098 m. Prvi trije uvrščeni posamezniki v vsaki kategoriji bodo prejeli priznanja na posebnem prostoru v bližini glavnega odra. "

Ja zgleda, da so pozabli na 21 kilometraše. Mislim pa da majice pa kake zokne bi pa te mogli dobit. 20 € pa ja ni malo.

Se vidimo v lj.
Uporabniški avatar
 dexi27
Ja vsako leto manj za tekače, zgleda da tud majic, katere so dobili tekači, kateri so pretekli 42 km ne bo več, vsaj v razpisu jih nikjer ne omenjajo.
Se mi zdi, da bi najraje videli da pridemo, plačamo, odtečemo pa gremo, čim prej.
Uporabniški avatar
 bla_k
Mene pa zanima kako je s tem pri primerljivih maratonih v tujini,
glede an to da je štartnina podobna ali pa celo višja kot na LJ
(Firence najceneje za 35€, Zagreb za 15€, Budimpešta 50€?!).

Hvala za odgovor, sam namreč nimam izkušenj
Uporabniški avatar
 javaman
Mogoče je problem v sponzorjih :twisted:
Uporabniški avatar
 tae
Jaz sicer na ljubljanca grem, če ne bo kaj vmes prišlo, ker mi je pač blizu. Drugače je pa to zame osebno eden najslabših tekov pri nas, kar se tiče "nagrad." Sigurno se bodo sedaj spet našli ljudje, ki bodo govorili, da na teke ne hodimo zaradi nagrad, ampak zaradi zdravja, boljšega počutja, pa druženja, pa tekmovanja s samim seboj in drugimi, pa feelinga pa ne vem kaj še vse. Ampak dejansko se človek vpraša zakaj takšna štartnina, kaj dobimo za to. Organizatorji sicer vedno pravijo, da je najdražje zapora cest in policaji, zato zmanjka denarja za vse ostalo. Glede na to, da je po mojem ljubljanski maraton največji tekaški dogodek v Sloveniji, bi lahko tekačem ponudili kaj več, kot le progo. Ponavadi so na teh večjih tekih vsaj spominske medalje, ko pritečeš v cilj. Vendar pa dokler bo množica "rinla" na takšne dogodke, cena očitno ni pomembna niti protiusluge. Zakaj bi se organizator sploh karkoli trudil za dobro in boljše tekačev, ko pa jih je itak vsako leto več.
 darcy
Razpis je podoben kot lani.
Razlika je v štartnini saj je sedaj plačilno sredstvo evro- pa še navzdol so zaokrožili (lani 5000 sit v predprijavi),
pa tudi kategorije so letos na 5 let (lani na 10).
Imam že 11. majic z LJ maratona, verjetno bo tudi letos - samo upam, da bo lepše oblikovana kot lani.
Se vidimo zadnjo nedeljo v oktobru, tokrat eno uro prej.

lp Dare

ps. za dokončan maraton sem vedno dobil medaljo in priznanje v vpisani doseženim časom.

pss. Strartnina pa res ni majhna. Pred leti pa smo udeleženci trojk celo zastonj tekli.
Uporabniški avatar
 Damijan
bla_k napisal/-a:Mene pa zanima kako je s tem pri primerljivih maratonih v tujini,
glede an to da je štartnina podobna ali pa celo višja kot na LJ
(Firence najceneje za 35€, Zagreb za 15€, Budimpešta 50€?!).

Hvala za odgovor, sam namreč nimam izkušenj

Povsod so (precej) dražji, in razen spominske medalje sploh ni nujno, da karkoli dobiš. V smislu bogatega goody-baga.

Konkretno:
Firence - za dobrih 40 EUR poleg medalje še lepa športna torba
Innsbruck - za podobno vsoto samo medalja

Za drugje pa naj še kdo drug napiše.
 klopotec
V Bad Radkersburgu je pol maraton. Sem že pozabil, mislim da je bilo 25 EUR in si dobil medaljo, luštno majčko, kopanje v Termah tisti dan, po tekmi sadje in pekovske izdelke in neko pivo je bilo na voljo, en dan pred tekom pa degustacija vina. Ni bilo slabo, drugo leto grem spet, pa še pod nosom ga imam.

Upam pa, da bomo drugo leto lahko šli že na Mariborski maraton, ali vsaj pol maraton. Mariborski, ali pa recimo Lisičkin, ali pa Pohorski maraton. Lepo se sliši, a ne. Po teku bi lahko bil špageti after party. INTES je tako ali tako pokupil skoraj vse peke, kruh je drag kot žafran in imajo denarja ko maka in ni hudič da ne bi sponzorirali tiste tone špagetov, kolikor jih bo potrebno za teh par tisoč tekačev, ki jih bomo privabili pod Pohorje. A je kakšen zagret tekač zaposlen malo višje v INTESU. Ups, zdaj jim že delam reklamo.
 bojanm
Eno vprašanje:tečemo zaradi sebe ali zaradi nagrad?Nagradre za prva oziroma visoka mesta so(če dobiš kako priložnostno nagrado,se sigurno vsakemu fajn zdi,če je ni je pač ni,stvar organizatorja in njegovih zmožnosti)v cilju smo vsi zmagovalci neglede na čas in uvrstitev.

Tečeš in kakšno pametno rečeš
Uporabniški avatar
 Vreme
Klopotec a veš, da sem letos tudi sam spogledoval s tekom Bad Radkersburgu, a še takrat nisem bil pripravljen na tak podvig. Se drugo leto vidimo:)

Lisičkin tek s tonami špagetov...superr!! A pozna kdo kakšno živino pri I....?? ;)

Bojnm vsekakor imaš prav. Tečemo za sebe svojo dušo. To je ja jasno že zdavnaj vsem, o tem sploh ne dvomi. A če daš 20€ za startnino pričakuješ vsaj zokončke če že drugega ne...
 klopotec
Tečemo zaradi sebe. Če pa bi lahko tekel zelo zelo hitro, pa bi tekel tudi za svoj žep, he he.
No, lepo je imeti kak spominek na tek. Na teku moram premagat nek napor in se fajn počutim, ko ga premagam. In na to me vedno spomni tisti spominek, saj zato pa se mu tudi tako reče. Pa še stike navežeš preko kakšne spominske majčke. Letos v Barceloni sem prišel v eno trgovinco in sem imel oblečeno majčko enega teka. Ne spomnim se več katero, menda je bila tista iz Bostona. Hecam se, ena druga je bila. Pridem na blagajno, tam pa tekač, malo mlajši od mene. Takoj sva se zapletla v pogovor in za mano je nastala manjša vrsta. Vse ima svoj smisel.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA