Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

klopotec
Vreme napisal/-a:Klopotec a veš, da sem letos tudi sam spogledoval s tekom Bad Radkersburgu, a še takrat nisem bil pripravljen na tak podvig. Se drugo leto vidimo:)

Lisičkin tek s tonami špagetov...superr!! A pozna kdo kakšno živino pri I....?? ;)

Bojnm vsekakor imaš prav. Tečemo za sebe svojo dušo. To je ja jasno že zdavnaj vsem, o tem sploh ne dvomi. A če daš 20€ za startnino pričakuješ vsaj zokončke če že drugega ne...

Ja saj jaz sem tudi tekel samo 13,6 km, ampak že to je bila zame dobra preizkušnja. So se pa na začetku tako zagnali, da mi je pri Hoferu že zmanjkovalo sape. Pa sem rekel, uf to pa ne bo šlo tako hitro, malo sem spustil gas in lepo prijadral do cilja. Proga pa je speljana skozi lepe male vasice, ljudje sedijo pred hišami in vsi ti ploskajo. Super občutek. Pri nas ti ploskajo tu pa tam, na Hrvaškem v Štrigovi letos pa so me vsi samo zabodeno gledali. Niti eden ni zaploskal, verjetno so se spraševali, kaj je tem trotlom, kdo jih podi.

Se strinjam, drugo leto greva oba na 21. Takrat bova že v taki formi, da bova konkurirala za denarne nagrade, hi hi. Potem pa ostaneva v Termah ene dva tri dni in potrošiva tiste evre.
Uporabniški avatar
 klatez
Sem že kar čakal, kdaj bo spet beseda nanesla na štartnine... In to vedno ob Ljubljancu... Zanimivo, da se ob to nihče ne obregne ob tujih maraton, ki so precej dražji...

Tako razglabljanje, kaj (materialno) dobiš, je brez pomena. Če kdo rabi novo tekaško majico, naj jo raje gre kupit v športno trgovino. Na maraton gremo iz drugih razlogov, a ne?

Drugače pa materialno v "goody bagu" največ dobiš na jugu (npr. Italija), najmanj na severu (npr. Avstrija, Nemčija). So pa včasih tam, kjer ni toliko materialnih stvari, organizirane kakšne druge zadeve. V Berlinu je bil tako organiziran "Frustucklauf", ki je bil za mojega sina nepozabno doživetje in je zame več vreden kot vse majice tega sveta.

Evo pa še nekaj mojih letošnjih zneskov:
- Ferrara 15€ v najbolj zgodnji predprijavi, nato 25€;
- Dunaj 50€ / 55€ / 70€;
- Radenci 21€ / 31€ (skupine 17€ / 24€, pa še -3€ na vse zneske, če imaš svoj čip);
- Firence 50€ / 60€ / 80€ (35€ je bilo samo za Italijane - to pa mene moti, da moramo tujci plačati več kot domačini);
- Ljubljana 20€ / 31€ (skupine 16€ / 25€, pa še -4€ na vse zneske, če imaš svoj čip).

Torej v skupinski prijavi s lastnim čipom bi me Ljubljana stala 12€...
Koliko že stanejo druge lokalne prireditve v SI?

* by the way - v tujini, kjer uporabljajo čipe CC, je treba najemnino čipa še posebej plačati in ni v zgornjih zneskih.
Uporabniški avatar
 bobr
Večina nas teče zaradi sebe, da dosežemo zadani cilj. Moj prvi je da pridem brez poškodbe do konca, potem pa seveda čas. Zasedeno mesto mi ni važno saj nisem z afriške celine in ne profi.
Na LM definitivno grem samo se še odločam med pol in celim maratonom. Pol mi nekako ni več izziv jih je bilo letos dovolj. Za celega pa še nisem zbral poguma :oops:. No ja še je čas.
Glede nagrad-daril, nisem organizator a sigurno ni enostavno toliko tisoč ljudi vodit po zaprti ljubljani. Ja štartnina se meni isto zdi visoka a kaj čemo. Primerjajte z manj odvemnimi v Sloveniji in boste videli da niti ni visoka. Recimo Rokov tek je 15€ in LM 16€ brez čipa. Kateri je večji organizacijski zalogaj? Ali pa Radenci kar 21€.
Jaz vsakič ko pogledam nov razpis malo zakolnem a v isti minuti plačam prijavo ker si želim udeležbe :P. Taki smo da moramo vedno neki jamrat.

p.s. Tek trojke je še vedno zastonj, samo čip se plača.
Uporabniški avatar
 ZEBRA
Samo za primerjavo...
Maraton v Benetkah (na isti dan kakor LM -28. oktober) je v predprijavi za tujce vreden 70€ (polna cena 90€).
In sploh ni debate, da ne bi dal teh ojrotov in šel v Benetke...
Ker občutkov, ko osemtisoč tekačev naenkrat premaguje 42km razdaljo do Benetk in ob tem skoraj neprestano tečejo skozi koridor spodbujajoče množice, se enostavno ne da meriti skozi denar.
So stvari in doživetja ob katerih denar postane nepomemben - izključno moje mnenje.
Zato Benetke lani, letos in še marsikdaj....

Brane
Uporabniški avatar
 sinisini
Klopotec popolnoma se strinjam s tabo....tečemo pa res samo zaradi sebe.....in seveda da v teku uživamo,se družimo in imamo lepo.Drugače pa grem jaz letos prvič na LM in sem že prijavljen na 42 km.Ker bom to razdaljo tekel prvič bi mogoče tukaj lahko našel sotrpina,sotrpine s katerimi bi mi to razdaljo bilo lažje preteči :juhuhu: :D :D :D Ciljam na čas okoli 3,15 do 3,30.....če je kakšen za naj se javi 8) 8) 8) 8)

TEK JE EN SAM VELIK UŽITEK :lauf:
Uporabniški avatar
 mazi
sinisini,

tudi midva z ženo se letos pripravljava na prijavo za prvi ''pravi'' maraton (42 km!). Samo midva imava bolj pobožne želje maraton sploh preteči in računava na čas kar nekaj čez štiri urce... :wink:
Uporabniški avatar
 Vreme
Očitno niste prav razumeli mojega posta. Moj namen ni bil da bi jamral, daleč od tega. Tam se vidimo, pa če kaj dobimo ali ne ;).
Uporabniški avatar
 Vreme
Majice so, poglejte pri prijavnici... :D
Uporabniški avatar
 sinisini
:bum: :D :D seveda mazi,tudi jaz sem prej pozabil omenit da je moj prvi in edini pravi cilj ta maraton sploh preteči potem pa se bomo pogovarjali o času teka.....da se potem slučajno ne bo obveljal rek...GDOR VISOKO LETA NIZKO PADE..... :oops: :oops: :oops: :P .....četudi bom mogoče tekel celo več....samo da pretečem cilj......mazi pa lep dan....in se vidimo na LM

TEK JE EN SAM VELIK UŽITEK :lauf:
Uporabniški avatar
 zdejan
Sinisini: "Drugače pa grem jaz letos prvič na LM in sem že prijavljen na 42 km.Ker bom to razdaljo tekel prvič bi mogoče tukaj lahko našel sotrpina,sotrpine s katerimi bi mi to razdaljo bilo lažje preteči Ciljam na čas okoli 3,15 do 3,30.....če je kakšen za naj se javi"

Evo mene. Tudi jaz grem na prvi maraton v Ljubljanca in treniram za čas za 3.20 - 3.30. Sem tudi že prijavljen.
Uporabniški avatar
 zdejan
A kdo ve, katere "zajce" bomo imeli na maratonu?
Uporabniški avatar
 bla_k
Sam si pred prvim maratonom (Ljubljana, 2003)
nisem postavljal prav nobene časovne orientacije.
Menim, da je ob prvem maratonu čas tudi povsem nepomemben
(je toliko več drugih užitkov, ali pa samopotrditev, če želite).
Letos, ko ne bo več prvič, pa se bom tudi sam spogledoval z uro.
O napovedi pa v kakšnem od prihodnjih postov
(saj se bo napovedovalo, kajne?!)

LP, bla_k
Uporabniški avatar
 kustus
LP

Kje lahko spremenim podatke o svoji prijavi na Ljubljancu. Hvala na pomoči.
Uporabniški avatar
 bla_k
na uradni strani
http://www.ljubljanskimaraton.si/
izbereš PRIJAVNICA, nato POPRAVI PRIJAVO
ter odtipkaš ime, priimek in geslo, ki si ga dobil ob prijavi.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA