Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 bigk
Seveda pred rezanjem dobiš lokalno anastezijo (inekcija) tako, da med rezanjem nič ne čutiš. Je pa kar neprijetna bolečina, ko ti zabodejo iglo v stopalo ...
 bobsaap
Dva dni si ze mazem s tem krvavim mlečnikom nogo, pa so mi bradavice postale grozno rjave,...a to more tak bit,..pa zanima me kak pogosto ste to mazali, da so vam izginile!? :D
Uporabniški avatar
 Matevz
To je samo barva od mlečka. Pazi, da ne boš imel še rok vseh rjavih :)

Traja pa različno, ampak pri mojih mulcih so že po enem tednu izginile. Meni se pa še vedno ne da mazat :(
 bobsaap
Ja zdaj bom probal kaki teden ali pa dva mazat, pol pa če nebo efekta bom pa nehal, ker pol se morem pripravlat pa že es na operacijo,...da nem tja z celo rjavo nogo prišo, bo ona teta misla da sem umazanec! :D Bomo vidli, bom poročal kaj sem ustvaril!
Uporabniški avatar
 bozo
Hčerki se je v kratkem času naredilo 5 bradavic na stopalu od tega ena precej velika (skraj 1cm premera). Zdravnica ji je napisala recept za zdravilo, ki se dobi v Avstriji (žal ne vem imena, lahko pa pogledam doma). Po 14 dneh nima nobene bradavice več (šlo je za virusne bradavice). Odstranjevanje bradavic z zmrzovanjem, izrezovanjem ipd. je precej boleče in dostikrat neuspešno. Omenjeno zdravilo je gosta tekočina, ki se jo namaže 2-3krat dnevno in deluj 100%
 hogar
Če se boš odločil za kirurški poseg, je bistveno lažje in krajše okrevanje po zamrzovanju kot po izrezovanju, kjer si out tudi več kot en mesec. Je pa zamrzovanje manj uspešno in ga je včasih treba ponoviti.
 bobsaap
Mazal sem si s to tekočino iz Avstrije pa ni pomagalo,...na zamrzovanju sem bil že vsaj 10 krat pa imam te bradavice še vedno na istem mestu, če ne še večje,...zdaj pa mi zgleda ne preostane drugega kot pa rezanje,...kaj čem,..skrbi me edino oz sem zaskrbljen, kako bo kaj z mojim tekom, hojo, delom v službi, glede na to da sem cel čas na nogah,...in da nekateri omenjate dolgotrajno okrevanje,...! :shock:
Uporabniški avatar
 bozo
Čudno da ti tista zadeva iz Avstrije ni pomagala. Pri moji hčerki je delovalo fantastično. Naziv tekočine je VERRUMAL.
Morda še to. Zdravnica je omenila, da bradavice najprej fašeš na hladnih stopalih. Če bi imel stopala dovolj topla, virus enostavno ne bi preživel.
 bobsaap
Vedno bol me skrbi ta moja zadeva,...nevem no, kak bo to izpadlo! Upam, da nebo takega dolgega počitka in bolniškega staleža,...!

Zadnja rešilna bilka, ki jo probavam je krvavi mlečnik, čeprav tud v njega ne verjamem najbol,...!

Zgleda da bo rezanje edino, ki bo pomagalo,...vsaj upam no! Bomo vidli! :?
 hogar
Dolgotrajno okrevanje (tudi 1 mesec) ne pomeni, da boš moral ležati v postelji in piti čaj ali pa ostati doma. Že naslednji dan po posegu lahko greš v službo. Mišljeno je bilo le okrevanje za polne športne aktivnosti, predvsem tek. Torej, če bo poseg na takem mesti, kjer se potem boleče dotika tekaškega copata, potem je možno, da bo zelo težko teči. Celjenje rane, pa kljub običajni napovedi zdravnika, da bo to kratko, traja kar nekaj časa. Moraš vedeti da to bradavico pravzaprav izžgejo. Da se pa ta "luknja" zaceli, pa traja...
 bobsaap
Huh, hvala bogu,...malo si me sedaj pomiril,...me je že skrbelo,...ker dermatologinja je tud omenjala neke dolge dobe, pa sem mislil, da ves ta čas ne smeš oz ne moreš stopiti na nogo,...torej, če bi počakal kakih 4-5 dni bi lahko brez problema že hodil, če sem te pravilno razumel, ampak pač športno udejstvovanje bo malo omejeno,...! Naj se ti besede pozlatijo! :)
Uporabniški avatar
 bigk
Jaz sem hodil (sicer bolj po peti) že naslednji dan, tekel pa po 1 tednu.
 Heidi
Tudi meni so zamrzovali kar par bradavic na stopalu in ni delovalo, dokler nisem začela ubogati zdravnike in pridno namakala noge v kislo ali slano vodo za 10 minut. Potem je šlo kar hitro ! LP
Uporabniški avatar
 Bosti
če te bradavica ne moti, oz. lahko nekako shajaš z njo, ti predlagam da jo pustiš na miru.
sam sem jo imel na palcu ovirala me ni pri ničemer, res pa mi je izginila šele po dobrem letu, ampak izginila je. :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA