Bober je pridno udejanil moje tihe sanjarije in domislil mnogokrat prekolesarjene stezice. Sem navdušen

, le torek in četrtek mi verjetno sploh ne bo ustrezal.

Tako sem lani lahko nevoščljivo sledil goladarskim dogodivščinam.
Rolada ali Krožnik, asociacije na hrano bodo privabile take požeruhe, kot sem jaz. Glasujem za prvo možnost, ankete tako ni možno spreminjati. Golada je tudi krožna, pa se ne imenuje Krožlada.
Pripombe na traso. Med vrtnarijo Herzmansky in Gozdarskim inštitutom je pločnik samo na eni strani ceste. Prečenje ceste pri vrtnariji je podobno pestro in suicidno, kot na mostu čez Grubarjev prekop v Štepanjcu (Golada).
V še bolj neprijetnem spominu imam Pot na Cankarjev vrh, ki jo uporabljajo bolj ali manj objestni avtomobilisti za sprehod do zgornje gostilne.
Na obstoječi trasi se ni možno izogniti Kikljevi cesti, ki je sicer dovolj pregledna in široka. Razen če bi takoj ob Gozdarskemu inštitutu zavili levo po koreninah (bližnjica do znamenja).
Namesto obljudene in avtomobilizirane Poti na Cankarjev vrh je možnost vsaj dveh bistveno manj obiskanih, zelo zanimivih poti.
Ena se začne strogo desno pri hišah (Pot na Drenikov vrh) in z levim odcepom pripelje na Rožnik.
Druga se začne na malo naprej ob Poti na Cankarjev vrh. Bolj steza ( uporabljajo tudi biciklisti navzdol) pripelje ravno do cerkve.
Pred dokončno zakoličbo trase predlagam preizkus

, sem za glasovanje.